Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2018-08-22 15:00English version

Cherry MX Board 6.0 TastaturSå er det tid til en anmeldelse mere, og vi skal denne gang kigge på et tastatur fra Cherry. De kalder det MX Board 6.0 og det  ser ud til at være et lækkert tastatur med MX RED kontakter.

 

Cherry Logo

 

Cherry er mest kendt for deres kontakter til mekaniske tastaturer. De bliver brugt vidt og bredt i gaming industrien. Cherry laver også deres egne produkter, som primært dækker over professionelt kontor brug.

 

Hvad er der mon i kassen.

Kassen er meget diskret i sort design. Der er ikke det vilde med print eller specifikationer på kassen. På bagsiden er dog et billede af selve tastaturet samt en lille liste med features.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Inde i kassen finder vi tastaturet pakket ind i en lækker stof pose. Så er man sikker på, at det ikke tager skade under transport. Man kan jo også bruge posen til transport fremover.

 

Cherry MX Board 6.0

 

I kassen finder man ligeledes håndledsstøtten og en lille brugervejledning. Det er en god ting lige at kigge den hurtigt igennem, da tastaturet har flere features på Fn funktionen og andre skjulte ting, som man normalt ikke ser.

 

Cherry MX Board 6.0

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se, er tastaturet med rødt lys, men der er også noget der er blåt. Det fortæller jeg lidt mere om i sektionen for lyset.

Udover det, er tastaturet bygget i aluminium, hvilket gør det meget stilrent og eksklusivt. Der er understøttet fuld anti ghosting, så man kan trykke så vildt man vil, og kontakterne kan holde til mindst 50 mio aktiveringer. Man burde altså have tastatur i mange år, hvis man køber et Cherry MX Board 6.0.

 • Bagbelyst: Blå/rød
 • Grænseflade: USB
 • Antal taster: 105
 • Antal hurtigtaster: 4
 • Layout: Pan nordisk
 • Tastaturteknologi: Mekanisk
 • Kontakter: CHERRY MX RED
 • Antal aktiveringer: 50 mio.
 • Anti-ghosting: Yes
 • Egenskaber:Fuld-N-tast overførsel, Cherry MX teknologi, laser print tastehætter, Windows Lock-nøgle, justerbar lysstyrke, aluminiumskabinet, CHERRY RK technology, gummihåndfladestøtte med magnetisk docking, Gold Crosspoint precision module
 • Bredde: 45.4 cm
 • Dybde: 14.7 cm
 • Højde: 2.84 cm
 • Vægt: 1.35 kg
 • Farve: Sort, aluminium
 • Medfølgende ledninger: 1 x USB-kabel - 2 m

 

Lad os kigge på sagerne.

Når man først pakker tastaturet ud, kan man godt mærke det føles som kram, det man har købt. Der er en god vægt i det med sine over 1000g. og fronten af det flotte aluminium ser bare godt ud.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Alle kanter er bløde og afrundede, og tastaturet har et super lækker finish. Et Cherry logo pryder fronten, men dette forsvinder, hvis man bruges håndledsstøtten. Mere om det om lidt.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Kigger vi under tastaturet, finder vi hele 6 små gummifødder hvilket gør, at tastaturet står godt fast på underlaget. Der er også kabelguide på bagsiden, hvis man gerne vil have kablet ud til en af siderne.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Bagerst på tastaturet finder vi fødder som kan foldes ud. Det giver en lidt højere vinkel på tastaturet, det kan mange godt lide. Bemærk der også er gummi på disse fødder, hvilket også er et tegn på kvalitet. Det ser man nemlig ikke så tit. 

 

Cherry MX Board 6.0

 

Foran på undersiden har vi de kraftige magneter, som holder håndledsstøtten på plads. Den er lige til at glide ind under, hvor den så bliver fanget og låst ret godt fast af disse magneter.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Selve håndledsstøtten er belagt med blød gummi, hvor der er stemplet MK ind i. Det ser super godt ud og giver en god ergonomi, da man ikke bliver øm af den bløde overflade.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Under håndledsstøtten finder vi metalpladen, som magneterne fanger. Der er også hele 10 stk. gummifødder på håndledsstøtten alene. Den glider ikke nogen steder selv under den vildeste kamp i cyberspace.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Selvom logoet på selve tastaturet bliver gemt af håndledsstøtten, bliver man ikke snydt. Der er nemlig et logo magen til på selve håndledsstøtten. Gummi har det med at suge skidt og møg til sig, jeg forklarer i test sektionen, om det er et problem her.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Sådan ser hele sættet ud, når det er samlet. Jeg må indrømme, det ser ret fedt ud på mit skrivebord. Jeg er allerede lidt forelsket. Bemærk, at tastaturet har et standard taste layout.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Som skrevet tidligere, er der en del funktioner gemt under en Fn funktions tast. Denne tast sidder som vanligt nede til højre for mellemrums tasten.

 

Cherry MX Board 6.0

 

På F1-F9 kan man så justere forskellige funktioner. Der er mulighed for at justere lydstyrken og lysstyrken, samt slukke helt for lyset eller lyden.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Over det numeriske tastatur har vi nogle dedikerede taster. Der er mulighed for at pause musikken, samt springe til næste eller forrige nummer. Tasten med Cherry logoet bruges til at aktivere gaming funktionen. Denne funktion deaktiverer blandt andet Windows og ALT tasterne.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Til sidst et billede af det lækre kabel. Det er 2 meter langt, hvilket burde dække de fleste behov. Stikket er belagt med guld, så der er sikker forbindelse hver gang man sætter tastaturet til. Kablet virker en smule stift i det, men man bevæger jo heller ikke sit tastatur lige så meget som man bevæger sin mus eller sit headset. Så det er nok som det skal være.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Cherry KeyMan softwaren.

Cherry har lavet en software til alle sine enheder, som de kalder KeyMan. Det er en ganske simpel software, som kan det man umiddelbart forventer. Der er ikke så mange dikkedarer. Man kan tildele de forskellige taster en ny funktion eller en makro.

 

Cherry MX Board 6.0

 

Hvordan er det så i brug.

Der er blevet gamet og skrevet artikler og surfet til den store guldmedalje på Cherry MX Board 6.0.

 

Komforten:

Komforten i Cherry MX BOARD 6.0 er helt i top. Tasterne er lækre og bløde at trykke på, men med en fast bund, så man ved man er der. Dette er typisk ved et mekanisk tastatur.

Den bløde håndledsstøtte gør det rigtig behageligt at bruge tastaturet. Man bliver ikke øm eller noget, når man kan hvile hænderne på et blødt underlag. Selvfølgelig trækker gummi lidt støv og skidt til sig, men det er ikke så slemt. Skulle det blive slemt, kan man altid lige vaske det af med en fugtig klud eller skylle den under vandhanen.

 

Lyden:

MX RED kontakterne er jo helt bløde, uden nogen form for feedback. Det betyder også, at det er en af de mere støjsvage kontakter Cherry har lavet. Der er kommet nogle nyere serier, som hedder Silent, men inden de kom var MX RED den mest stille kontakt de lavede.
Dette tastatur larmer dog en smule mere, end et tastatur med rubber dome kontakter. Det er helt naturligt, da man har kører hård plastik imod hinanden, i stedet for at trykke på en gummi bælg. Man kan dog støjdæmpe mekaniske tastaturer ved, at monterer o-ringe under kapperne. Det gør anslaget blødere, når man trykker tasten helt i bund.

 

Lyset:

Cherry MX BOARD 6.0 har indbygget rødt lys som standard. Man kan skrue op og ned for lysstyrken, hvilket er meget rart, da styrken i lyset faktisk er ret kraftigt ved fuld styrke.

 

Cherry MX BOARD 6.0

 

Når man slår funktioner som locks og windows til og fra, så lyser tasten blåt. Ment på den måde, at tasterne lyser blå, når de virker, og almindeligt rødt, når funktionen er slået fra. Det er ret fedt, at Cherry har gjort det på den måde, i stedet for at have ekstra lamper over det numeriske tastatur. Det har nemlig også givet plads til de dedikerede multimedia taster.

På øverste billede er de normale ting slået til, og på nederste billede har jeg slået gaming funktionen til. Det betyder, at Windows tasten skifter farve fra standard blå til rød.

 

Cherry MX BOARD 6.0

Cherry MX BOARD 6.0

 

Hvad er så min egentlige mening om tastaturet.

Cherry har med deres MX Board 6.0 formået, at lave et super lækkert tastatur beregnet til skrive på. Det har alle de features og funktioner som selv en standard gamer kan ønske sig af et tastatur.

Komforten er helt i top på Cherry MX Board 6.0, da man har en lækker håndledsstøtte og mulighed for at vinkle tastaturet hvis man har behov for det. Ikke nok med det, er tastaturet udstyret med Cherry MX RED kontakter, som er bløde og nemme at skrive på.

Cherry har også valgt, at give tastaturet nogle dedikerede multimedia taster, hvilket jeg selv er stor fan af. Jeg kunne godt have ønsket mig nogle flere faktisk, men funktionerne er dog gemt under Fn funktionen, hvilket også er brugbart, men bare ikke optimalt i mine øjne.

Funktionen hvor Cherry har valgt, at lock og gaming funktionerne skifter farve alt efter om de er aktiveret eller ej synes jeg er genial. Det har givet dem mere plads til ekstra taster, hvilket de har udnyttet til fulde.

Der er ingen tvivl om, at dette tastatur er super lækkert med sin lækre gummibeklædte håndledsstøtte og satin finish aluminium på oversiden. Men når man så kigger på prisen, så kan det være men går to skridt baglæns. For kvalitet koster klejner. Det gør det også i dette tilfælde, da dette tastatur koster omkring 1600 DKK i danske butikker. Det vil mange betegne som mange penge, når man ikke får RGB farver, gennemført USB og lydstik samt et fuldt sæt multimedia og macro taster.

På grund af prisen alene er jeg nødt til at give dette tastatur en flot sølvstjerne. Havde tastaturet koste noget mindre, havde det fået guld på kvaliteten, men selvom det er i super lækker kvalitet, kan jeg ikke forsvare prisen på langt over 1000 DKK i danske butikker. Så skulle der altså have været nogle flere features, for de har de andre top mærker nemlig, til samme pris.

Jeg kan desværre ikke finde en hjemmeside for dette tastatur jeg kan linke til for nærmere gennemlæsning.

 

Cherry MX BOARD 6.0

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus