Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


2017-02-21 17:58English version

BitFenix Nova KabinetVi skal i denne anmeldelse kigge på et lille low-cost kabinet fra BitFenix. Et kabinet til under 300Kr, kan ikke være meget værd. Eller kan det? Læs anmeldelsen, og vær med til, at bedømme, om det er pengene værd.

 

Bitfenix Logo

 

BitFenix er ret kendt for deres større kabinetter, men de laver faktisk kabinetter i mange prisklasser og typer. Det vi skal kigge på denne gang er deres Nova model, som kan købes i både sort og hvid samt med og uden vindue. Modellen jeg har til anmeldelse er den hvide uden vindue.

 

 

Windows edition Steel edition

 

Lad os først lige kigge på de tekniske specifikationer:

Som man kan se, skulle der være plads til det meste hardware, også High-End grafikkort. CPU køleren kan være op til 160 mm høj, hvilken også burde være ok, og der er understøttelse for en 120 mm vandkøler på den bagerste blæser. 

 • Colors: Black - White
 • Motherboard: ATX, Micro ATX, Mini-ITX (7 expansion slots)
 • CPU Cooler: up to 160mm tall
 • VGA: up to 320mm long and up to 140mm tall
 • Power Supply: up to 220mm long
 • 5.25” ODD Slots: 1
 • 3.5” HDD Slots: 4
 • 2.5” SSD Slots: 2
 • Dust Filter Bottom: slide-out PSU Dust Filter
 • Cooling Front: 120mm x 2
 • Cooling Rear: 120mm x 1 (included)
 • Radiator Rear: 120mm
 • I/O: USB 3.0 x 1, USB 2.0 x 1, HD Audio MIC & Headphone, Power LED (white), HDD LED (red)
 • Dimensions (WxHxD): 183 x 437 x 465 mm - 7.20 x 17.20 x 18.30 inch
 • Materials: Steel, Plastic
 • Weight: 4.8Kg - 10.6lbs
 • Special Features: Closed Frontpanel to block noise, Frontpanel sidevents for good airflow, Large window sidepanel, pre-installed mainboard stand-offs, ruberized anti-slip casefeet, PSU dust filter

 

Lad og kigge på indpakningen:

Kabinettet kommer i en brun kasse med fine illustrationer uden på. Når man tager kabinettet ud, er det pakket ind i en gennemsigtig plastikpose med flamingo på siderne. Så det er ret godt beskyttet. Man skal dog lige tage sig i agt for statisk elektricitet. Plastik og Flamingo kan godt give nogle slemme stød.

 

Packaging Inner packaging

 

Dette indhold følger med kabinettet:

Af indhold finder vi en monteringsvejledning, en pose med skruer og en buzzer/højttaler.

 

Content

 

Skal vi så kigge på sagerne:

Som man kan se, er dette kabinet et meget stilrent kabinet. Der er ikke lys eller andre fancy ting i det. Dog kan jeg godt lide det stilrene design, og den hvide farve.

 

Sidepanel Right Side

 

Frontpanelet består af følgende funktioner fra venstre. Drevaktivitet der lyser rød, Power der lyser hvid, USB 2.0, USB 3.0, Power knap, Lyd ud, Lyd ind og til sidst en lille Reset knap.
Der er plads til et optisk drev i fronten, så man har mulighed for et DVD/Blue-Ray drev, hvilket nogle godt kan have behov for.

For nede på fronten er der et sort BitFenix logo, så man kan se hvem der har lavet kabinettet.

 

Front panel Front logo

 

Tager vi et kig på bagsiden så kan vi se, at der er plads til en 120 mm blæser. Der er hele 7 udvidelsesporte, så der skulle være plads nok til det meste. Kabinettet er jo også et ATX kabinet, så der er plads til de store bundkort.

Under kabinettet er der et støvfilter til strømforsyningen. Det er dog ikke særlig nemt at få ud, så der skal man have tynde fingre.

 

Backside Dustfilter

 

Det blevet tid til et kig inde i kabinettet, og som man kan se er der ikke meget at flytte rundt på. Alt er simpelthen nittet fast i dette kabinet, og skuffer til drev er der heller ikke noget af. det virker mildest talt lidt gammeldags. Det hænger selvfølgelig sammen med prisen, som ligger på den rigtige side af 300 DKK.

Det optiske drev kan dog monteres uden værktøj, hvilket jeg ikke helt forstår, for det skifter man jo lige så sjældent som alle andre drev, måske endda sjældnere.

 

Open casing

 

Af lækre features er dog, at der følger en blæser med kabinettet, samt der er lavet gummi støtter til strømforsyningen. Så man skal ikke tænke på at forsyningen måske skramler imod bunden, eller at man mangler lidt airflow i kabinettet. Der kan udvides med 2 blæsere mere i fronten, hvilket jeg viser lidt senere.

 

Case Fan PSU Support

 

Monteringen af hardware:

Så er det blevet tid til, at montere noget hardware. Jeg har fundet et bundkort, en køler og noget andet lækkert frem af skufferne.

Som man kan se inde bag gitteret til højre, har jeg monteret en SSD på højkant derinde. det giver den godt med luft, så den ikke bliver varm. Det samme havde været aktuelt, hvis man havde en 2,5" HDD. Der er også plads til, at montere en vandret lige under den lodrette.

Bundkortet er et mATX bundkort, og det passer ganske glimrende i denne kabinet. Der er god plads til montering af stik, og gennemføringerne af kablerne passer fint ud for de forskellige stik.

Køleren kunne nemt monteres efter montering af bundkort, da der var godt med plads på bagsiden (viser jeg om lidt), og alt i alt gik monteringen ganske fint.

 

Mounting Front

 

Jeg må indrømme, at bagsiden faktisk er lidt udfordrende. Der er ikke særlig meget plads til kabler bag bundkortet, hvilket er en udfordring i sig selv. Havde min strømforsyning haft runde sleevede kabler, kunne jeg godt forstille mig de ville have svært ved at være der.

Som man kan se oppe i højre hjørne så var jeg nødt til, at trække strømkablet til bundkortet ind imellem bundplade og bundkort. Det er ikke den optimale løsning, men det kunne lade sig gøre. Der er simpelthen ikke plads imellem bundpladen og kabinettet, så jeg kunne få stikket igennem der.

I venstre side er der til gengæld rigeligt med plads, og her kan man så gemme alle sine kabler.

 

Mounting Back

 

Til sidst et billede taget forfra. Bemærk, at min køler i baggrunden kun lige kunne være der. Det er en standard køler i nogenlunde normal højde, så man skal lige sørge for, at de ting passer sammen når man bestiller kabinet og køler.

Her i fronten er der plads til 2 x 120 mm blæsere, så man har mulighed for, at skabe et rimeligt airflow i dette kabinet. Blæserne i fronten suger luften ind igennem gitteret i siderne på fronten.

 

Mounting Front

 

Min mening:

Så skal jeg komme med min vurdering af kabinettet, og den er faktisk ret klar. Man får hvad man betaler for, og med dette kabinet er det faktisk helt fint.

Kabinettet ligger i en prisklasse hvor alle kan være med, og man får et kabinet som kan indeholde et fint luftkølet system. HVIS man vil have et lille AIO anlæg til sin CPU, så er det jo også en mulighed.

Grafikkortet jeg monterer i systemet er et AMD RX480 kort, og det kan sagtens være der helt uden problemer. Køleren derimod er en Enermax køler, som er 160 mm høj. Det vil sige, den er lige præcis den højde som er max for kabinettet. den kan også kun lige være der, men uden at ramme kabinetsiden når den er monteret.

Jeg synes faktisk alt i alt, at man får et ganske fint kabinet til pengene, og man har mulighed for, at købe det med vindue hvis det er det man ønsker. Priserne starter fra omkring 230 DKK uden levering.

Min vurdeing af kabinettet er en flot 5 stjernet rating. Man får et glimrende kabinet der er lavet i lidt tynde materialer. Men prisen og kvaliteten passer ganske fint sammen. For en højere rating, skulle man måske have lavet, så man kunne afmontere lidt af drev pladserne, og eventuelt fjernet den værktøjsfrie montering af det optiske drev. Det føler jeg er lidt omsonst. Og så skulle kabelføringen bag bundpladen til det ekstra strømstik have været muligt.

 

Læs om BitFenix Nova her:

4 Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus