Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Paracon VIPER Gaming Mus


CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Paracon VENOM Gaming Mus


KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Vis alle
2017-10-25 15:00English version

be quiet! Silent Loop 360 KølerJeg har modtaget den største vandkøler fra be quiet! indtil videre. Det er en stor 360mm model med reverse flow pumpe og hele 3 x 120 mm pure wings blæsere. Køleren hedder Silent Loop 360.

 

be quiet! logo

 

Den tyske producent be quiet! er kendt for deres produkter i utrolig høj kvalitet med et ekstremt diskret design.

 

Intro video.

be quiet! har lavet en lille video, som viser hvad jeg skal til at anmelde. Så den viser jeg lige først, så I har en ide om, hvad der venter jer i denne artikel. 

 

 

Lad os komme videre til de tekniske specifikationer.

Bemærk, at den nye AM4 socket fra AMD er understøttet, og der er refill port på systemet, så man kan efter fylde eller skifte væsken i systemet.

 • Model: SILENT LOOP | 360mm
 • Dimensions radiator, incl. fan (H x W x D), (mm): 397 x 124 x 55
 • Total weight (kg): 1.7
 • Socket compatibility
  Intel®: LGA 775 / 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011(-3) Square ILM / 2066
  AMD™: AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+) / TR4 (+ mounting kit bz007)
 • Maximum power capacity (W TDP): 450
 • Backplate mounting: ?
 • Fan model, number: 3x Pure Wings 2 | 120mm PWM
 • Pump type: reverse-flow pump
 • Pump speed (rpm): 2,200
 • Pump connector: 3-pin
 • Tube length: 390
 • Bend-protection tubes: ?
 • Refill port: ?

 

Lad os hoppe videre til pakkens udseende og indhold.

Man modtager en fin kasse i typisk be quiet! design. Der er illustrationer af produktet og specifikationer printet uden på kassen.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Inde i kassen finder vi det hele pakket fint ind i plastikposer, så det ikke bliver ridset. Køler og tilbehør ligger godt fast i en formstøbt holder.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

De små dele er samlet i plastikposer. En pose til Intel, en til AMD og en med skruer og en med fjedre til systemet. Der er også en tube kølepasta og en fordeler til blæserne, så man kun skal bruge et stik på bundkortet.

 

be quiet! Silent Loop 360

Indhold:

 • be quiet! Silent Loop 360 køler
 • 3 stk. be quiet! Pure Wings 120 mm blæser
 • Poser med monteringsbeslag
 • Tube med kølepasta
 • PWM power fordeler
 • Monteringsvejledning

 

Nok om indpakning, lad os kigget på køleren.

Når man først begynder at pakke ud, finder man de 3 blæsere i pakken. Det er 3 be quiet! Pure Wings blæsere, som jeg ligeledes har kigget på i forbindelse med min anmeldelse af deres Silent Loop 240 køler.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Hvis man gerne lige vil høre, hvordan denne blæser lyder. Så kan man høre det i denne lille film jeg har lavet.

 

 

Pakker man så selve køleren ud, finder man en lækker sort lakeret radiator med et ganske nydeligt pumpehoved.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Radiatoren er rimelig standard af udseende. Kølelamellerne sidder tæt i bølgeform imellem vandrørene. Det giver en effektiv køling af vandet. Man kan ane kobberfarven imellem lamellerne, og det er fordi rør og lameller er lavet i kobber for bedste varmeafledning.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Slangerne er robuste gummi slanger med en stål spiral omkring. Stål spiralen forhindrer slangen i at knække sammen, hvis man bukker den for meget. Så man kan bukke disse slanger ret meget, da de beholder fleksibiliteten. Slangerne er fastgjort med nogle store solide tilslutninger.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Selve pumpe hovedet, har også de solide slange tilslutninger, og en top med et skilt i aluminium. Skiltet har et nydeligt be quiet! logo graveret på sig, og ud over det er der ingen pral i form af lys eller andet gejl. Helt i be quiet!'s ånd.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Kabel og stik til selve pumpen, er sleevet og 3 polet. Pumpen skal køre med 12V direkte, eller 100% hastighed hvis man tilslutter den på bundkortet. Denne pumpe bør ikke reguleres i hastighed, da man på den måde vil tabe køleevne.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

På siden af pumpehuset er der en refill port. Så hvis man mener systemet trænger til at blive efterfyldt, eller eventuelt skifte væske. Så har man også denne mulighed. Det har jeg set på flere og flere lukkede systemer, og jeg synes personligt det er fint man kan servicere sit system lidt i stedet for bare at skulle skifte det ud.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Selve køle fladen er helt blank og plan. Den skal nok sørge for god kontakt til ens processor.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Nå skal vi få køleren samlet og testet.

Blæserne monteres på radiatoren.

be quiet! Silent Loop 360

 

Beslaget gøres klar til pumpe hovedet. Dette er Intel beslaget, og bemærk, at bagpladen skal vende bestemt for at passe.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Så er pumpe hovedet klar til montering med metal beslaget skubbet på plads.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Til sidst skrues hovedet fast på bundkortet. Monteringen gik ganske fint, men man skal holde beslaget på bagsiden fast imens man skruer på forsiden. Det er en anelse besværligt, men kan lade sig gøre.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Så skal der testes.

Skifte af setup:

Denne anmeldelse er en overgang imellem mit Intel 4790K setup, som jeg går bort fra. Jeg har valgt, at flytte mine tests over til et AMD setup med en ældre FX-9590 CPU på. Det har jeg gjort af følgende grunde.

 1. Intel laver nogle ret dårlige køle løsninger i forbindelse med deres IHS (Metalpladen på CPU'en) hvilket resulterede i, at jeg skulle delidde min CPU for at få en god løsning til test. Denne løsning har vist sig ikke at holde i længden, når man monterer og afmonterer kølere hele tiden.
 2. en AMD FX-9590 er en 220W CPU, hvor en Intel 4790K er en 88W CPU. Det betyder, at jeg uden overclock af AMD FX-9590, har den samme varme som en kraftigt overclocket Intel 4790K CPU. Jeg har målt i forhold til mine tests med min 4790K, og min 4790K er faktisk en anelse koldere ved en 4,7GHz overclock, end min FX9590 er med alle 8 kerner kørende. Så jeg har mulighed for, at teste den samme effekt, uden besværlighederne fra Intel IHS og overclock. Det vil jeg også vise herunder, da denne test er den første test med både AMD og Intel resultater. På den måde kan man sammenligne.

 

Software:

Af software har jeg valgt at bruge Prime95, da den belaster processoren til bristepunktet. Det viser den absolut største belastning man kan udsætte sin køler for. Prime95 bliver kørt med indstillingen 'Small FFT' som skulle give den største varme udvikling, og belast rammene mindst.

Til måling af temperaturer har jeg valgt at bruge HWinfo64, som er et glimrende værktøj til den slags. Temperaturerne er målt efter en opvarmnings tid på typisk 10 minutter ved luft kølere og 30 minutter ved vand kølere. Så skulle køleren gerne være stabiliseret og varm, og målingen burde kunne foretages.

Intel setup:

 • CPU: I7 4790K (TDP=88W)
 • RAM: 16GB
 • MB: MSI Z97A Gaming 6

AMD setup:

 • CPU: FX-9590 (TDP=220W)
 • RAM: 8GB
 • MB:

 

Fremgangsmåde:

Alle mine kølere bliver testet med blæsere på 100% omdrejninger. Det har jeg valgt for at vise mine læsere, hvor meget køleren maksimalt kan køle. Jeg er klar over, at det larmer en del, men forhåbentligt skulle man ikke have behovet for at køre med blæseren på 100% under normale forhold.

Grafen viser såkaldte DELTA temperaturer. Det betyder, at jeg har trukket rum temperaturen fra målingerne. På den måde kan alle sammenligne resultatet uden at skulle regne på mine resultater.

 

Intel Graf:

Som man kan se, køler be quiet! Silent Loop 360 ganske fint. Den holder temperaturen fint nede, selv på trods af en rimelig overclock på hele 4,7GHz.

 

be quiet! Silent Loop 360 

 

AMD Graf:

Jeg har valgt at teste AMD CPU'en med 4 og 8 kerner aktiveret. På den måde kan jeg teste henholdsvis 110W og 220W i forbrug. Det burde give et godt overblik over hvilken CPU af både Intel og AMD man kan sætte på køleren.

Jeg synes køleren klarer sig flot, og man sagtens kan sætte denne køler på både Intel og AMD top CPU'er, uden at løbe ind i nogen form for problemer.

 

be quiet! Silent Loop 360

 

Så er det tid til konklusionen.

Som altid, er det en fornøjelse at teste be quiet! produkter. Der er ingen tvivl om, at hvis man vil lege med overclock, og ikke har modet til at lave sit eget vand køling setup. Så er be quiet! Silent Loop 360 et ganske glimrende eksempel på et højt ydende AIO vand køling setup.

Denne køler, køler alt hvad du kan sætte på den uden problemer. Der er rigeligt buffer til store overclocks, og det er uden at lyde som en flyvemaskine selv ved max hastighed på blæserne.

Det er klart de larmer, men det er ikke overdøvende. Og når køleren og blæserne først bliver lukket inde i et godt kabinet, så tror jeg næppe man vil følge sig generet over støjen.

Udover det, så elsker jeg igen det diskrete udseende be quiet! laver deres produkter i. De solide slange tilslutninger, og de bløde slanger, som er beskyttet imod knæk med en stål spiral. Alt i alt en super flot og diskret løsning, til et power setup med afdæmpet udseende.

I forbindelse med min test af Silent Loop 240, fandt jeg faktisk kun en fejl/mangel. Det var beslaget bagpå, og gevind bøsningerne. Problemet her er det samme, og det samme med, at man SKAL vende beslaget bagpå rigtigt ved Intel montering. Det burde be quiet! måske kigge lidt på, da det er ganske få ændringer der skal til for, at gøre monteringen af denne køler super nem og ligetil.

Man kan købe be quiet! Silent Loop 360 for under 1300 DKK. Det er en ganske fin pris, og man får en super fed og effektiv køler for pengene. Der er ikke noget RGB lys eller andet gejl i dette setup. Men jeg lover jer læsere, at man derimod får rigtig høj kvalitet. Prisen er ganske fin.

Min vurdering på denne køler bliver som med Silent Loop 240 til en flot SØLV stjerne. Det er udelukkende bag beslaget der gør forskellen imellem GULD og SØLV. Det må be quiet! tage en kigger på til næste gang, hvis de vil op i toppen.

Læs mere om be quiet! Silent Loop 360 her.

be quiet! Silent Loop 360 Silver Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet