Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Anmeldelse
Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Anmeldelse
Paracon VENOM Gaming Mus


Anmeldelse
KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Anmeldelse
be quiet! Silent Base 601 kabinet


Anmeldelse
Cherry MX Board 6.0 Tastatur


Anmeldelse
Fantech CAPTAIN 7.1 Gaming Headset


Anmeldelse
Cherry Gentix Silent Mus


Anmeldelse
ROCCAT Horde AIMO Tastatur


2017-09-20 15:00English version

SilverStone TX300 TFX ForsyningSå er det blevet tid til, at teste en strømforsyning. Det har ladet sig vente lidt på sig, da jeg skulle have bygget mig en load tester til formålet. Nu har jeg den, og jeg glæder mig til at komme i gang med testen af denne SilverStone TX300 TFX strømforsyning.

 

SilverStone Logo

 

SilverStone laver mange forskellige produkter, blandt andet strømforsyninger. Mest af alt, er de nok kende for deres kabinetter og strømforsyninger.

 

Først indpakning og indhold.

 

SilverStone TX300 Packing

 

Strømforsyningen er pakket fint ind i bobleplast for at undgår transportskader. Der er en brugervejledning og en pose med skruer samt et power kabel.

 

SilverStone TX300 Content

 

Indhold: 

 • SilverStone TX300 Strømforsyning
 • Pose med skruer
 • Strømkabel
 • Brugervejledning

 

Så, de tekniske specifikationer.

Bemærk, at denne strømforsyning kun har begrænset beskyttelse. Det vil under normale omstændigheder være tilstrækkeligt, men jeg bemærker det specielt under min load test. Der er ikke beskyttelse imod overstrøm, hvilket vil sige, at jeg kan komme til at belaste 12V rail mere end godt er.

Udover det, ser de tekniske specifikationer faktisk ret fine ud. Der er umiddelbart de stik man har behov for, da denne forsyning jo er beregnet til små kabinetter. En effektivitet på 82 - 85% ved 100% load er ganske fint for en BRONZE forsyning. Vi ser hvad mine målinger er når vi kommer til testen.

 • Model No.: SST-TX300
 • Max. DC Output: 300W
 • Power density: 310W per liter
 • Color: Black (Lead-Free Paint)
 • Combined: +3.3, +5V 95W
 • Combined +12V: 276W
 • Input Voltage: 90 ~ 264 Vrms
 • Input Frequency Range: 47Hz ~ 63Hz
 • PFC: Active PFC (PF>0.9 at full load)
 • Efficiency: 82% ~ 85% at 20% ~ 100% loading
 • MTBF: 100,000 hours
 • Operating temperature: 0°C ~ 40°C
 • Protection:
  Over Power Protection
  Over Voltage Protection
  Short Circuit Protection
 • Connectors:
  1 x 24 / 20-Pin motherboard connector (350mm)
  1 x 8 / 4-Pin EPS / ATX 12V connector (450mm)
  1 x 6-Pin PCIE connector (350mm)
  4 x SATA connector ("350mm / 150mm" x 2)
  2 x 4-Pin Peripheral connector (350mm / 150mm)
  1 x 4-Pin Floppy adapter connector (350mm / 150mm / 150mm)
 • Cooling System: Single 80mm silent fan
 • Form factor: TFX
 • Noise Level: 18 dBA minimum
 • Dimension:
  85 mm (W) x 65 mm (H) x 175 mm (D)
  3.35" (W) x 2.56" (H) x 6.89" (D)
 • Weight: 1 kg
 • Certification: 80 PLUS Bronze
 • Other: Compatible with ATX12V v2.4
 
Load Range: +3.3V +5V +12V1 +12V2 +5VSB -12V
Max.(Amps): 15A 16A 14A 15A 2A 0.3A
Peak (Amps): / / / / / /
Min.(Amps):  0.3A 0.5A 0.5A 0.5A 0A 0A
Range (%): ±5% ±5% ±5% / ±10% ±10%
Line Reg.(%):  ±1% ±1% ±1% / ±1% ±1%
Ripple(mVp-p): 50mV 50mV 120mV / 50mV 120mV
 
Dimensioner:
SilverStone TX300 PSU
 
 
Lad os kigge på selve strømforsyningen.

SilverStone TX300 er en fin lille strømforsyning. Den er ikke modulær, men det er heller ikke sikkert det er hensigtsmæssigt med sådan en forsyning.

 

SilverStone TX300 PSU

 

Man kan se, at det er en SilverStone blæser der sidder i strømforsyningen. Den skulle være 80mm og køre op til 2200 RPM. Den skulle også være styret efter belastningen på strømforsyningen, og starte på 1000 RPM ved, og så langsomt køre op alt efter belastningen.

Der er også en fin label, som fortæller hvor meget man må belaste strømforsyningen.

 

SilverStone TX300 PSU

 

På begge sider af forsyningen er der nogle fordybninger. Det er en del af TFX standarden, da man med disse huller kan montere forsyningen fast til kabinettet. Den er jo ret lang, så det er for at aflaste skruerne.

 

SilverStone TX300 PSU SilverStone TX300 PSU

 

Bagsiden af strømforsyningen er helt plan.

 

SilverStone TX300 PSU

 

I den ene ende af strømforsyningen har vi et stik til power kablet. Der er desværre ikke nogen afbryder, som jeg ellers helst ser. Jeg synes det er bedst man lige kan afbryde for strømmen, inden man hiver stikket ud. Inde bag gitteret kan man se komponenterne, og der er nogle gode store spoler i denne forsyning.

 

SilverStone TX300 PSU 

 

SilverStone laver bestemt ikke noget dårligt efter min viden. Men jeg undrer mig over, at man ikke har valgt lidt beskyttelse her hvor kablerne kommer ud. Jeg tænker, at år med vibrationer måske kan gnave sig igennem isoleringen på ledningerne, og derved skabe en kortslutning. Det er måske lidt risikabelt?

 

SilverStone TX300 PSU

 

Kablerne er fint sleeved. Jeg kender ikke så mange kabinetter til TFX strømforsyninger, men jeg er normalt ikke tilhænger af farvede ledninger. Det virker en smule tosset, at kablerne er fint sleeved, men farvede inde bag ved. Det kan selvfølgeligt være for at holde samling på ledninger, og ikke for syns skyld.

 

SilverStone TX300 PSU

 

Inden vi går i gang med testen, skal vi have styr på certifikater og godkendelser.

En strømforsyning er underlagt en masse vigtige godkendelser og certificeringer nu om dage. Denne strømforsyning er ingen undtagelse, og be quiet! har ydermere valgt at gøre lidt ekstra ud af det.

ATX Standard:

Den grundliggende standard for strømforsyninger hedder ATX, og den angiver hvor meget de forskellige spændinger må sving på strømforsyningen. Den fortæller også hvilke grænser for eksempelvis Ripple spænding den skal holde sig inden for.

Hvis du vil læse mere om ATX standarden, kan du finde mere informationer om det på dette link:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATX

Grundtallene for ATX strømforsyninger kan du dog se i dette skema.

ATX Standards

 

80Plus Certificering:

Udover ATX kan man bygge videre og gøre sig bedre. Når man har gjort det, vil man meget gerne vise det til sine kunder, og have en slags bevis på hvor godt man har klaret sig. Det får man hos 80Plus, som giver en en certificering på det gode arbejde man har gjort.

80Plus certificeringer går ud på, at lave strømforsyninger mere effektive. Det er vigtigt at man har så lille et tab i en strømforsyning som muligt, da det jo bare er at smide penge ud i skraldespanden.

Denne strømforsyning er 80plus BRONZE certificeret. Det betyder, at den skal yde 85% ved en 50% belastning.

Alle certifikater og test resultater fra 80Plus ligger frit tilgængeligt, og du kan læse certifikatet på linket herunder.

SilverStone TX300 Bronze Certifikat

Hvis du gerne vil se, om din egen strømforsyning har klaret sig godt, kan du gøre det på linket herunder.

80Plus Certifikater 

80plus Standards

 

Så er det blevet tid til test.

Min lille test her viser, hvor godt forsyningen klarer sig med min metode. Min metode er ikke så præcis som den 80plus foretager, men den giver en lille indikation af om det hele holder.

Spændinger:

Målingen af spændingerne ser rigtig godt ud. Jeg belaster kun 12V rails, og selv ved meget hård belastning ser den ud til, at holde sig fint inden for grænserne.

Under min test og belastning af strømforsyningen fik jeg faktisk øjnene op for, hvilken beskyttelse ser mangler i denne strømforsyning. For på intet tidspunkt fik jeg den til at lukke ned, som ellers er normalt ved en belastnings test. Der er ikke beskyttelse mod overbelastning af de forskellige rails. Så jeg kunne faktisk trække så meget strøm fra de forskellige rails jeg kunne med min belaster. Den beskyttelse synes jeg selv er ret vigtig. 

 

 

Ripple:

Herunder er en måling af ripple spændingen ved max belastning af forsyningen. Som man kunne læse i ATX standarden ovenover, må ripple spændingen max være 120mV på +12V linjen. Det holder denne forsyning også ganske fint efter min mening, da jeg måler under 100mV (Inden for de røde markeringer) i ripple ved max belastning i gennemsnit. De høje spidser kan være strømspidser fra omgivelserne. da der kører computere og andre apparater i huset under målingen.

 

 

Effektivitet:

Hvis jeg løst beregner ud fra mine målinger, får jeg en effektivitet der ligger omkring 84%. Det synes jeg faktisk viser, at denne strømforsyning holder hvad den lover i forbindelse med energi effektivitet. Bronze betyder jo, at den skal holde sig på mindst  85% , hvilket den jo også gør ifølge 80plus.

 

Min konklusion.

SilverStone TX300 er en ganske glimrende strømforsyning til små kabinetter. Skal du have en strømforsyning til din desktop eller HTPC, så kan du sagtens vælge denne.

Strømforsyningen er jo bygget til specielle kabinetter, så man skal være sikker på, at den passer i kabinettet. Det fremgår af kabinet specifikationerne. TFX er en standard, som ATX og SFX. Den er bare mindre end ATX, og har en anden form end en SFX, som også er lille.

Denne strømforsyning er 80plus Bronze, hvilket vil sige den ikke er så effektiv (85%). Det betyder også, at denne strømforsyning ikke kan anbefales til servere, som skal stå tændt døgnets 24 timer. Mange ville nok gerne bygge en lille server, men der vil jeg ikke anbefale man bruger denne strømforsyning. Man mister simpelthen mindst 15% af sin strøm det meste af tiden.

Der er tilpas med stik i denne strømforsyning, hvilket giver gode muligheder for at bygge et godt system.

Larmen fra strømforsyningen er minimal. Den larmer ikke specielt meget fra blæseren, som ellers er lille i forvejen.

Strømforsyningen koster lige omkring 500 DKK i danske butikker. Prisen er måske i den lidt høje ende, da man godt kan få nogle mere effektive TFX strømforsyninger til lidt billigere penge.

Min vurdering af denne strømforsyning er en fin Bronze Rating. Foruden den lidt høje pris, kunne jeg godt have tænkt mig, at SilverStone havde gjort lidt mere ud af finish på strømforsyningen. Så som sorte ledninger og beskyttelse af kanten hvor ledningerne kommer ud af kabinettet.

Læs mere om SilverStone TX300 her.

Bronze Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet


HwT: Razer Ornata CHROMA Tastatur


HwT: Blue YETI Mikrofon