Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


2020-03-20 00:00English version

YI Dome X KameraYI er en stor kinesisk koncern, som blandt andet Xiaomi og Huawei. YI fokuserer på overvågning med smarthjem produkter, og vi skal i dag kigge på et af deres motoriserede kameraer nemlig deres YI Dome X kamera.

 

 

Hvad er der i kassen.

Når man køber kameraet, modtager man en fin lille hvid kasse med billeder af produktet og features printet udenpå.

 

YI Dome X Camera

 

Inde i kassen finder man YI Dome X kamera, USB kabel, USB strømadapter. Beslag til loft-/væg-montering et klistermærke og prøveperiode på YI Cloud. Der er selvfølgelig også en brugervejledning, så man lige kan komme i gang.

 

YI Dome X Camera

 

De tekniske specifikationer.

Kameraet vejer og fylder ikke det vilde, når man tænker på det er motorstyret og det hele. Det kan optage i full HD med 15 billeder i sekundet, hvilket er rigeligt til overvågning. Det er ikke beregnet til, at være udenfor. Men man kan godt montere det ude, hvis bare det er beskyttet imod vind og vejr (Udestue)

 

  • Model number: Y30
  • Dimensions: 8 x 8 x 13 cm / 3 x 3 x 5 inches
  • Weight: 300gr / 9.4 ounces
  • Colors: White/Black
  • Materials: Polycarbonate (PC)
  • Video Resolution: 1920 x 1080@15fps
  • Operating Temperature: -10°C ~ 45°C

 

YI Dome X Camera

 

Lad os kigge på produktet.

Kameraet er højt og cylinderformet med et stort sort øje. Det er diskret i udseendet, og vil passer ind i de fleste hjem. Det kan stå på en hylde, eller hænge på loft eller væg. Foran på kameraet finder vi et lille YI logo, sammen med en lille diode, som viser om kameraet er aktivt. Denne kan dog slukkes, hvis man ikke vil vise det er aktivt.

 

YI Dome X Camera

 

Bag på kameraet finder vi en højttaler, som bruges til intercom. Kameraet har også en skjult mikrofon, så det kan optage og reagere på lyd fra omgivelserne.

 

YI Dome X Camera

 

Under kameraet finder vi foruden en god gummifod, også et stik til SD kort, og en reset knap. SD kortet bruges til lokalt lager, hvis man ikke vil benytte sig af YI Cloud, som er lager på internettet.

 

YI Dome X Camera

 

Med i pakken får man også et 1.5 meter langt USB kabel, og en USB strøm adapter på 5V 1A. Det er en standard adapter, og stikket er et mikro USB stik, så man kan altså bruge enhver mobil oplader til at give strøm til kameraet, hvis den nu skulle blive væk.

 

YI Dome X Camera YI Dome X Camera

 

Software / App.

YI er en af de få, som har lavet software til computer, samtidig med en app til mobilen.

 

Computer program:

Jeg har hentet programmet til Windows, og man kan her se, at der er fuldt overblik over ens kameraer. Man kan selvfølgelig have flere tilsluttet samme program, så man kan have fuld overvågning på sit hjem.

 

YI Dome X Camera

 

Der er mulighed for, at se aktiviteten fra kameraet, så man kan se hvad der sker. Alle disse aktiviteter vil man også få besked om på mobil appen, som nok er det primære værktøj. Men når man får en vigtig aktivitet, så kan man komme på den store skærm, og undersøge hvad der sker. Det synes jeg er ret fedt.

 

YI Dome X Camera

 

Der er mulighed for, at se live udsendelse fra kameraet, og man kan flytte rundt på det fra programmet, da dette kamera er motorstyret. De tekniske indstillinger sætter man i mobil appen, men man kan de grundliggende ting fra dette program.

 

YI Dome X Camera

 

Mobil app:

Mobil appen hedder YI Home, og man kan installere alle sine YI enheder her. Det giver et godt overblik, og det kan integreres i Google Home, så man kan bruges sin Google assistent til at styre og kigge på enhederne. Kamera kræver smartskærm, eller chromecast.

I mobil appen vil de meget gerne sælge dig cloud løsningen. Jeg har dog ikke haft behov for den, da jeg umiddelbart kan se det hele alligevel. Jeg har sat et lille SD kort i kameraet, og har på den måde mulighed for at gemme både film og billeder. Det er selvfølgelig noget skidt, hvis tyvene stjæler kamera, eller tager SD kortet med sig, der vil Cloud løsningen komme til sin ret.

Der er mulighed for, at fortælle appen om man er hjemme eller ude, som så kan ændre i indstillinger, alt efter hvad man vælger. Nogle vil måske slå kameraet helt fra når de er hjemme, så er det en mulighed her.

Med appen kan man styre kameraet rundt med et joystick, og man kan sætte bogmærker på retninger, som man så kan bruge senere. Der er mulighed for intercom, så man kan snakke med dem som ved på kameraet, så hvis man lige vil snakke med sine børn, eller man vil fortælle tyven man har ham på kamera, og naboen er på vej med sit jagtgevær. Ja, så har man den mulighed.

 

YI Dome X Camera YI Dome X Camera

 

Der er mange muligheder og indstillinger. Selve hovedindstillingerne kommer man til fra denne menu, hvor man kan give kameraet navn, give det placering, få information om SD kortets tilstand, slukke kameraet, og bestemme hvilke notifikationer man overordnet skal have samt slå til eller fra om der skal optages ved aktivitet på kameraet.

 

YI Dome X Camera YI Dome X Camera

 

Går man lidt dybere i indstillingerne, kan man under camera settings bestemme, om kameraet skal have tændt eller slukket diode, om billedet skal vendes (Hvis man placerer kamera på loftet), og om kameraets mikrofon skal være aktiveret (nanny cam). Der er også mulighed for, at slukke eller tænde det infrarøde lys, så kameraet kan se tydeligt om natten, motion tracking (følger bevægelsen der bliver opfanget) og auto cruise (Hvor kameraet kører imellem forskellige punkter efter eget valg, eller automatisk)

I smart detection kan man slå fra og til, om det overhovedet skal reagere på bevægelse. Så kan det skelne imellem om det er mennesker eller andre ting det ser (det virker knap så godt). Man kan sætte følsomheden, vælge om det skal reagere på lyd, og hvor høj det skal være før det giver en notifikation. Så er der cooldown tid imellem notifikationerne, og så kan man bestemme hvornår kameraet skal være aktivt.

 

YI Dome X Camera YI Dome X Camera

 

Testen:

Kameraet er nemt at tilslutte, når først man har hentet appen til det. Alt er selvforklarende, og ligetil.

Jeg har prøvet at placere kameraet forskellige steder, og der er fordele og bagdele ved forskellige placeringer.

Man kan tage billeder med appen, som man så kan gemme. Det kan man gøre fra live feed, og umiddelbart ser det ganske fint ud.

 

YI Dome X Camera

 

Kameraet kan optage både om dagen og om natten. Om natten bruger det infrarøde dioder til at lyse op med, altså ikke almindeligt lys, men lys som øjet ikke kan se.

 

YI Dome X Camera

 

Som man kan se, fungerer det ret godt, og det rækker rimelig langt. Selvfølgelig ikke som en kraftig projektør, men umiddelbart er det så fint som det nu kan blive for sådanne et lillekamera. Bemærk det er i gråtoner, når der optages om natten.

 

YI Dome X Camera

 

Vil man gerne sætte sit kamera indenfor, og optage ud igennem et vindue, får man dette billede, når det bliver nat. Så kan man ikke køre med det infrarøde lys, hvilket så betyder, at billederne bliver mørke om natten. Så, hvis man skal optage udenfor om natten, så skal man nok købe et udendørs kamera der er beregnet til det.

 

YI Dome X Camera

 

De tekniske indstillinger:

Jeg har selvfølgelig leget med de forskellige tekniske indstillinger, og giver lige mit lille besyv med til dem.

