Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


2020-03-13 00:00English version

Roccat Vulcan 120 AIMO TastaturSå er Roccat tilbage på bloggen med nogle nye seje produkter, og vi skal i denne anmeldelse kigge på deres nye Vulcan tastatur. Jeg har fået tilsendt deres Vulcan 120 AIMO, men det er også lavet i en 121 og 122 udgave, hvor eneste forskel er farven på tastaturet.

 

 

Roccat har da lavet en lille sej introduktions video, den skal I ikke snydes for.

 

 

Lad os se hvad der er i pakken.

Kassen man modtager er med flotte print udenpå. Der er tydelig beskrivelse af, hvad der er i pakken, og features forklarer hvad produktet kan.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Inde i kassen ligger det hele godt pakket i en pap holder. Der er plastikpose over alle delene, så de ikke bliver ridset under transporten. Det er lækkert.

 

Vulcan 120 AIMO

 

Udover tastaturet finder vi også en brugervejledning sammen med en vejledning om hvordan man bortskaffer produktet forsvarligt. Nårh ja, så er der også nogle Roccat klistermærker med.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

De tekniske specifikationer.

Roccat har givet den hele armen på teknikken. Der er Roccat Titan kontakter (Forklarer jeg om i test sektionen) ARM processor, hukommelse til profiler og aftagelig håndledsstøtte. Vægten er lige over et kilo, så det ligger stabilt på bordet, og så er der selvfølgelig AIMO RGB lys med alle tænkelige farver.

 

Generelt:

 • 1.8mm aktiveringspunkt (mærkbart, stille)
 • 3.6mm kontaktens rejseafstand
 • 512kb integreret hukommelse for makroer og indstillinger
 • Alle taster kan rekonfigureres
 • ROCCAT® Easy-Shift[+]™-teknologi
 • 32-bit ARM Cortex-M0-processor på 50 MHz
 • 1.8m USB-kabel
 • 1000Hz signalfrekvens
 • ROCCAT® Swarm-softwarepakken
 • RGB-belysning med 16,8 mio. farver i alle taster
 • Aftagelig håndledsstøtte

Størrelse:

 • Højde: 3.20 cm
 • Bredde: 46.20 cm
 • Længde: 23.50 cm
 • Vægt: 1150 g

Kompatibilitet:

 • Systemkrav: USB 2.0 Port, Internet connection for driver installation
 • Operativsystem: Windows® 10, Windows® 7, Windows® 8

 

Lad os kigge på produktet.

Tastaturet er med Roccats egne kontakter, og slim kapper til tasterne. Det gør, at der kommer meget lys ud af kontakterne. Men det gør også, at det ligner en form for gammel skrivemaskine, den slags man havde da jeg var barn. Lidt sjovt, at det design vender tilbage, jeg har set det flere gange.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Under tastaturet finder vi nogle solide stor gummifødder. Der er gummi langs hele for og bagkant, så tastaturet står super godt fast.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Hvis man kan lide, at vinkle tastaturet, så er der også gummi på de foldbare fødder, så selv når det er vippet, står det super godt fast. Det er lækkert.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Så er der håndledsstøtten. Den er i plastik, og med ru overflade.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Under støtten finder vi også nogle gode gummifødder, så den ligger også helt fast, når den først er placeret på bordet.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Håndledsstøtten er magnetisk, så så den kan nemt fjernes og tilføjes til tastaturet. Den klikker på plads, og bliver siddende, når den er monteret.

Der er et lille easter-egg gemt i dette billede, som de åbenbart synes var lidt sjovt fra fabrikken. Jeg har ikke ændret noget på billedet. Kan du finde fejlen?

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Tastaturet har et par dedikerede taster og en drejeknap. De dedikerede taster er en mute knap, hvor man kan slukke for lyden. Så er der en FX knap, hvor man kan skrue op og ned for mikrofonen ved at dreje på drejeknappen, og den sidste er volumen, hvor man så kan skrue op og ned for volumen på drejeknappen. Man skifter altså imellem, om det er enten mikrofon eller lydudgangen man styrer med drejeknappen. Der er lys i knapperne, som jeg viser lidt senere, og lyset skifter med den aktive funktion.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Udover de dedikerede taster, er der også et hav af sekundære funktioner gemt på tastaturet. De aktiveres med Fn tasten, som i dette tilfælde sidder til højre for mellemrums tasten.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

De sekundære funktioner sidder på samtlige F-taster, hvor der er genveje til profiler, standardprogrammer og multimediafunktioner.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Der er også genveje til forskellige memory funktioner, så man for eksempel kan afspille macroer. Der er også en game mode, som deaktiverer forskellige taster, så man ikke ved et uheld hopper ud af sit spil. Personligt er jeg mere til en stribe dedikerede taster, end jeg er til dsekundære funktioner. Men jeg kan godt leve med dette, da nogle af de vigtige funktioner er lagt på de dedikerede taster. Jeg savner dog multimedia funktionerne på dedikerede taster.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Kablet er et stofkabel, og der er et godt solidt USB stik i enden. Selve kablet er lidt stift i det, men det er de gerne, når det er stofkabler. Det gør dog ikke så meget, når det er til et tastatur.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Softwaren - Roccat Swarm.

Roccat Swarm er et samlet stykke software, hvor man kan have alle sine Roccat produkter. Det sørger for alle opdateringer af firmware og det hele. Det er nemt og overskueligt.

På første fane kan man styre lidt basis ting på tastaturet, og måden det skal opføre sig på. 

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

I tildeling af taster kan man tildele tasterne forskellige funktioner. Det er muligt, at give de fleste taster nye funktioner, jeg har dog opdaget, at der er nogle ting man ikke kan. Det skriver jeg i supporten til Roccat, så de kan få det fikset. Jeg ville blandt andet skippe F9-11 og smide multimediafunktionerne op som primær aktivitet på tasten, men det kunne man ikke. Jeg ville også lave caps-lock om til almindelig shift funktion, men det kunne jeg desværre heller ikke.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

I tastebelysningen kan man justere tastaturets lys efter eget behov. Man kan også vælge, at køre med AIMO funktionen, som justere lyset efter hvordan man bruger det. Det er ret smart, og giver en dynamisk effekt på ens setup. Specielt hvis man har flere forskellige Roccat produkter med AIMO funktionen.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Så skal der skrives og testes.

Jeg kommer fra et membran tastatur med rødt lys, som jeg har brugt de sidste par år. Det er primært valgt på grund af lyden.

 

Komforten:

Komforten på dette tastatur er ret høj. Man får håndledsstøtten med, som er en kæmpe hjælp, når man skal hvile hænderne og håndledet.

Tasterne har en vandring som mekaniske taster, men de aktiverer ret hurtigt takket være Roccat Titan kontakterne.

Roccat Titan kontakterne har en vandring på 3,6 millimeter, men aktiverer allerede ved 1,8 millimeter. Det betyder, at man ikke har nød, at tyre tasten i bund hver gang, men kan trykke blødt på dem.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Lyden:

Modellen jeg har modtaget er med taktil feedback, Det betyder, at der er et lille bump man skal trykke tasten over. Det larmer ikke mere end normale mekaniske taster, og vandringen i disse kontakter larmer heller ikke specielt meget.

Jeg er dog vant til membran tastatur, som larmer MEGET mindre end mekaniske taster. Nogle siger det hjælper med o-ringe på tasterne, men jeg synes generelt det larmer en del mere end membran. Det er en personlig mening.

Så er der snakken, om man spiller bedre på mekaniske taster, end på membran taster. Og personligt mener jeg ikke jeg kan mærke forskel.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Lyset:

Lyset i tastaturet er faktisk ret lækkert. Man kan få tastaturet i sort og hvid udover denne model, som er grå/metal. Jeg kan forestille mig, at den hvide bliver meget kraftig i lyset, og den sorte er nok lidt mere dæmpet end dette. Jeg synes faktisk det ser ret lækkert ud, dog kører jeg kun på 50% i lysstyrke i min testperiode, da fuld power er for meget for mig.

 

Roccat Vulcan 120 AIMO

 

Hvad er min mening om Roccat Vulcan 120 så.

Der er ingen tvivl om, at Roccat Vulcan 120 AIMO er et tastatur i super høj kvalitet. Det er eksklusiv metal overflade, lækre store gummifødder som sikrer, at tastaturet står fast, og håndledsstøtte.

Tastaturet har dedikerede taster til nogle ting, men mangler efter min mening taster til de sidste par multimediafunktioner, som man ofte bruger når man lytter til musik og afspiller film. Blandt andet en pause, som man ofte bruger.

Jeg har før været kæmpe fan af Roccat Swarm, men har nu fundet et par ting ved tastatur opsætningen, som jeg ikke rigtig bryder mig om. Man kan simpelthen ikke lave tasterne om som man har lyst, og desværre viser programmet det som om man kan, men ændringen træder ikke i kraft. Det skriver jeg selvfølgelig til Roccat i håb om, at de ændrer det, men indtil videre er man en smule begrænset,m hvilket jeg ikke lige har oplevet før med denne software.

Prisen:

Roccat Vulcan 120 AIMO koster lige under 1000 DKK i skrivende stund. Man får virkelig meget tastatur for pengene, og de fejl jeg har fundet i Swarm er nok noget de fikser med en opdatering. Basen for et livslangt tastatur er der i hvertfald hvad kvaliteten angår.

Den samlede vurdering:

Der er ingen tvivl om, at man virkelig får meget for pengene, når man køber dette tastatur. Det koster også lidt, men kvaliteten er simpelthen bare i top,  og føles super eksklusiv. Det betyder jo, at pris og kvalitet passer rigtig godt sammen, hvilket får mig til, at give tastaturet en flot GULD vurdering. Så skal vi bare have Roccat til, at lave ændringerne i Swarm, så er alt som det skal være.

Læs mere om Roccat Vulcan 120 AIMO her:
https://da.roccat.org/Keyboards/Vulcan-120-AIMO

Roccat Vulcan 120 AIMO

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus