Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Anmeldelse
Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Anmeldelse
Paracon VENOM Gaming Mus


Anmeldelse
KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Anmeldelse
be quiet! Silent Base 601 kabinet


2018-02-28 15:00English version

be quiet! Straight Power 11 PSUSå er det da blevet tid til endnu en anmeldelse. Denne gang skal vi kigge på noget power fra be quiet! Nemlig deres Straight Power 11 serie, som nu er blevet fuldt modulær.

 

be quiet! logo

 

Som I allerede ved, er jeg stor fan af be quiet! Jeg har testet mange af deres produkter, og de bliver ved med at forbløffe mig. Det er en tysk producent, og som alle ved er tyske produkter = kvalitet.

 

Først starter vi med en lille intro video.

 

 

Skal vi kigge på kassen.

Kassen er i et typisk be quiet! design. Det er minimalistisk, men man er ikke i tvivl om hvad man får. Der er et billede af produktet, og en lang liste af lækre specifikationer.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Inde i kassen er det hele pakket pænt og sikker. Strømforsyningen er beskyttet af bobleplast, så den ikke bliver ridset.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Indhold:

  • be quiet! Straight Power 11 - 650W
  • Power cable
  • Modular cables
  • Plastic bag of cable ties and screws
  • User manual

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se i specifikationerne, kan man få denne forsyning fra 450W til 1000W, hvilket er et ret stort spænd. De er alle bygget op om 4stk. 12V rails, hvilket er ret godt. Og så er de forsynet med en SilentWings 3 blæser, som er super stille. En sidste ting man bør kigge på, er alle de typer beskyttelse der er bygget i strømforsyningen (OCP,OVP,UVP,SCP,OPP,OTP)

 

be quiet! Straight Power 11

 

I output data, kan man se hvor meget power man kan belaste hver streng med. De 4stk. 12V rails er med til at beskytte hele systemet.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Skal vi kigge på sagerne.

Vi starter med blæseren, og det fede utraditionelle gitter som er ret typisk for en be quiet! strømforsyning. Bag gitteret finder vi den nye be quiet! SilentWings 3 blæser. Den er meget stille, og kører stort set ikke rundt under normale omstændigheder.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Her kan du se, hvor 'meget' den larmer ved forskellige belastninger.. Det er så lidt, at det ikke engang er værd at bruge tid på at nævne. (men det gør jeg nu alligevel)

 

be quiet! Straight Power 11

 

På stiksiden ser vi, at denne strømforsyning er fuldt modulær. Man kan undlade alle stik, hvis man ikke skal bruge dem. Så hvis du bare skal have en server med et ATX kabel og måske et kabel til en harddisk. Så kan du nøjes med dette. Det er optimalt for at holde et godt airflow i sit kabinet. Alle stik er mærket op, så man ved hvad der skal forbindes hvor henne.

 

be quiet! Straight Power 11

 

På en side mere finder vi mærkaten der fortæller hvor meget power du kan trække fra forsyningen. Der står også alle godkendelserne, hvor vi kigger på nogle af dem om lidt.

 

be quiet! Straight Power 11

 

På modsatte side finder vi et fint be quiet! logo trykket ind i metalpladen.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Jeg elsker når power stikket har en lille kontakt, så man kan tænde og slukke for strømforsyningen. Der er ikke noget værre, end gnister når man sætter sit kabel i sin strømforsyning. Gitteret er meget åbent og i fint bikube mønster. Lige som vi kender det fra samtlige be quiet! strømforsyninger.

 

be quiet! Straight Power 11

 

 

Så er der kablerne. De er alle sleeved, sorte og med sorte stik på. Det ser super lækkert og stilrent ud, lige som mange kan lide det. Det viser, at be quiet! gør en del ud af udseendet.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Her er en liste med længderne på de kabler der følger med. Det burde være rigeligt til et standard gaming setup.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Alle stik der skal i strømforsyningen er kodet, så man ikke kan sætte et stik forkert i strømforsyningen. Bemærk, at sleevet er afsluttet med en strips med krympefleks over. det gør at det bliver hvor det skal være.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Alle stik til komponenter er mærket fint op med, hvad de skal bruges til. Så på SATA stik står der S-ATA og på GPU stik står der GPU o.s.v. Det er super lækkert.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Til sidst et billede af strips og skruer. Jeg savner lidt finger skruer, men det følger der ikke med til denne strømforsyning.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Inden vi går i gang med testen, skal vi have styr på certifikater og standarder.

En strømforsyning er underlagt en masse vigtige godkendelser og certificeringer nu om dage, og denne strømforsyning er ingen undtagelse.

ATX Standard:

Den grundliggende standard for strømforsyninger hedder ATX, og den angiver hvor meget de forskellige spændinger må sving på strømforsyningen. Den fortæller også hvilke grænser for eksempelvis ripple spænding den skal holde sig inden for.

Hvis du vil læse mere om ATX standarden, kan du finde mere informationer om det på dette link:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATX

Grundtallene for ATX strømforsyninger kan du dog se i dette skema.

 

ATC Standards

 

80Plus Certificering:

Udover ATX kan man bygge videre og gøre sig bedre. Når man har gjort det, vil man meget gerne vise det til sine kunder, og have en slags bevis på hvor godt man har klaret sig. Det får man hos 80Plus, som giver en en certificering på det gode arbejde man har gjort.

80Plus certificeringer går ud på, at lave strømforsyninger mere effektive. Det er vigtigt at man har så lille et tab i en strømforsyning som muligt, da det jo bare er at smide penge ud i skraldespanden.

Denne strømforsyning er 80plus GULD certificeret. Det betyder, at den skal yde 92% ved en 50% belastning (230V).

Alle certifikater og test resultater fra 80Plus ligger frit tilgængeligt, og du kan læse certifikatet på linket herunder.

be quiet! Straight Power 11 - 650W Gold Certifikat

Hvis du gerne vil se, om din egen strømforsyning har klaret sig godt, kan du gøre det på linket herunder.

80Plus Certifikater 

 

80plus Standards

 

Så skal der testes!

Min lille test her viser, hvor godt forsyningen klarer sig med min metode. Min metode er ikke så præcis som den 80plus foretager, men den giver en lille indikation af om det hele holder.

Spændinger:

Det er vigtigt for en computers stabilitet, at spændingerne (Volt) holder sig inden for grænserne sat af ATX standarden. Jo mere spændingerne afviger fra den angivne spænding, jo mere ustabil bliver ens system.

Måling:

Denne strømforsyning er klippe stabil. Selv ved overbelastning vælger den bare at holde spændingen flot på plads.
Jeg har målt spændingerne på ATX stikket, altså strømforsyningen til bundkortet. Jeg undrede mig over, at 12V forsyningen var SÅ stabil som den er, og derfor målte jeg derefter på de forskellige rails. Det viser sig, at de forskellige rails gå ned på 11,75V ved maksimal belastning, hvilket er ganske udemærket.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Ripple:

Herunder er en måling af ripple spændingen ved max belastning af forsyningen. Som man kunne læse i ATX standarden ovenover, må ripple spændingen max være 120mV på +12V linjen.

Ripple spænding er faktisk vekselspænding (AC) fra stikkontakten der kommer ud i computeren. Det kan den tage skade af, hvis det er for meget. Derfor er der standarder for, hvor meget der må slippe igennem en strømforsyning.

Måling:

be quiet! bliver ved med, at forbløffe. Denne forsyning viser en ripple spænding på 20mV imellem de to røde streger. Det er ret flot, når man tænker på at strømforsyningen er under fuld belastning.

 

be quiet! Straight Power 11

 

Effektivitet:

En strømforsyning skal gerne være så effektiv som muligt. På den måde sparer man penge på strøm regningen. Det betyder også, at strømforsyningen bliver mindre varm, da et effekt tab oftest udvikler mere varme.

Måling:

Ud fra mine målinger, så ligger denne strømforsyning på den pæne side af 90%. Det skulle den også gerne gøre, da den jo ifølge certifikatet skulle ligge over 90% ved en belastning på 20-50% hvilket er flot. Der er ingen tvivl om, at denne forsyning er ret stabil og økonomisk i brug.

 

Kan jeg lide denne strømforsyning?

JA! Det kan jeg helt sikkert. Den er klippe stabil, bygget op omkring nogle gode principper og har god beskyttelse af systemet.

Ikke nok med, at mine målinger viser nogle super gode resultater. Men be quiet! har også puttet en masse lækker beskyttelse ind i strømforsyningen. Det er ret vigtigt, hvis nu en enhed i computeren skulle fejle fatalt.

be quiet! har i denne model valgt, at der ikke skal være ledninger inde i strømforsyningen. Så den er bygget op om kobberskinner, som er loddet fast rundt i forsyningen. Det er super lækkert, og giver en langt mere stabil og fast forbindelse imellem de forskellige print.

Så er der jo blæseren, som er den nyeste model af SilentWings serien. Det er nogle super sejlige blæsere, som ikke siger noget der er værd at nævne. Så jeg hopper straks videre.

Til det nye modulære design. Jeg elsker bare, at be quiet! er gået over til det fuldt modulære design, så man slipper for tykke lange kabler o.s.v. Det giver bare den sidste mulighed for at gå fuldt custom build med be quiet! strømforsyninger.

Når vi kommer til prisen på denne strømforsyning, kan den for lige omkring 950 DKK. Det er mange penge, indrømmet. Men hvis man køber denne forsyning, har man power for life.

Min vurdering af denne strømforsyning kan kun være en stor GULD stjerne. Denne forsyning er forbedret på mange måder i forhold til den gamle model, og det er kun blevet bedre af det. Thumbs up for be quiet! endnu en gang.

Læs mere om be quiet! Straight Power 11 her.

https://www.bequiet.com/en/powersupply/straight-power-11/1247

be quiet! Straight Power 11 GOLD Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D print

Andre

Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Artikler på Tweak.dk


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler