Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2018-06-11 15:00English version

Enermax T.B.RGB Blæser KitJeg har i mit samarbejde med HwT.dk fået lov at anmelde nogle nye blæsere fra Enermax der hedder T.B.RGB. Det er et helt blæser kit med 6 blæsere og tilhørende RGB styring.

 

Enermax Logo

 

Enermax er en stor producent, som laver mange forskellige slags tilbehør til computere. Blæsere, kølere og kabinetter samt strømforsyninger er det de er mest kendt for.

 

Lad os starte med en lille intro video om produktet.

 

 

Indpakning og indhold.

På kassen er printet alle specifikationer og det er vist med fine tryk, hvad der er inde i kassen.

 

Enermax T.B.RGB Fankit

 

Når man åbner kassen, mødes man af 7 hvide kasser. På den ene kasse står der 'Tilbehør' som man ved det er den man skal have fat i først. De andre kasser må være blæserne.

 

Enermax T.B.RGB Fankit

 

Tilbehøret er meget tilpas, der er skruer, vejledning, fjernbetjening samt styring og diverse kabler.

 

Enermax T.B.RGB Fankit

 

Indhold:

 • 6 x T.B.RGB Fans
 • 6 x Plastic bag with screws
 • Remote control
 • Control box
 • Cables
 • User guide

 

Inden vi kigger på produktet, kigger vi på de tekniske specifikationer.

Den pakke jeg har modtaget er med 6 blæsere. Der findes også en pakke med 3 blæsere. Som man kan læse, er det 120 mm blæsere, og de kører med op til 1500 RPM. De har et støjniveau på op til 22 dBA, hvilket faktisk ikke er ret meget. Alt i alt ser specifikationerne fine ud til kabinet blæsere.

 • UCTBRGB12-BP6
 • Quantity 6x
 • Bearing Type Twister Bearing
 • MTBF 160,000h
 • Number of Blades 7
 • Fan Dimensions 120 x 120 x 25mm
 • Fan Speed 500 – 1,500RPM
 • Fan Control Steps 150RPM
 • Color Effects
 • RGB color change, Flash, Sparkle, Beat, Vegas Mode
 • Rated Voltage 12V
 • Rated Current Fan 0.15 A
 • Rated Current LED 0.3 A
 • Fan Connector 6-pin
 • RGB Connector 4-pin (12V/G/R/B)
 • Power Connector 4-pin molex
 • Noise Level 14 – 22dB(A)
 • Air Flow 23.29 – 80,75m3/h
 • Air Flow 13.71 – 47,53CFM
 • Static Pressure 1.66mm-H2O

 

Skal vi kigge på produktet.

Blæserne er nogle ganske nydelige blæsere i sort design.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Der er 3 ringe i siderne, som lyser op når man tænder blæserne. Det ser fedt ud, selv uden lys i.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Som man kan se, er der vibrationsdæmpning i hjørnerne. Så hvis man ikke voldspænder blæserne fast, så tager gummiet i hjørnerne faktisk lidt af vibrationerne, hvis der er noget ujævn gang i blæserne. Det er dog ikke tit jeg oplever det er et problem mere.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Stikket på blæserne er ikke standard på nogen måde. Så hvis styringen går i stykker før blæserne, er man lidt på spanden. Jeg har søgt efter en adapter til blæsere, så man eventuelt kunne styre blæseren fra en normal fan header, men det har jeg ikke kunnet finde. Det er lidt en skam, da man jo ikke kan tilslutte normale blæsere til sættet, og ikke kan tilslutte blæserne til et normalt blæserstik.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Dette er styreboksen. Den kan man tilslutte op til 8 blæsere på samt LED strips. Så man kan altså også styre LED strips med denne styring. Ikke nok med det, så kan man ligge fjernbetjeningen til side, og lade sit bundkort styre det hele, hvis man har et bundkort der er understøttet. (Min test bliver med fjernbetjeningen)

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Således ser selve stikkene ud på de forskellige udgange. Det er nemt og ligetil.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Der følger både velkro og magneter med til styringen. Så man kan selv vælge hvordan man vil gøre den fast i kabinettet. Magneterne passer ned i fordybningerne i styringen, så den kommer til at ligge helt op af kabinettet hvor man nu sætter den. Det er ret smart.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Power kabel til styringen. Der er ikke noget SATA stik, så man SKAL have et ledigt Molex stik på sin strømforsyning.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

 

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Sættet understøtter tilslutning til LED headers på bundkort, så man kan styre LED strips og blæsernes farve fra bundkortet. De største producenter er understøttet, som man kan se her, og hvis man har en anden producent med samme stikforbindelse til LED lys. Kan man garanteret også styre dette sæt derfra. Husk, det er kun lyset man kan styre med dette kabel. Man skal stadig bruge fjernbetjeningen til at styre blæser hastigheden med.

 

 

Den infrarøde modtager til fjernbetjeningen. Ledningen er lang nok til, at nå rundt i de fleste kabinetter. Hvis man har vindue i kabinettet, er det ikke nødvendigt at trække føleren udenfor, så kan den bare ligge et sted i kabinettet. Så længe fjernbetjeningen kan se modtageren er det fint.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Til sidst et billede af selve fjernebtjeningen. Der er mange knapper på den, men det er nu ret selvforklarende. Man kan styre både lys og hastighed på blæseren her. Der er nogle faste farver, og nogle faste effekter man kan vælge imellem. Så kan man lade den rulle i RGB farverne og låse farven når man rammer den ønskede farve.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Lad mig fyre op for en blæser og teste den.

Lyset:

Der kommer lige en stribe billeder af lyset i forskellige farver og fra lidt forskellige vinkler. Så ses vi længere nede i teksten.

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Enermax T.B.RGB Fan Kit

 

Som man kan se, så ser blæserne ret fede ud. Hvis man tilslutter flere, følger de den samme farve, så man kan altså ikke lade hver blæser have forskellig farve.

 

Støjen:

Disse blæsere er utrolig stille. Det er heller ikke de vildeste blæsere, men alligevel. Jeg tror ikke man bemærker, hvis man har mange blæsere i kabinettet som stille og roligt flytter rundt på luften for dig.

 

Brugervenligheden:

Det er super nemt at komme i gang med en imponerende lys og blæserstyring til sin computer. Det er i store træk bare plug'n'play som man siger, for du skal bare forbinde det hele og så tænde. Så kan du styre det hele på fjernbetjeningen.

 

Hvad er min mening om dette produkt.

Jeg er splittet i forbindelse med dette produkt.

Enermax har bestemt ment det godt, da de lavede dette sæt. Det er dog efter min mening til nybegyndere, og til dem som bare skal have noget farvet lys i deres kabinet.

Det er super nemt at komme i gang med, og man kan nemt og hurtigt skifte farve eller lyseffekter i sit kabinet. Det er også ganske smart. Man kan sågar tilslutte styringen til sit bundkort, og på den måde styre det hele fra bundkortet.

Personligt ønsker jeg mig meget mere, kontrol over den slags. Enten skulle man have mulighed for, at styre blæserne fra bundkortet ved hjælp af et fan header kabel, eller mulighed for USB tilslutning, så man kunne styre både lys og hastighed fra en USB driver. At man kan tilslutte lyset til bundkortet, men stadig skal bruge fjernbetjeningen til blæser hastigheden, giver ikke nogen mening i mit hoved.

Men når det så er sagt, så hænger det hele jo sammen med prisen. Og dette sæt med 6 blæsere og styring kan man købe for under 600 DKK. Det er en pris på under 100 DKK pr. blæser. Så giver det hele meget mere mening.

Hvis vi skal sammenligne det med en af konkurrenterne som har gjort en del i dette, nemlig NZXT med deres HUE. Ja, så giver her samme pris for et kit med 2 blæsere. Man får altså 4 lækre blæsere ekstra med i prisen. Det er bestemt værd at overveje.

Jeg synes faktisk, at dette kit fra Enermax gør det godt, og man får rigtig meget for pengene. Blæserne virker til at være i god kvalitet, og det hele er meget nemt at sætte op og komme i gang med. Det giver en flot GULD stjerne.

 

Denne artikel er blevet til i samarbejde med...

 

Læs mere om Enermax T.B.RGB her:

https://www.enermaxeu.com/products/fans/led-fans/t-b-rgb/

Enermax T.B.RGB Fan Kit

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus