Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2020-01-01 00:00English version

ROCCAT NOZ Gaming HeadsetRoccat Noz er et gaming headset uden de store dikkedarer. Det er ikke USB, det har ikke RGB lys eller nogen andre fancy moderne features. Det har lyd og kun lyd.

 

 

Lad os se en lille introduktion til Roccat Noz.

 

 

Hvad er der i kassen.

Roccat Noz kommer i en nydelig kasse med flotte illustrationer udenpå. Der er listet specifikationer og features op rundt på kassen.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Inde i kassen finder vi selve headsettet, den aftagelige mikrofon og kablet med en splitter på. Så kan man også bruge headsettet sammen med sin mobiltelefon eller tablet, hvis man skal høre musik på vej til LAN party. Der er også en brugervejledning med i kassen.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan læse, er kablet hele 2.45m langt. det er super lækkert med et langt kabel til headsettet, så man kan have computeren på gulvet, og stadig have headsettet på uden problemer. Frekvensområdet er 10Hz - 20kHz hvilket er som det skal være, og højttalerne er 50mm i diameter, hvilket også er ganske fint.

Mikrofon:

 • Frekvensområde 100 ~ 10000Hz
 • THD% @ 1kHz: 2%
 • Følsomhed ved 1 kHz: -40dB
 • Signal-støj-forhold: 58dB
 • Impedans 2.2kΩ

Højttalere:

 • Frekvensområde 10 ~ 20000Hz
 • Impedans 60Ω
 • Maks. SPL ved 1 kHz: 112dB
 • Driverdiameter: 50mm
 • Driverenhedsmateriale: Neodymium magnet

Generelt:

 • Kabellængde: 2.45m
 • jackstik: dual plug 3.5mm (3-pin)
 • Vægt: 210 g
 • Systemkrav: 3.5mm jack socket required

 

Lad os kigge på headsettet.

Roccat har valgt, at bygge headsettet i nogle gode velkendte materialer. Der er stål i bøjlen, og det er bygget i solid plastik.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Ørepuden er i memory skum beklædt med stof, hvilket er lækkert at have på. Det er dog ikke så støjdæmpende, som man kunne ønske sig, når nu det er et lukket headset. Hullet til øret er ikke kæmpe stort, og jeg synes faktisk det er en smule for lille til et voksen øre. Det er dog perfekt til den unge bruger.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

På venstre ørekop er der stik til mikrofonen. Det er formet, så det ikke kan dreje rundt, hvilket fikserer mikrofonen. Det er en god ting. Mikrofonen er nem at montere.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Den medfølgende mikrofon er en tynd svanehals mikrofon, som nemt kan justeres og bøjes på plads. Den har en tilpas længde, så den når ind foran munden, men samtidig er kort nok til, at man kan drikke en tår vand imens man spiller. Mikrofonen tages nemt ud af stikket, og kan gemmes væk hvis man ikke skal bruge den.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

På bagsiden af venstre ørekop finder vi en volumen kontrol og en mute knap til mikrofonen. Det er super lækkert, at det er indbygget i headsettet, og ikke på en fjernbetjening nede på ledningen. Så ved man altid hvor det er, og man skal ikke sidde og lede efter ledningen for, at slukke mikrofonen eller skrue op og ned for lydstyrken.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

På hovedbøjlen er der stemplet et Roccat logo ind i gummiet. Der er ikke noget læder i dette headset, alt er plastik og stof. Men nydeligt ser det skam ud.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Splitteren der følger med virker til, at være af en god kvalitet. Stikkene er mærket op med små piktogrammer, så man kan se hvilke stik der skal sidde sammen. Det er nemt og bekvemt.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Lad mig beskrive brugen af headsettet.

Jeg har lyttet til headsettet den seneste uges tid, og har fået mig et ret godt indtryk af det. Det er blevet brugt til at lytte til en masse musik, og til gaming samt samtale over nettet.

Komforten:

Headsettet sidder godt på hovedet, og det sidder godt til, men til trods for det, betyder blandt andet den lave vægt, at det ikke virker belastende selv efter længere tids brug.

Ørepuderne er bløde og komfortable, og skummet bliver blødt af varmen, så det tilpasser sig hovedets form. Selve ørepuderne er beklædt med stof, hvilket desværre lader en masse lyd fra rummet komme ind og forstyrre. Jeg er mere til læderpuder, som lukker godt af for lyden. Det er jo et lukket headset.

Hoved puden er også beklædt med stof, og meget behagelig. Den er tilpas blød, så man ikke mærker headsettet selv efter lang tids brug. Det er bestemt en fordel for gameren der sidder i mange timer og kæmper på slagmarken.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Lyden:

Jeg er ikke vildt imponeret over lyden i headsettet. Jeg synes der mangler lidt af lydområdet, specielt når man spiller.

Headsettet er ret godt til musik, den kan godt lyde lidt 'tønde' agtig, men det er ikke voldsomt, og jeg har bestemt hørt værre headset end dette. Der er god dybde i bassen, og diskanten og detaljerne kan nogenlunde følge med. Det virker ikke som om skallen i selve headsettet er isoleret, hvilket giver den specielle tønde-lyd. Det er lidt en skam, for selve højttalerne virker ellers til at spille rigtig fint.

Den manglende isolering gør også, at der forsvinder noget lyd i detaljerne, hvilket er meget vigtig specielt i gaming. Spiller man for eksempel Counter Strike, skal man kunne høre selv den mindste lyd, da det kan betyde liv eller død. Det synes jeg ikke helt man kan, og der mangler noget bestemthed i lyden.

 

Roccat Noz Gaming Headset

 

Mikrofonen.

Jeg har lavet en lille lydtest af mikrofonen, så man kan få et indtryk af, hvor godt den optager med og uden støj i baggrunden.

Som man kan høre, så optager den lyden ganske fint, også selv om der er lidt larm i rummet man befinder sig i. mikrofonen er skærmet ret godt af for omverdenen, hvilket er ret vigtigt når man blandt andet er til LAN party, eller hvis man sidder i rum med andre. 

 

 

Hvad er konklusionen så.

Jeg er lidt splittet med hensyn til dette headset, da det er præcis den slags headset jeg selv bedst kan lide, men performance er ikke i top efter min mening.

Headsettet er beregnet til gaming, men ørepuderne lader en masse lyd fra omgivelserne komme ind. Det er et forstyrrende element man gerne vil være foruden som gamer.,

Lyden i headsettet er heller ikke det bedste jeg har hørt, da det tyder på selv ørekopperne mangler isolering. Så der er en del rumklang, som man ellers gerne skulle have dæmpet med isoleringen. Højttalerne spiller ellers rigtig fint, men de små detaljer forsvinder i rumklangen, hvilket virkelig er en skam.

Roccat Noz er ikke bygget til store ører. Jeg har nogle gode voksen-ører, og havde lidt problemer med at have ørerne inden for ørepuderne. Det er lidt en skam, men så længe man ved det, er det jo ikke et problem.

Mikrofonen er til gengæld ganske fin. Den optager lyden godt, også med larm i baggrunden, hvilket er godt til LAN party eller hvis man gamer i rum med andre der eventuelt laver noget andet.

Prisen:

Man kan købe Roccat Noz for omkring 500 DKK i skrivende stund. Jeg synes personligt det er lige i overkanten, da man ikke får den lydkvalitet man forventer, når man køber et gaming headset. Det burde koste 1-200Kr mindre hvis det stod til mig, så havde pris og kvalitet svaret til hinanden.

Den samlede vudering:

Når man køber et gaming headset, forventer man en sprød detaljeret lyd med en god bund. Det får man desværre ikke med Roccat Noz. Udover det, så koster det måske lidt rigeligt i forhold til performance, hvilket gør, at jeg ikke kan give headsettet mere end en Bronze vurdering. Det er det mest basale der ikke er i orden, nemlig lyden.

Læs mere om Roccat Noz her:
https://da.roccat.org/Headsets/Noz

Roccat Noz Gaming Headset

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus