Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2019-12-06 00:00English version

SilverStone Strider 750W Platinum



SilverStone har sendt mig en af deres strømforsyninger, som de gerne vil have jeg kigger på. Det er deres Strider serie, hvor alle forsyningerne er 80plus godkendte, og fuldt modulare. Den vi skal kigge på i denne anmeldelse er fra deres Platinum række, og med en effekt på hele 750W, hvilket er rigeligt til de fleste systemer.

 

SilverStone Strider PSU

 

Lad os kigge på indpakningen og indholdet.

Kassen er ganske nydelig med flotte billeder af produktet, og specifikationer samt features listet op udenpå.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Inde i kassen ligger selve strømforsyningen godt beskyttet i skum, og kablerne ligger ved siden af. Bemærk den gule seddel, hvor der står at blæseren ikke starter før der er behov for det. Der er selvfølgelig også en brugervejledning i kassen.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan læse, er forsyningen platinum godkendt, hvilket vil sige den ligger over 92% effektivitet ved 50% udnyttelse. Udover det, er der en masse beskyttelse af selve systemet, så hvis der går noget galt, skulle forsyningen lukke ned. Støjen er helt ned til 0 dB, hvilket vil sige, at blæseren kan slukkes helt ved lav belastning. Det er super lækkert, hvis man for eksempel skal bruge forsyningen i et mediacenter.

 • Model No.: SST-ST75F-PT
 • Max. DC Output: 750W
 • Power density: 415W per liter
 • Load Range: +3.3V +5V +12V +5VSB -12V
 • Max.(Amps): 22A 22A 62.5A 3.0A 0.3A
 • Min.(Amps): 0A 0A 0A 0A 0A
 • Range (%): ±3% ±3% ±3% ±5% ±10%
 • Line Reg.(%): ±1% ±1% ±1% ±1% ±1%
 • Ripple(mVp-p): 50mV 50mV 120mV 50mV 120mV
 • Color :Black(Lead-Free Paint)
 • Combined +3.3V & +5V: 120W
 • Combined +12V: 750W
 • Input Voltage: 90V~264V
 • Input Frequency Range: 47Hz~63Hz
 • PFC: Active PFC(PF>0.9 at full load)
 • Efficiency: 89%~92% at 20%~100% loading
 • MTBF: 100,000 hours
 • Operating temperature: 0°C ~ 40°C
 • Protection:
  Over current protection
  Over power protection
  Over voltage protection
  Short circuit protection
  Under voltage protection
  Over temperature protection
 • Connectors:
  1 x 24 / 20-Pin motherboard connector(550mm)
  1 x 8 / 4-Pin EPS / ATX 12V connector(750mm)
  4 x 8 / 6-Pin PCIE connector("550mm" x 4)
  8 x SATA connector("600mm / 150mm / 150mm / 150mm" x 3)
  6 x 4-Pin Peripheral connector(600mm / 150mm / 150mm)
  2 x 4-Pin Floppy connector(100mm)
 • Cooling System: Single 120mm silent fan
 • Form factor: ATX
 • Noise Level. 0 ~ 28 dBA
 • Dimension:
  150 mm (W) x 86 mm (H) x 140 mm (D)
  5.91" (W) x 3.39" (H) x 5.51" (D)
 • Weight: 2.25 kg
 • Certification: 80 PLUS Platinum
 • Other: Compatible with ATX12V v2.4

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Gennemgang af forsyningen og tilbehøret.

I kassen finder vi en pose med skruer, strips og velcro bånd. Så der er gode muligheder for fastgørelse af kablerne rundt i kabinettet.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Kablerne er alle fladkabler for optimeret airflow, og der ser ud til, at være tilpas mange af de forskellige typer stik, som jo også er listet op i specifikationerne.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Kigger vi på selve strømforsyningen, finder vi på oversiden en SilverStone fangrill, hvor man kan se blæseren og komponenderne ned igennem.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

På undersiden finder vi et SilverStone logo stemplet ind i metalpladen. Det vil jo være denne side der vender op, når forsyningen er monteret i kabinettet med blæseren nedad.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Kigger vi ind i den ene ende af strømforsyningen, finder vi strømstikket og en tilhørende afbryder. Man kan altså slukke for forsyningen, inden man tager stikket ud, hvilket jeg ret godt kan lide.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

I modsatte ende finder vi alle stikkene til computeren. Der er stik til det hele, og PCIe stikkene er blå. Så tager man ikke fejl af dem, da de også er blå på selve kablerne, som vi så tidligere. Der er et klistermærke der viser, hvor hvilke kabler skal forbindes, så man ikke er i tvivl.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Inden vi går i gang med testen, skal vi have styr på certifikater og standarder.

En strømforsyning er underlagt en masse vigtige godkendelser og certificeringer nu om dage, og denne strømforsyning er ingen undtagelse.

ATX Standard:

Den grundliggende standard for strømforsyninger hedder ATX, og den angiver hvor meget de forskellige spændinger må sving på strømforsyningen. Den fortæller også hvilke grænser for eksempelvis ripple spænding den skal holde sig inden for.

Hvis du vil læse mere om ATX standarden, kan du finde mere informationer om det på dette link:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATX

Grundtallene for ATX strømforsyninger kan du dog se i dette skema.

 

ATX Standards

 

80Plus Certificering:

Udover ATX kan man bygge videre og gøre sig bedre. Når man har gjort det, vil man meget gerne vise det til sine kunder, og have en slags bevis på hvor godt man har klaret sig. Det får man hos 80Plus, som giver en en certificering på det gode arbejde man har gjort.

80Plus certificeringer går ud på, at lave strømforsyninger mere effektive. Det er vigtigt at man har så lille et tab i en strømforsyning som muligt, da det jo bare er at smide penge ud i skraldespanden.

Denne strømforsyning er 80plus PLATINUM certificeret. Det betyder, at den skal yde mindst 92% ved en 50% belastning.

Alle certifikater og test resultater fra 80Plus ligger frit tilgængeligt, og du kan læse certifikatet på linket herunder.

SilverStone Strider 750W Platinum Certifikat

Hvis du gerne vil se, om din egen strømforsyning har klaret sig godt, kan du gøre det på linket herunder.

80Plus Certifikater 

 

80 plus standards

 

Hvad er der under hjelmen.

De fleste producenter er gået over til faste forbindelser, men det finder vi ikke i SilverStone Strider serien. Her er alle forbindelser fra bundprint til stikprint lavet med ledninger. Det giver et lidt voldsomt og rodet udseende inde i strømforsyningen, men heldigvis skal vi normalt ikke tænke på det, da der jo er en kasse udenom.

Komponenterne ser ganske fine ud. Der er nogle gode store spoler og kondensatorer, som fjerner støj af forskellig art. 

Bemærk det lille print i højre hjørne, som er på 230V stikke. Det er beregne til at fjern støj fra stikket, så man ikke får et shock ind igennem systemet.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Blæseren er en 120 mm blæser fra Globe. Det er en velkendt producent, og som man kan se, er det en blæser med FDB leje, som holder længe. Specifikationerne på blæseren siger, at den har et støjniveau på hele 34 dBA ved 2000 RPM, men jeg tror ikke den kører fuld hastighed i dette setup, da jeg knap kunne høre den under fuld belastning af strømforsyningen.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Load test.

Så er vi kommet til load testen, og jeg har smidt en masse belastning på strømforsyningen. Målingerne er foretaget ved ATX stikket, som er det vigtigste stik i computeren for et stabilt system. Som man kan se, så viger målingerne ikke det mindste fra start til slut, hvilket viser, at strømforsyningen er ret stabil på ATX stikket.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Målingen af ripple viser, hvor meget støj der kommer ud i systemet. Målingen er foretaget ved fuld belastning af strømforsyningen, og på et af de belastede PCIe stik. Som man kan se, så rammer vi lige knap 40mV peak to peak, hvilket er rigtig fint. Det er tilladt at have op til 120mV peak to peak på 12V siden.

 

SilverStone Strider 750W Platinum

 

Effektiviteten.

Mine målinger viser en maksimal effektivitet på hele 93%, hvilket er super flot. Mine målinger er dog ikke forventet bedre end de målinger 80plus laver, men vi ligger meget tæt. Det er en ganske fin måling og den viser, at SilverStone holder hvad de lover i forbindelse med Platinum certifikatet.

 

Hvad er min vurdering af produktet.

SilverStone Strider Platinum serien er en ganske fornuftig strømforsyning til dem, som gerne vil have en god effektiv strømforsyning.

Den indeholder alt den beskyttelse man kan forvente af en strømforsyning nu om dage. Umiddelbart er selve opbygningen af forsyningen lavet på en lidt gammeldags måde med ledninger imellem de forskellige print. Men det er ikke ensbetydende med, at det er dårligt.

Strømforsyningen fylder som en standard ATX strømforsyning, så man vil ikke få problemer med, at få plads til strømforsyningen i noget kabinet, hvilket bestemt er en fordel.

Alle kabler er fladkabler, som gør det nemmere at lave en pæn kabelføring, og som også kan give et bedre airflow, hvor kablerne er synlige.

Blæseren starter ikke før strømforsyningen når en bestemt belastning, eller har en bestemt temperatur, hvilket også er rigtig godt. Så kan man køre helt lydløst så længe man kun bruger computeren til småting, hvor der kommer gang i blæseren , når computeren skal arbejde for alvor.

Prisen.

Strømforsyningen kan købes fra omkring 1280 DKK, hvilket er nogenlunde det prisleje denne type strømforsyning ligger i. Jo bedre effektivitet (80plus certificering) jo mere koster de. Men jo bedre forsyning får du så også til dit dyrbare system.

Den endelige bedømmelse.

Da både pris og kvalitet hænger meget godt sammen, vil jeg give denne strømforsyning en flot Guld stjerne. Man får en lækker lille strømforsyning med masser af power og god effektivitet, som efterhånden bliver mere og mere vigtig i disse grønne tider.

 

Læs mere om SilverStone Strider 750W Platinum her:
https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=595&area=en

SilverStone Strider 750W Platinum

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus