Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone ARM12 Monitor Arm


be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


2020-07-29 00:00English version

be quiet! Pure Rock 2 CPU Kølerbe quiet! er en af de førende producenter når det gælder kølere, og vi skal i denne anmeldelse kigge på deres Pure Rock 2, som er en ny og forbedret udgave af deres Pure Rock Slim. Der er flere heatpipes, og direkte kontakt til CPU. Lad os se hvordan den klarer sig.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Lad os starte med en video.

be quiet! har lavet en introduktionsvideo som viser selve produktet. Så får I en fornemmelse om, hvad denne anmeldelse handler om.

Køleren findes i en standard, og en black edition. Jeg anmelder standard edition i denne anmeldelse.

 

 

Indpakning og indhold.

Kassen man modtager er 100% tro til be quiet! designet. En sort kasse med flotte illustrationer og specifikationer udenpå.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Inde i kassen er køleren godt beskyttet med skum på begge sider, blæseren står for sig selv, og kassen med tilbehør ligeledes.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Når det hele pakkes ud, finder vi selve kølere, en Pure Wings 2 blæser, beslag og bøjler til 2 blæsere samt poser med henholdsvis AMD og Intel beslag og selvfølgelig en brugervejledning.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

De tekniske specifikationer.

Her er et lille udsnit af de tekniske specifikationer. Man kan læse en lang udspecificeret liste på hjemmesiden ved hjælp af linket i bunden af denne anmeldelse.

Som man kan se, vejer køleren ikke vildt meget, så den er ikke kæmpe stor, som en Dark Rock køler. Den har en Pure Wings 2 blæser på, som har et meget fint støjniveau. Den kan belastes med op til 150W, hvilket er ganske fint for de fleste CPU'er. Vi ser hvordan den klarer sig nede i test sektionen.

 • Model: Pure Rock 2
 • Overall dimensions without mounting material (L x W x H), (mm): 87 x 121 x 155
 • Total weight (kg): 0.575
 • TDP (W): 150
 • Socket compatibility
  Intel: 1200 / 2066 / 1150 / 1151 / 1155 / 2011(-3) square ILM
  AMD: AM4 / AM3(+)
 • Fan model, number: 1x Pure Wings 2 PWM
 • Decoupled fan mounting -
 • Overall noise level (dB(A)) @ 50/75/100% (rpm) 19.1 / 22.1 / 26.8

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Lad os kigge nærmere på produktet.

Vi starter med blæseren. Designet minder meget om deres Silent Wings 3 blæser. Vingerne har samme bølgede design, men selve rammen er lidt tyndere, og har ikke gummi kanter.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

På bagsiden af blæseren kan man se model nummeret. Det er en ganske nydelig blæser.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Blæseren er PWM styret, og kan køre op til 1500 RPM. Den har et airflow på 87 m3/h samt et tryk på 1,25 mm H2O ved fuld hastighed. Ganske fine specifikationer.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Køleren er virkelig smuk, både i denne udgave, og den sorte udgave. Top pladen er lavet i lækkert børstet aluminium, og enderne af rørene er dækket flot af som vi kender det fra alle be quiet! kølerne. Et diskret be quiet! logo på toppen, så man ikke er i tvivl om, hvilken kvalitet der er i maskinen.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Blokken er formet i solid aluminium med køleribber. Rørene er bukket helt tilpas uden at krølle, så de er ikke bukket for meget, hvilket er vigtigt.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Køleren er monteret med formonteret kølepasta, hvilket jeg personligt ikke bryder mig om. Det betyder man kun har et skud i bøssen til, at montere køleren korrekt. Og man skal købe kølepasta, hvis man skal skifte CPU eller flytte køleren til andet bundkort. Bemærk man kan se heatpipes har direkte kontakt til CPUens TIM her. Det betyder direkte overførsel af varmen, så den kan komme væk i en fart.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

En ganske nydelig køler, også når man har monteret blæseren. Det passer godt sammen. Bemærk mellemrummet imellem blæseren og køleren, hvilket dæmper blæserstøjen effektivt.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Selve kølehovedet er assymetrisk placeret, hvilket betyder der er fri montering af høje ram profiler. Så det skal man ikke bekymre sig om, når man køber ind til sit nye setup.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Der er mulighed for, at montere endnu en blæser på bagsiden. Så kan man få et endnu mere effektivt setup med push-pull system. Også her på bagsiden er profilen så der er luft imellem blæser og køler.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Monteringen:

be quiet! har et nemt system, som går igen på alle deres køleren. Ved AMD montering skal man bruge sit originale beslag bag på bundkortet, så det skal man have gemt.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Selve monteringen er ligetil, og kræver ikke noget special værktøj. Med en almindelig Phillips 2 skruetrækker er man kørende. Man spænder det hele sammen til det naturligt stopper og man ikke kan spænde mere. På den måde ved man, at presset på CPU er helt korrekt hver gang.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Som man kan se, går alle RAM slot fri, når man har monteret blæseren. Så man kan uden problemer have høje RAM profiler, og endda med lys i, som man vil kunne se på alle RAM slot. Intet bliver dækket over af denne køler.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Også PCIE slot går fri, der er godt med plads til montering af et stort grafikkort, selv med tyk bagplade eller vandkøling.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Så skal der testes.

Min testprocedure er ganske simpel, da jeg ofte synes andre anmeldere skyder over målet med dybe og ikke mindst MEGET belastende test metoder. Min metode er ment for den almindelige bruger, som gerne vil vide, om køleren passer til det grund setup man nu har.
Hvis man overclocker, bør man allerede fra starten have en dybere viden om køling, og vil derfor allerede have en forventning om, om den køler jeg tester er god nok eller ej.

Hardware:

 • MB: Asus Sabertooth 990 FX R2.0
 • CPU: AMD FX 9590 Black Exition (TDP=220W)

Software:

Procedure:

 • Luft: Opvarmning = 10 minutter / Testperiode = 2 minutter
 • Vand: Opvarmning = 30 minutter / Testperiode = 2 minutter
 • Aflæsning: Delta temperatur (Aflæsning-Rumtemperatur)
 • Blæserhastighed: 100%
 • Belastninger: Idle / 2 core / 4 core / 6 core / 8 core

Rumtemperatur: ~26 grader.

Som man kan se, klarer Pure Rock 2 sig ikke helt så godt som Dark Rock kølerne. Men dog bedre end Cryorig køleren. Det er dog stadig nogle helt acceptable temperaturer, da vi skal mindst 20 grader højere før det bliver rigtig kritisk på denne CPU. Intel CPU kan tåle endnu mere varme, så der vil det slet ikke være noget problem.

Støjen fra blæseren/køleren er ikke rigtig noget der er værd at snakke om, da det simpelthen er så lavt støjniveau, at man slet ikke bemræker køleren kører, når den er monteret inde i et kabinet. Der skal vi noget højere op i støjniveau.

 

be quiet! Pure Rock 2

 

Hvad er min mening om Pure Rock 2 køleren.

Pure Rock 2 er en solid køler med god performance. Den kan være i stort set alle setups, da den ikke er sepcielt høj og så dækker den ikke over RAM slot på bundkortet, selv med blæseren monteret.

Den er super nem at montere, hvilket betyder at alle kan montere det uden problemer. Dog følger der ikke ekstra kølepasta med, hvilket jeg synes er lidt en skam. Der kunne godt have været en lille tube med, så man kunne montere køleren et par gange.

Selve Pure Wings 2 blæseren er en lækker blæser, som ikke støjer specielt meget. Den er ikke helt lige så lækker som Silent Wing blæseren, men den gør det arbejde den skal til perfektion, og er med til at sænke prisen på hele sættet, da den ikke er lige så kompliceret som Silent Wings blæseren. De 1500 RPM er ganske passende ved stoer belastning, og man kan sagtens have den kørende på fuld speed uden at blive generet af støj.

Pure rock 2 giver mulighed for, at montere en ekstra blæser på bagsiden, hvilket kan hæve den generelle performance betydeligt. Det betyder også, at blæserne kører med lavere hastighed ved høj belastning for, at flytte den samme mængde varme. Det er en god mulighed at have.

Pure Rock 2 køleren kan købes i 2 forskellige versioner. Enten den jeg har anmeldt her, eller en sort udgave. Det giver mulighed for, at bruge denne køler i flere forskellige setup. Det er en lækker mulighed.

Prisen:

Man kan købe Pure Rock 2 køleren fra omkring 260 DKK, hvilket er en ganske fin pris. Man får en god køler for pengene.

Min endelige vurdering:

Jeg synes virkelig man får et godt sæt for pengene, så der er rigtig god sammenhæng imellem pris og kvalitet og ikke mindst performance. Man får den velkendte tyske be quiet! kvalitet, og det til en pris der er til at betale. Jeg giver Pure Rock 2 en flot SØLV vurdering. Vi er nede i marginalerne, og når vi er dernede, betyder manglende kølepasta en del. Specielt for begynderen.

 

Læs mere om produktet her:
https://www.bequiet.com/en/cpucooler/1841

be quiet! Pure Rock 2

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus