Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone ARM12 Monitor Arm


be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


2019-11-01 00:01English version

be quiet! Pure Base 500 KabinetSå er be quiet! ude med et nyt kabinet kaldet Pure Base 500. Jeg har modtaget det i metal grå med vindue, og glæder mig til at vise jer hvordan det er.

 

 

Den tyske producent be quiet! behøver ingen introduktion her på bloggen. Hvis du har fulgt den vil du vide, at de laver nogle super lækre produkter i diskret design og meget høj kvalitet. Lad os komme videre og se, om det også er gældende for deres nye Pure Base 500 kabinet.

 

Kassen og indholdet.

Kabinettet ankommer i en brun papkasse med illustrationer og specifikationer printet på ydersiden. Ganske standard for be quiet!, da de ikke gør det vilde ud af deres indpakninger. Det er det indeni der betyder noget.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Inde i kassen finder man kabinettet godt beskyttet af flamingo og en plastikpose. Kabinettet er godt beskyttet imod skader under transport.

 

be quiet! Pure Base 500

 

I kabinettet finder vi et ekstra støvfilter, en brugervejledning, strips og poser med diverse skruer. Der er et lille værktøj til skruerne til montering af harddisk, så man kan skrue dem fast med en lille top i stedet for en skruetrækker. Sjovt nok er der begge muligheder i selve skruen, så det er lidt underligt, at man kan bruge en skruetrækker til at skrue skruerne fast med toppen.

 

be quiet! Pure Base 500

 

De tekniske specifikationer.

Kabinettet kan tage store set alle standarder i bundkort, lige fra ATX til m-ITX. Så der er gode muligheder for, at dit setup kan passes ind i kabinettet. Der er godt med plads til drev, hvor man kan montere hele 4 SSD og 2 HDD på samme tid, eller 5 SSD og 1 HDD hvis det er det man ønsker. Der følger et par 140 mm Pure Wings 2 blæsere med, så der fra starten er godt airflow i kabinettet.

 • Motherboard compatibility ATX, M-ATX, Mini-ITX
 • Case type Midi-Tower
 • PSU PS2 ATX (not included)
 • Dimensions (L x W x H in mm) 450 x 231 x 463
 • Material Steel (SGCC), ABS plastic, tempered glass
 • Weight (kg) 7.53 (net) / 8.49 (gross)
 • I/O panel 2x USB 3.0, HD audio (microphone + audio)
 • PCI slots 7
 • Drive bays
  Up to 2x 3.5” (2 included)
  Up to 5x 2.5” (5 included)
 • Preinstalled fans (mm) / (rpm)
  Front: 1x Pure Wings 2 140 / 900
  Rear: 1x Pure Wings 2 140 / 900
 • Optional fans (mm)
  Front: 1x 140 / 3x 120
  Top: 2x 140/120
 • Optional radiators (mm)
  Front: 120, 140, 240, 280, 360
  Top: 120, 240
  Rear: 120, 140
 • Maximum dimensions (mm)
  CPU cooler: 190mm
  PSU: 258 / 225 (depending on position of the HDD cage)
  GPU: 369
 • Noise cancellation Sound insulation mats (front / top (regular top cover) / sides)

 

be quiet! Pure Base 500

 

Lad os kigge på sagerne.

be quiet! Pure Base 500 er et super stylish kabinet. Det har en front i imiteret børstet aluminium, og hjørnerne er bukket ind for at give et blødere design. I siden af fronten er der indtag til frontblæserne.

 

be quiet! Pure Base 500

 

På toppen af fronten finder vi stik og knapper. Der er USB 3.0 stik og lyd stik. En stor power knap i midten med et power logo i midten med lys i. Det ser vi på senere. Bemærk der ikke er nogen reset knap på dette kabinet.

 

be quiet! Pure Base 500

 

På toppen af kabinettet finder vi et magnetisk dæksel. Det er nemt at tage af, og sørger for støjdæmpning. Bag dækslet kan man montere blæsere eller en radiator til vandkøling. Vil man gerne have performance ventilation i kabinettet, kan man skifte dette dæksel ud med det filter vi så var inde i kabinettet. Det giver fri gennemgang af luft, så der ikke bliver gemt noget varm luft.

 

be quiet! Pure Base 500

 

I bunden af fronten finder vi støvfilteret til bunden af kabinettet. Det trækker man nemt og ubesværet ud i fronten, så man kan rense og støvsuge det. Super lækkert.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Bagfra kan vi se, at der er monteret en 140 mm blæser, og indstikskort skal monteres fra bagsiden også. Normalt sidder skruerne inden i kabinettet, men ikke her. Der er også et beslag til strømforsyningen, så man kan montere alle kablerne man skal bruge på strømforsyningen, så monterer man beslaget og så skubber man det hele ind i kabinettet. Man kan ikke montere strømforsyningen ind fra siden, som man ellers plejer at gøre det.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Tager man fronten af kan man se, at der er gode muligheder for flere blæsere. Der kan selvfølgelig også sidde en radiator her i fronten, og man bestemmer faktisk selv hvor lang den skal være. Buret til harddiske kan enten fjernes, eller rykkes ind, så der er bedre airflow nederst. Det viser jeg lidt senere.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Siden tages af, og som man kan se er den ikke tonet. Så al RGB lys man har i kabinettet kommer uforstyrret ud igennem siden. Det er ret fedt.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Den opmærksomme vil straks bemærke, at der ikke er nogle huller til kabler i dette kabinet. Eller, det er der jo, de er bare gemt væk på snedig vis. Til højre kan man montere et par SSD, og hele det dæksel kan afmonteres fra bagsiden. Alle kabler kommer ud under dette dæksel, så man ikke har nogle grimme synlige huller over det hele til kablerne. De passer alligevel sjældent med det bundkort man har købt.
I bunden er der også huller som man kan se, og de passer over de stik der nu er i bunden af et bundkort.

 

be quiet! Pure Base 500

 

På bagsiden kan vi se. at der er mulighed for montering af hele 4 SSD på bagpladen. De to af dem ses fra forsiden som jeg lige skrev, og så kan man montere 2 bag ved CPUen. Der er mulighed for SSD/HDD montering i rammen nederst til venstre.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Monteringen.

Jeg har monteret et ATX bundkort for, at vise hvordan det ser ud med overskydende plads. Som man kan se, er der rigeligt plads til højre, hvor man eventuelt vil have et par SSD med RGB lys, eller hvis man nu vil have en radiator med vandkøling. Der er også rigeligt plads til lange grafikkort i dette kabinet, hvor man kan se, at mit lille 1060 ikke fylder meget.

 

be quiet! Pure Base 500

 

SSD monteringen på beslaget er nemt, man kan skrue beslaget ud med fingerskruer, og montere drevene, hvorefter man kan skrue det hele på plads igen. be quiet! beslaget kan nemt fjernes, så man kan komme til alle stik uden problemer. Bemærk den lange slidse ved siden af beslaget, hvor alle kabler til bundkortet nemt kan komme ud igennem.

 

be quiet! Pure Base 500

 

SSD monteringen bag bundkortet er heller ikke noget problem. Man kan også her taget beslaget af, og montere drevene ude på bordet. Det er super nemt.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Drev buret kan som sagt flyttes, så der bliver plads til både blæsere og radiator. i selve buret kan man montere en SSD og en HDD eller 2 x HDD. Der er godt med plads til lagring i dette kabinet.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Strømforsyningen monteres på beslaget inden den monteres i kabinettet. Man kan derefter montere de kabler man skal bruge i strømforsyningen, hvis den er modulær.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Der er fint med plads imellem bagplade og kabinet side til, at man kan trække kablerne. Der er masser af bøjler til fastgørelse af kablerne til, at man kan lave fin kabelmontering.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Lyset.

Der er ikke meget lys i kabinettet, men der er dog power lys i power knappen. Desværre er der ikke lys for drev aktivitet, hvilke jeg nok kunne savne. Nogle gange kan de bruges til fejlfinding.

Lyset er hvidt, og ganske fint afdæmpet.

 

be quiet! Pure Base 500

 

Hvad er min vurdering af kabinettet.

be quiet! har endnu en gang lavet en lille perle. De har lavet et lille kabinet med utrolig meget plads, og med mange funktioner.

Der er rigeligt plads til et stort gaming setup, og man har ligeledes plads til storage, hvis man har det behov. Der kan være mange SSD i kabinettet, som jo er noget af det folk bruger mest nu om dage.

Ligeledes er der god plads til vandkøling, så man kan køle både CPU og GPU, hvis man skulle have det behov. Der er desværre ikke beslag til pumpe og reservoir som jeg lige ser det, det kunne ellers have været fedt.

Når så alt det er sagt, så synes jeg måske der mangler noget teknik. Der kunne godt have været en diode for drevaktivitet på en eller anden måde, en reset knap er der heller ikke, og ingen form for blæserstyring eller blæser hub. Det kunne jeg godt savne.

Prisen.

Jeg har fundet kabinettet på nettet, hvor de sælges for omkring 830 DKK. Jeg tænker måske, at prisen er en smule høj. Kabinettet er i rigtig høj kvalitet, og har noget smarte features. Men jeg synes måske der mangler noget teknik til, at forsvare den pris.

Vurderingen.

Når jeg lægger det hele sammen, og skal give det en vurdering, så vil jeg mene, at jeg havner på en flot SØLV stjernet vurdering. Der er ingen tvivl om, at det er småting jeg vurderer og dømmer ud fra, og det er ganske få ting der skiller vurderingen fra en sølv til guld.

Læs mere om be quiet Pure Base 500 her:
https://www.bequiet.com/en/case/pure-base/919

be quiet! Pure Base 500

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus