|
|
|
Perixx Perimice-718R Ergonomisk MusPerixx skrev til mig for noget tid siden, og ville høre, om jeg ville anmelde nogle af deres produkter. Det siger jeg selvfølgelig aldrig nej til, og de sendte mig så deres ergonomiske mus Perimice 718R. Den er beregnet til højre hånd, og har bestemt et anderledes design i forhold til de fleste andre mus jeg har anmeldt.
Lad os kigge på indpakningen. Kassen er sort, med fine illustrationer, specifikationer og features printet udenpå.
Kassen kan åbnes, så man kan lægge hånden på musen for, at se om størrelsen passer til ens hånd. Musen er i størrelse Large, som kan ses nede i specifikationerne.
Inde i kassen finder vi selve musen og en brugervejledning.
De tekniske specifikationer. Musen vejer kun 100 gram, er trådløs og optisk. Den har 5 knapper der kan programmeres, og 3 DPI indstillinger. Bemærk musen er lavet til en stor hånd. Størrelserne er anvist i billedet herunder.
Konceptet - Ergonomisk mus. Ergonomiske mus er indtil videre, lavet til kontor brug. Det er beregnet til, at man bruger musen i lang tid hver dag, og samtidig vil passe på sine håndled. Som man kan se, så vrider man ikke i armen på samme måde, som man gør ved en almindelig mus (nederst til højre) Man holder håndled helt lige, og i den stilling man normalt lægger armen direkte ned på bordet uden at dreje underarm og håndled.
Lad os kigge på musen. Perixx Perimice 718R er beregnet til højre hånd. Den findes i en til venstrehånd, så hedder den bare Perimice 718, og den finde også i en udgave med ledning, så hedder den Perimice 518(R) i stedet for. På fronten finder vi et par knapper til fingrene, et scroll hjul og en DPI knap. DPI indstillingerne er faste på de følsomheder angivet i specifikationerne, nemlig 800/1200/1600 DPI.
På venstre side af musen finder vi et par knapper til tommelfingeren. De er fint placeret i forhold til fingeren, så man skal bare lige flytte den op, så kan man nemt trykke på begge knapper. Siden er desuden beklædt med rillet gummi, så man har et godt greb om musen.
Bag fra, kan man fornemme formen. Venstre side er godt beklædt i gummi, og resten af musen er beklædt i soft touch materiale.Der er nogle røde detaljer for, at give musen et moderne nutidigt look, hvilket ser ret fedt ud. Det kan være svært, at få den slags 'sunde' ting til at se indbydende ud. Men det formår Perixx nu ret godt synes jeg.
Under musen finder vi selve modtageren, batteri rummet og en on/off knap. Der er 4 små glidepuder under musen, som sørger for, at den glider ubesværet på underlaget.
Software - Driveren. Softwaren Perixx har lavet til musen, er nem og overskuelig at bruge. I 'MAIN CONTROL' kan man styre knappernes funktioner samt lidt tekniske ting. Man kan gemme flere profiler, og eventuelt lave en knap der skifter imellem dem. Der er 5 knapper man kan programmere, da man ikke kan ændre DPI knappen. Den er fast, og det samme er indstillingerne på den.
I 'ADVANCED CONTROL' kan man styre flere tekniske ting. Det er vist mere eller mindre de indstillinger man finder som standard i Windows, Perixx har bare trukket dem herind i driveren for nemheds skyld, hvilket nu også er meget rart.
Til sidst er der 'MACRO MANAGER' hvor man kan lave macro funktioner, som man så kan tildele knapperne. Det er super nemt lige at optage en taste sekvens, som man kan bruge.
Testen. Jeg har brugt musen over en periode, og den er meget anderledes at bruge, end en normal mus. Dagligt brug: Man vænner sig dog hurtigt til sådanne en mus, for hånden falder helt naturligt på musen, når man lægger armen ned på bordet. Ergonomien: Jeg kan sagtens se det ergonomiske i sådanne en mus, og hvis man bruger mus mange timer om dagen, er jeg bestemt tilbøjelig til at sige, at det er sådanne en mus man skal bruge. Den har dog nogle begrænsninger i bevægeligheden i forhold til, hvad vi er vant til fra gaming mus. Man løfter ikke musen fra bordet uden, at gøre sig nogle anstrengelser. Den højre side af musen er simpelthen ikke formet, så lillefingeren kan klemme godt om musen til at løfte den. Havde der været en fordybning der hvor lillefingeren hviler, så have det været en helt anden snak. Så jeg kan ikke rigtig anbefale denne mus til gaming. Kvaliteten: Kigger vi på kvaliteten af musen, så virker den skam også ret fornuftig. Knapperne klikker ubesværet, og scroll hjulet kører også fint. Det tyder på, at det er samme kontakter hele vejen rundt på musen, men hvilke det er aner jeg ikke. Det kunne have været dejligt, hvis Perixx havde oplyst det. For hvis det for eksempel er Omron kontakter ved vi jo, at de kan holde til omkring 50 millioner klik, hvilket er ret meget.
Hvad er min vurdering af musen så. Jeg har brugt musen over en periode, og er faktisk rigtig glad for den. Lige på nær, når jeg skal spille. Så vender jeg altså tilbage til min FPS gaming mus. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at denne slags ergonomiske mus, sagtens kan laves til gaming brug. Det er første gang jeg har Perixx i hånden, og mit førstehånds indtryk er faktisk godt. Jeg synes det virker som en god robust byggekvalitet, og selve produktet virker faktisk også ret godt. Jeg har set lavpris gaming producenter, som laver langt dårligere produkter, og som enten slet ikke leverer driver, eller en meget dårligt lavet en. Sådan er det tilsyneladende ikke med Perixx. Prisen. Jeg har selvfølgelig været en tur på nettet for, at lede efter prisen. Den fandt jeg, og den lyder på lige omkring 180 DKK. Perimice 518 koster det samme, så man kan vælge frit, om man vil have med eller uden ledning. Vurderingen. Ligger jeg det hele sammen, både pris, musens funktionalitet og byggekvalitet. Så kommer jeg frem til en flot sølv stjerne. Skulle Perixx Perimice 718 have haft guld, så skulle de lige have forbedret den lidt på funktionerne, og gjort det muligt at indstille DPI selv. Og så skulle de have lavet en fordybning, så det var nemt at løfte musen fra underlaget. Så havde den nemlig også været gaming venlig. Læs mere om Perixx Perimice 718 her: |
|
|||||||||||