Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Paracon VIPER Gaming Mus


CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Paracon VENOM Gaming Mus


KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Vis alle
2017-11-10 13:00English version

Cherry B.Unlimited 3.0 DesktopEn ny producent har fundet vej til min blog. Jeg skal i denne anmeldelse kigge på et trådløst desktop sæt fra Cherry, bestående af et tastatur og en mus. Sættet hedder B.Unlimited 3.0.

 

Cherry logo

Cherry er mest kendt for deres kontakter til mekaniske tastaturer beregnet til gaming kaldet Cherry MX. De laver dog en masse andet, men det er mest beregnet til erhvervslivet.

 

Først tager vi et kig på indpakningen.

Indpakningen er meget diskret. Man modtager en hvid kasse med sort tekst på. Det er godt de lige skriver hvad der er i kassen, ellers skulle man vide det ud fra produkt navnet. Ikke videre sigende.

 

Cherry B.Unlimited 3.0

 

Inde i kassen ligger tastaturet godt beskyttet. Det har fået en plastikpose over sig, så det ikke bliver nusset og ridset under transporten. Til højre er en kasse med mus og tilbehør.

 

Cherry B.Unlimited 3.0

 

Indhold:

 • Cherry B. Unlimited 3.0 Tastatur
 • Cherry B.Unlimited 3.0 Mus
 • Cherry B.Unlimited 3.0 USB Modtager
 • USB Ladekabel
 • Brugervejledning

 

Inden vi går videre, kigger vi lige på specifikationerne.

Med hensyn til specifikationerne ser man ret tydeligt, at der ikke er tale om et gaming produkt. Til gengæld er det et trådløst sæt beregnet til kontor. Musen har 1000 og 2000 i DPI indstillinger, og tastaturet er nomineret til over 10 mio. klik pr. tast. Kontakt typen er 'SX' også kaldet 'Scissor Switch'. Det er den samme type kontakt man typisk bruger på bærbare computere.

 • Layout (country or language): Product dependant, see table "Models"
 • Transmission range: approx. 10 m
 • Frequency range: 2.400 GHz - 2.4835 GHz
 • Housing colour: Product dependant, see table "Models"
 • Key colour: Product dependant, see table "Models"
 • Weight (product):
  approx. 883 g (keyboard with batteries)
  approx. 145 g (mouse with batteries)
  approx. 6 g (receiver)
 • Total weight (with packaging): approx. 1300 g
 • Storage Temperature: -20°C to 60°C
 • Operating Temperature: 0°C to 40°C
 • Current Consumption:
  max. 5 mA (keyboard)
  max. 5 mA (mouse)
  max. 30 mA (receiver)
 • Warranty: 2 years
 • Interface: USB
 • Connection sockets: Low voltage socket for USB charging cable
 • Product approvals: VDE GS / c-tick / UL / CE / FCC
 • System requirements: USB port for wireless receiver (second free USB port for using the charger cable during operation)
 • Dimensions (product):
  approx. 460 x 165 x 15 mm (keyboard)
  approx. 115 x 60 x 35 mm (mouse)
  approx. 42 x 18 x 8 mm (receiver)
 • Packaging dimensions: approx. 570 x 170 x 45 mm
  Keyboard:
 • Key technology: SX
 • Service life, standard key: > 10 million key operations
 • Inscription layout: Standard
 • Number of Keys: Product dependant, see table "Models"
  Mouse:
 • Scanning: Infrared
 • Resolution: 1000 / 2000 dpi (adjustable)
 • Number of Keys: 3
 • Mouse wheel design: Scroll wheel with key function
 • Design: Symmetrical,
 • Connection: wireless
 • Housing colour: Product dependant, see table "Models"
 • Key colour: Product dependant, see table "Models"

 

Lad os så komme videre og se på produktet.

Hvis vi tager et kig på musen først, kan vi se at denne er 100% stilren.

Overfladen på musen er matsort glat plastik, så det føles komfortabelt at holde på musen. Scrollhjulet er beklædt med gummi, og der er en diode under den sorte overflade, som lyser når det er tid til at genoplade batteriet. Det gør man igennem stikket man lige kan ane i midten af musen her foran.

 

Cherry B Unlimited 3.0 

 

Selvom musen er genopladelig, kan man faktisk skifte de to AA batterier ved at åbne klappen under musen.

Herunder finder man også en knap til at tænde og slukke musen, hvis man skulle have behov for det.

Cherry har også været flinke, og beskrive hvordan man skifter DPI indstillingerne på musen. Det gør man ved at holde begge museknapper nede og scrolle frem eller tilbage med scrollhjulet. Det er ganske simpelt og nemt at have med at gøre.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Musen har kun de allermest nødvendige knapper. Det vil faktisk kun sige en knap til fingrene oven på musen, og en knap i scroll hjulet. Personligt synes jeg der mangler knapper på siden af musen, da jeg bruger dem hele tiden når jeg surfer på nettet o.s.v. De bruges nemlig til at gå frem og tilbage imellem siderne.

Siderne på musen er i hård plast, hvilket gør den lidt glat. Det kan gøre det lidt besværligt, hvis man har for vane at løfte musen og korrigere. Men det er nok mest ved computerspil man gør det.

 

Cherry B Unlimited 3.0 Cherry B Unlimited 3.0

 

Så er vi kommet til tastaturet. Det er et lav profil tastatur, og knapperne er med semi lang taste vandring. Så man skal trykke lidt længere ned end ved et tastatur på en bærbar, men det er kortere vandring end ved et normalt computer tastatur.

Designet er 100% standard uden alle mulige specielle funktioner. Så ved man også hvad man har med at gøre, og skal ikke bekymre sig om alle mulige andre ting.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Håndledsstøtten er måske lidt kort i det, men det betyder ikke noget, da tastaturet er lavt. Det betyder, at hånden og håndled faktisk kan hvile på bordet uden et ubehageligt knæk i håndled.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Oppe i højre hjørne finder vi de eneste dedikerede taster på tastaturet. Det er standard genvejstaster til programmer. Udover det, er der også en batteri indikator. Bemærk, der ikke er nogle dioder for nogle af lock tasterne, som man ellers ser. Så Caps-, Scroll- og Num-Lock kan være slået til uden man kan se det. Det er lidt uheldigt synes jeg, men sparer selvfølgelig batteri.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

På bagkanten af tastaturet, kan man tænde og slukke for det. Der er også et stik til opladning af tastaturet, så man ikke skal skifte batterier.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Tager vi et kig under tastaturet, finder vi en helt flad bund med 3 gummifødder på forkanten. Der er ikke nogle gummifødder på bagkanten. Et dæksel på midten kan løsnes, så man kan skifte de genopladelige AA batterier tastaturet kører på.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

De bagerste fødder kan foldes ud, så bagkanten rejses for en bedre skrivevinkel på tastaturet. Disse fødder har heler ikke gummibelægning.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Så har vi kigget på tastaturet, så nu kigger vi lige på tilbehøret. Modtageren er en mellemstor USB modtager. Jeg tester med Windows 10, og der var absolut ingen problemer med at sætte den til. Den virkede med det samme. Under det sorte ydre blinker et par dioder, så man ved der er forbindelse og kontakt med tastatur og mus.

 

Cherry B Unlimited 3.0 Cherry B Unlimited 3.0

 

Kablet der følger med til opladning, er et tyndt USB kabel. Stikket i enden er et lille rundt stik, og ikke et micro USB som man ellers er blevet vant til efterhånden. Så man kan altså ikke oplade sit sæt mere, hvis kablet går i stykker, da stikket ikke er standard.

 

Cherry B Unlimited 3.0

 

Minsandten om der ikke var noget software til sættet.

Hvis man ikke lige ved det, og ikke lige får læst brugervejledningen igennem. Så ville man faktisk ikke vide der var lavet software til dette sæt. Men det er der, og det får vi en lille gennemgang af her.

Softwaren Keyman er meget basal. Den tilbyder ikke et tidssvarende udseende eller et væld af funktioner. Men til gengæld tilbyder den hvad man har behov for.

Man kan programmere alle Fx tasterne og genvejstasterne oppe i højre hjørne, Alle knapper på musen kan ligeledes programmeres.
Man har et godt udvalg af muligheder for, at programmere tasterne, der er sågar mulighed for, at programmere macro sekvenser på en tast.

 

Cherry B. Unlimited 3.0 Cherry B. Unlimited 3.0

 

Der er også nogle gode funktioner i Options, hvor man sætter selve app funktionerne, og man kan få programmet til at søge efter standard programmer til de forskellige genvejstaster. Så alt i alt en udemærket software, men programmet er altså lidt gammeldags i udseende.

 

Cherry B. Unlimited 3.0 Cherry B. Unlimited 3.0 

 

Hvordan er det så at bruge.

Jeg har brugt sættet over den sidste uges tid, og er faktisk rigtig godt tilfreds med det.

Musen:

Musen ligger rigtig godt i hånden, og har en tilpas størrelse. Cherry har valgt nogle gode kontakter, og fingerknapperne har en god modstand. Der er god lydfeedback i knapperne, så man er ikke i tvivl om at den er aktiveret.

Scrolleknappen virker også godt, den er fast i sine hak, og den skridsikre gummioverflade gør at man har godt fat i den.

Det eneste jeg savner ved denne mus, er knapperne på siden. Jeg bruger dem hele tiden når jeg surfer på nettet. Det er svært at vænne sig af med en gammel vane, som knapper på tommelfingeren.

 

Tastaturet:

Tastaturet er super lækkert. Jeg elsker at skrive på det, da tasterne har en god modstand, og ikke larmer så meget som et mekanisk tastatur. Jeg kan godt forstå, at Cherry har valgt denne type kontakter til et kontor sæt som dette.

Umiddelbart virker vinklen på tastaturet også til at være helt fin, da jeg ikke har haft nogen form for ubehag ved at bruge tastaturet i længere tid. Nogle gange kan man godt blive træt i håndled eller musklerne i underarmen, hvis det hele ikke hviler som det skal. Det havde jeg ikke problemer med her.

På tastaturet savner jeg dioder for, om de forskellige 'Lock' funktioner er slået til eller fra. Man finder selvfølgeligt ud af det, men det er en smule uhensigtsmæssigt. Dog noget man sagtens kan leve med.

 

Hvad er min samlede vurdering.

Der er ingen tvivl om, at Cherry laver nogle gode produkter. Dette produkt virker som om det er bygget til at holde i mange år, og føles som kvalitet.

Men Cherry B.Unlimited 3.0 er også i mine øjne, et produkt som har nogle fejl og mangler som jeg savner. Det gælder desværre både på mus og tastatur.

At man laver en mus, hvor man undlader knapperne på siden til tommelfingeren er mig en gåde. De knapper har stor anvendelighed i mange forskellige programmer, og er ikke kun 'gaming' relaterede.

Manglerne på tastaturet er lidt mere overkommelige, da det kun er information jeg synes der mangler der.

Alt i alt er dette dog et lækkert sæt, som nok skal gøre kontormusen glad. Den unge gamer vil nok finde dette sæt lidt kedeligt.

Man kan skifte batterierne til nogle nye genopladelige AA batterier, hvilket er super fedt. disse holder jo ikke evigt. Men at man vælger at bruge et stik, som ikke er standard forstår jeg ikke. Det ville gøre, at man kunne lade begge enheder på samme tid. Et ladekabel med et stik som det der følger med her, hører ligeledes fortiden til i mine øjne.

Sættet kan købes for omkring 500 DKK i skrivende stund. Nogle vil synes det er mange penge for sådanne et sæt, men jeg synes faktisk prisen er fair. Det virker som et godt og solidt sæt, som man kan have glæde af i mange år.

Min vurdering af dette sæt bliver en fin BRONZE stjerne. Jeg synes de manglende knapper på musen og kablet der ikke har et standard stik betyder en del.

Læs mere om Cherry B. Unlimited 3.0 her.

Bronze star rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet