Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


ROCCAT NOZ Gaming Headset


2019-11-15 00:00English version

SilverStone FS303 Hotswap DrevbaySilverStone Technology laver mange forskellige ting. Udover kabinetter og strømforsyninger, laver de faktisk også mange løsninger til storage og server. Jeg skal i denne anmeldelse kigge på et drevkabinet beregnet til dem, som skifter diske ofte, eller har brug for en backup løsning, hvor man skifter diskene og gemmer dem offsite. Deres FS303 er en elegant og god løsning for denne slags storage.

 

Silverstone FS303

 

Sådan ser kassen og indholdet ud.

Indpakningen man modtager er en hvid kasse med et sleeve trukket ud over. Der er fotorealistiske billeder og features samt specifikationer listet uden på.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Inde i kassen ligger produktet godt beskyttet i en plastikpose med skum udenom. Dette produkt burde ikke få transport skader af nogen art.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

I kassen finder vi ud over selve enheden, også en brugervejledning, skruer og nøgler til, at låse enhedens låger med.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan læse, er der fuld udnyttelse af pladsen. Man får således hele 3 drevpladser på 2 5.25" drevpladser. En båndbredde på hele 6 Gigabit, hvilket giver omkring 750 MegaByte i sekundet. Det er fint til HDD, men kan være i underkanten for flere SSD. Der er nøgle lås og dioder for aktivitet samt en blæser til køling.

 • Model No.: SST-FS303B
 • Color Black: Material Aluminum and front bezel with plastic clip button
 • Form factor: 5.25” drive bay x 2
 • Drive support: 3 x 3.5” SAS*/SATA HDD or SSD
 • Transfer rate: Up to 6 Gbit/s (dependent on drive speed)
 • Host interface: 7-Pin SATA connector x 3 or SAS* primary channel connection
 • Power connector: SATA 15-Pin x 2
 • Drive tray security: Triangle metal key lock design
 • LED indicator:
  Power ON : Blue
  Accessing : Purple blinking
 • Number of key: 2
 • Switch button Fan speed: High/Low
 • HDD LED: ON/OFF
 • Cooling fan: 1x 70mm fan, 3000rpm
 • Net weight: 1.02kg
 • Dimension:
  146mm (W) x 84.5mm (H) x 195mm (D)
  5.75" (W) x 3.33" (H) x 7.68" (D)

 

Silverstone FS303

 

Lad os kigge på produktet.

Enheden er lavet i super lækker kvalitet, hvor det meste er i børstet aluminium. Man kan få denne type enheder beregnet til både 3, 4 og 5 drev. Dem til 4 og 5 diske fylder dog en 5.25" plads mere, hvor denne kun fylder 2 x 5.25 pladser.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

På fronten finder vi dioder for drevaktivitet, og diode for power. Der er en lås, kodet med en lille trekant, som man kan låse dækslerne med.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Bag på enheden finder vi blæseren, som sørger for ventilation, så drevene ikke bliver for varme. Så er der 3 SATA/SAS data stik, og 2 SATA power stik. Der er også to kontakter, hvor man kan slukket for lyset i dioderne til drevaktivitet, og man kan skrue op og ned for hastigheden på blæseren. Det er lækre features at have.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Inde i kassen kan man se, at stikkene er samlet som et stik. Enheden skal jo kunne tage både SAS og SATA diske, som er lidt forskellige stik. Hotswap er muligt, så man kan tage drevene ud imens computeren er tændt, hvis controlleren understøtter det.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Testen.

Der er jo ikke så meget, at teste med sådanne en enhed. Jeg har her monteret en disk i den ene plads, og når man lige lærer, at det ikke går i stykker af, at man tager fat i det. Så er det faktisk ganske simpelt og nemt, at montere en disk.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Blæseren bag på enheden er en 70 mm blæser, og den er umiddelbart ikke den mest støjsvage af slagsen. Nu er den også beregnet til server miljø, hvor støj betyder mindre end ydelse, så det er nok derfor. Jeg skal bruge denne enhed i min kontor maskine, så der kommer blæseren helt sikkert til, at stå på lav hastighed.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Enheden er beregnet til montering i 2 stk 5.25" drevpladser i fronten af kabinettet. Det er ikke mange kabinetter der har det mere, når man snakker gaming maskiner, men dette produkt er heller ikke beregnet til gaming maskiner, men mere til server og mediacentre. Monteringen er ligetil med skruer i hver side.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Dioderne er rimelig kraftige, så det er vist en god ide, at man eventuelt kan slukke for dem. Jeg tænker, hvis man har diske i enheden hele tiden, og de står og arbejder og blinker. Så kunne de nok godt være lidt irriterende i længden.

 

SilverStone FS303B Drivebay

 

Afslutningen, hvad synes jeg om produktet.

SilverStone laver jo mange andre ting, end fede kabinetter og strømforsyninger. Det beviser de med dette produkt, som kan opfylde et stort behov i servere eller et mediacenter hjemme. Man kan bruge det til backup, hvor man skifter diskene ud jævnligt for, at have dem liggende et andet sted for at forebygge tab ved indbrud eller eventuel brand.

Kvaliteten fejler bestemt ikke noget, da enheden er bygget af aluminium på alle flader. Det eneste plastik der er at finde, er på fronten og bagsiden. Ellers er resten i aluminium. Det giver også ret god køling af diskene, hvilket betyder en del i så lukket et rum som dette.

Jeg kan godt lide, at man har mulighed for både SAS og SATA i denne enhed. Så kan man eventuelt sætte enheden til en SAS controller, så har man frit valg om hvilke diske man vil tilslutte til enheden, da de fleste SAS controllere kan tage både SAS og SATA diske. Dog ikke på samme tid.

Prisen.

FS303 kan købes på nettet for omkring 575 DKK. Jeg synes prisen er ganske fin, da man får et godt produkt bygget i lækker kvalitet med mulighed for både SAS og SATA diske.

Endelig vurdering.

Prisen + Kvaliteten + Funktionaliteten gør, at jeg er nødt til, at give SilverStone FS303B en flot skinnende GULD vurdering. Man får et godt multifunktionelt produkt i god kvalitet til en god pris.

 

Læs mere om SilverStone FS303B her:
https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=603&area=en

SilverStone FS303B Drivebay

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus


HwT: Logitech G915 Lightspeed


HwT: Corsair K70 MK.2 SE Rapidfire