Notifikationer får man, lige meget hvad. Jeg har prøvet at aktivere Human detection, sætte følsomheden til lav, og alert frequency til lav. Men lige meget hvad, så får jeg notifikationer, ved selv den mindste bevægelse. Når en fugl flyver forbi i det fjerne, eller sågar en natsværmer blafrer i luften. Det er lige følsomt nok, og justering af følsomheden ser ikke rigtig ud til at virke.

Det samme gælder human detection. Det virker ikke rigtigt, og man får alle notifikationer lige meget hvad. Man kan ikke slå til, at man kun skal modtaget notifikationer om mennesker på billedet. Det er lidt en skam, men nok mere fordi dette kamera er beregnet til overvågning, og ikke decideret sikkerhed. Som for eksempel i butikker.

Det viser YI også lidt i forbindelse med auto-cruise funktionen, som gør, at kameraet selv kan flytte sig med intervaller imellem forskellige steder den så optager på. Så man for eksempel kan overvåge nogle ting på forskellige steder, og så finde ud af om noget flytter sig eller forsvinder. Det er smart, men man skal kende formålet.

Til gengæld fungerer det rigtig fint med motion tracking, hvor kameraet følger bevægelsen rundt. Vores kat er gået forbi flere gange, hvor kameraet har fulgt den, så det fungerer bestemt som det skal.

 

 

Hvad er min vurdering af YI Dome X kameraet.

Jeg ser mere YI Dome X some et overvågningskamera, end som et kamera beregnet til sikkerhed hjemme i huset.

Min erfaring er, at man får alt for mange notifikationer, og planlægningen for, hvornår der skal optages og ikke optages er ret begrænset. Der kunne det have været fedt med en nem mulighed for, at slå kamera fra og til, uden at skulle ind i appen.

Optager man ud i haven, hvor fugle flyver forbi, og der hele tiden er små bevægelser, vil man hurtigt blive træt af notifikationer. Det ser ikke ud til, at selve følsomheden, og de tekniske indstillinger fungerer ikke så godt.

Af fordele kan man nævne, at kameraet er meget støjsvagt når det kører med motorerne. Det bemærker man slet ikke, selv vores kat er ligeglad med, at kameraet drejer og følger den. Det virker også til, at kameraet er bygget i en ret god kvalitet, det er tungt, og virker helt fast og stabilt når man drejer de forskellige led med hånden (når det ikke er tilsluttet) Så det er rigtig godt.

Til overvågning i eksempelvis en butik tror jeg det vil være rigtig godt, specielt med auto cruise funktionen, hvor man kan sætte kameraet til at holde øje med forskellige steder på lager eller i butikken.

Det vil også være godt til overvågning af barn, da man kan sætte det til som nanny-cam. Så vil det reagere når der er lyd i rummet, og man kan eventuelt snakke til barnet, indtil man kommer frem og trøster det. Det synes jeg også er rigtig godt.

Prisen:

Dette kamera kan købes for lige under 700 DKK. Nogle vil mene det er en høj pris, men hvis man tænker på, hvad formålet med kameraet er, og hvad det kan. Så er det nok ikke så slemt.

Den endelige vurdering.

YI har efter min mening lavet et glimrende overvågningskamera med Dome X. Det er dog nok mere beregnet som nanny-cam eller til overvågning i butik, hvor man ikke skal have notifikationer, med mindre det er et meget lidt befærdet område. Jeg håber YI får opdateret deres app, så følsomhed og notifikationer bliver bedre. Så vil dette kamera bestemt også være godt for private i aktive omgivelser. Det får mig til, at give kameraet en flot SØLV vurdering, da der stadig er lidt vej til fuld tilfredshed for privatpersoner.

 

Køb eventuelt dit kamera her:
https://www.mistore.dk/lyd-video-billed/overvagningskamera/yi-dome-x

Læs mere om kameraet her:
https://www.yitechnology.com/yi-dome-x-y30/

YI Dome X Camera

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus