Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2020-02-07 00:00English version

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB HeadsetSandberg laver jævnligt nye produkter til deres EsportsEquipment serie. Jeg skal i denne anmeldelse kigge på et nyt headset de har udgivet. Det har virtuel 7.1 lyd, RGB lys og egen USB forstærker. Navnet er Sandberg Dizruptor Headset.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Sandberg er en dansk producent med mange år på bagen. De laver produkter i flere forskellige serier, blandt andet EsportsEquipment, Active og Excellence. Søger du et nyt stykke tilbehør, så kig forbi Sandberg.

 

Hvad er der i kassen?

Kassen man modtager er med illustrationer og specifikationer printet udenpå. Den ene side af fronten er i klar plast, så man kan se selve produktet inde bagved i kassen. 

I kassen finder vi ikke andet, end selve headsettet, så der er ikke meget indhold at tage billeder af her.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan læse herunder, så har headsettet et 2.2 meter langt kabel. Det er super lækkert med et langt kabel, så man kan tilslutte computeren lige meget om den står oppe på eller under bordet. Der er multi color LED lys i headsettet, og højttalerne er 50 mm enheder. Mikrofonen er omni directional, hvilket vil sige den optager det hele, og der er volumenkontrol på venstre ørekop.

General:

 • Cable: 2.2 metres nylon braided
 • Connector: USB straight A-type
 • Multi-color LED lights

  Earphone:
 • Driver unit: 50mm
 • Frequency range: 20 Hz - 20 kHz
 • Impedance: 20 Ohm

  Microphone:
 • Type: 6mm dia. Electret condenser microphone
 • Direction: Omni-directional
 • Frequency Response: 30 Hz - 16 kHz
 • Impedance: 2.2k Ohm
 • Sensitivity: -38dB ± 3dB

  Volume control:
 • On the left ear-cup: Up / Down

Compatibility:

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows 7
 • Windows Vista
 • Windows XP

 

Lad os kigge på headsettet.

Headsettet er et ret stort headset med metal bøjle og elastik træk til hoved puden. Mikrofonen er monteret på en forholdsvis blød svanehals, som er placeret fint ud for munden.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Ørepuderne er store og bløde, beklædt med kunstlæder. Hullerne i ørekopperne er store nok til, at jeg kan have mine store ører inde i dem uden problemer. Så det kan være dette headset virker lidt voldsomt til et barn.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Finish på ørekopperne er super lækkert. Det er lidt råt i det med tydelige skruer og metal beslag og metal gitter. Jeg kan godt lide det.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Oven på hoved puden finder vi et stemplet Sandberg logo, så man tydeligt kan se hvem der har lavet headsettet. Mere, hvis man er i tvivl om, hvad logoet på siden af headsettet betyder.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Bag på venstre ørekop finder vi en lille volumen kontrol. Det er et almindeliget potentiometer, hvor jeg måske godt kunne have ønsket det var digitalt på en eller anden måde. Potentiometre har det med at skratte med tiden siger min erfaring mig.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Kablet er et super lækkert tykt men blødt stofbeklædt kabel. Der er en lille USB DAC i stikket, så man har det hele i en samlet pakke. Det gør også, at vægten på selve headsettet holdes nede.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Hvilken software?

Sandberg har desværre valgt ikke, at lave en driver til dette headset. Så man må 'nøjes' med en standard Windows driver. Det gør så også, at alle kan installere headsettet uden det store besvær og, at Windows selv finder headsettet med det samme.

Man har da også muligheden for, at justere forskellige ting, og slå diverse funktioner fra og til. Det er dog knap så præsentabelt, som hvis Sandberg havde lavet en sej driver til deres headset.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Hvordan er headsettet i brug?

I min test har jeg slået alt fra i forbindelse med tekniske hjælpemidler som equalizer og virtuelle miljøer. Det gør jeg for, at beskrive grundlyden i headsettet for jer.

 

Komforten:

Komforten i headsettet er rigtig godt. Ørekopperne er store nok til, at mine ører passer i hullet, så ørepuden ligger omkring øret og slutter helt tæt til hovedet.

Hovedbøjlen er tilpas stram, og man tænker i starten det er lige i overkanten, men efter noget tid vænner man sig til det.

Hovedpuden er meget tilpas, hvad angår blødhed. Jeg kunne godt mærke på elastikken, at den lige skulle slides til, da denne også var lidt stram i det i starten.

Headsettet er hvad jeg vil beskrive som åbent eller semi åbent, og lyd fra omgivelserne kommer ret nemt ind i headsettet.

Den eneste anke jeg har i forbindelse med konstruktionen er, at selve stål bøjlen er meget følsom overfor berøring. Alt hvad der røre ved den bliver forstærket og går direkte ind i ørekoppen. Der kunne det have været lækkert med en eller anden form for vibrationsdæmpning på selve bøjlen. Men det lever man med.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Lyden:

Selve lyden i headsettet er acceptabel. Det er ikke det bedste jeg har hørt, men heller ikke det værste.

Generelt mangler lyden noget detalje og diskant. Det er en ret vigtig ting, specielt når vi snakker gaming headset, da man skal kunne høre selv den mindste detalje, og hvor den kommer fra.

Udover det, så spiller headsettet faktisk ganske fint. Der er god bund i bassen, og mellemtonen er også godt med.

Der er en smule rumklang i selve ørekoppen. Den kunne godt have brugt noget isolering, så ville lyden have været mere fast og bestemt, i stedet for.

Headsettet kan spille ufattelig højt. Ja, man magter langt fra, at spille med fuld lydstyrke, faktisk er jeg helt nede på 10 procent på volumen på computeren, når jeg har skruet helt op for på ørekoppen. Det er også en måde at vise på, at lyden ikke er styret digitalt, men at volumen i ørekoppen er et ganske almindeligt potentiometer.

 

Mikrofonen:

Mikrofonen optager stemmen ganske fint. Der er en smule rumklang i den, men man kan tydeligt høre hvad der bliver sagt.

Man kan ikke slukke for mikrofonen, så det skal man ind og gøre i driveren, eller bruge en hotkey. Det er lidt en skam, for tit og ofte har man behov for lige at slukke for mikrofonen når man er i samtale med gutterne under et game.

Da mikrofonen er omni directional og uden støjreduktion, kan man godt høre de lyde der er omkring en ind over optagelserne. Det er ikke overvældende, som den optager omgivelserne. Men den gør det.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Jeg har lavet en lille lydtest, hvor man kan høre forskellen imellem optagelser uden og med støj i baggrunden.

 

 

Lyset:

Lyset i headsettet kan ikke styres på nogen måde. Det er som det er.

Der er lys i mikrofonen. Det er en rød diode, og denne slukker og tænder ikke sammen med mikrofonen, men er tændt hele tiden.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Lyset i ørekopperne er ret lækkert. Det er diffust, og farverne glider over i hinanden helt flydende. Det ser super lækkert ud. Der er ligeledet 4 dioder i Sandberg logoet, som ruller sammen med lyset i ringen, og det går i et roligt tempo rundt. Det er fedt.

Man kan som sagt, desværre ikke styre lyset. Det er lidt en skam, men sådan er det.

 

Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset

 

Hvad synes jeg om Dizruptor headsettet?

Overall er Sandberg Dizruptor headsettet et ganske hæderligt headset. Det har en god størrelse til et voksent hoved, og ørekopperne er tilpas store til voksne ører. Som i nok kan fornemme, så er dette et headset til voksne, og vil efter min mening nok virke for stort til et yngre barn.

Ørepuder og hovedpude er lavet i lækkert blødt skum, som er beklædt med blødt kunstlæder. Det gør, at headsettet er behageligt at have på i flere timer af gangen. Man begynder ikke at svede i ørene, da headsettet er semi åbent, så der er rimelig ventilation, og mindre indpakning.

Lyden i headsettet er acceptabel. Den er ikke overvældende god, og der mangler da også noget diskant og detalje i lyden. Men bunden er god, og så kan det spille ufatteligt højt. Der er en smule rumklang i ørekoppen, som godt kan være lidt forvirrende og forstyrrende for selve lydbilledet.

Mikrofonen er ligeledes acceptabel. Den har en smule rumklang på optagelserne, men stemmen bliver optaget tydeligt. Der er ikke støjreduktion på mikrofonen, så den optager alt hvad der sker omkring en. Dog ikke så voldsomt, at det går ud over selve stemme optagelsen.

Når vi nu snakker mikrofon, så er der desværre ikke nogen knap til, at slukke for mikrofonen. Det er et ret stort minus for et gaming headset.

Endnu et minus er også, at stålbøjlen ikke er isoleret eller vibrationsdæmpet. Alt hvad der røre ved den går direkte ind i ørekoppen, så man skal ikke have tøj på der røre ved bøjlen, da det vil forstyrre en del.

Lyset i headsettet er lækkert udført, men kan desværre ikke styres. Kablet til headsettet har en god længde og virker til, at være i en lækker kvalitet.

Prisen:

Sandberg har sat en vejledende salgspris på 349 DKK. Jeg har ikke rigtig kunnet finde det på de danske webshops endnu, men headsettet er også helt nyt.

Den samlede vurdering:

Kigger man kun på prisen, så får man et acceptabelt produkt til pengene. Men kigger man på selve produktet i forhold til, hvad man kan og bør forvente fra et headset nu om dagen. Ja, så kommer det altså til kort. Der er en del mangler og downsides, som gør, at jeg desværre ikke kan give dette headset mere end en Bronze vurdering. Jeg havde ærligt forventet mig noget mere. Alene manglende mikrofon afbryder og driver software betyder rigtig meget.

 

Læs mere om Sandberg Dizruptor her:
https://sandberg.it/da-dk/product/dizruptor-headset-usb-71

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus