Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Enermax T.B.RGB Blæser Kit


Fantech MP44 Gaming MousemĂĄtte


Cherry MW4500 Trådløs Ergomus


Fantech MVP861 Combo Gaming Set


SilverStone RL07 ATX Kabinet


Fantech X11 DareDevil Gaming Mus


CHERRY Stream 3.0 tastatur


ACER Predator Galea 500 Headset


CRYORIG C7 Lavprofil Køler


ACER Predator Cestus 500 Gaming Mus


Vis alle
2017-08-16 11:59English version

Paracon SONA Gaming HeadsetSå er sommerferien slut, hvilket betyder vi skal have mere gang i anmeldelser af seje produkter.

Jeg starter efter sommeren med en anmeldelse af et Paracon SONA gaming headset, som GeekUnit har været så flinke at bede om min vurdering af.

 

PARACON Logo

 

Paracon tilbyder mange forskellige tilbehør til computer. Det er et lavpris mærke, men produkterne er produceret i en ganske fornuftig kvalitet.

 

Lad os tage et kig på selve æsken.

Som vi har set i tidligere anmeldelser af Paracon tilbehøret, er æskerne generelt lidt kedelige i sorte og blå farver som standard. Der er dog kommet lidt grønt på denne æske, og det er fordi det er den grønne udgave af headsettet jeg anmelder.

 

Paracon SONA Packing

 

Indhold:

Da kassen ikke indeholder andet end headsettet, er der vist ingen grund til at lave nogen liste i denne sektion.

 

Videre til de tekniske specifikationer.

Som man kan læse i listen, så er headsettet et over-ear headset. Det betyder at hele øret skulle kunne være inde i ørekoppen. Headsettet spiller hele det teoretisk hørebare frekvensområde fra 20-20.000Hz med sin 40 mm højttaler enheder, hvilket er super fint. Mikrofonen er omni-direktionel, og kablet er hele 2,2 meter langt. Alt sammen plusting ved et headset.

 

Generelt

 • Producent Paracon
 • Varenummer PC028

Tekniske Detaljer

 • Forbindelsesteknologi Kablet
 • Ørekop størrelse Omsluttende

Enheder

 • Frekvensområde (Hz) 20 - 20.000 Hz
 • Lydstandard Stereo
 • Membrandiameter (mm) 40
 • Følsomhed (DB) 102
 • Impedans (Ohm) 32

Mikrofon

 • Følsomhed (DB) -41
 • Frekvensområde (Hz) 50-10KHz
 • Retningsvirkning Omni-direktionel

Systemkrav

 • Tilslutning 2 x 3,5mm Minijack
 • Kompatibilitet PC,Mac

Diverse

 • Kabel længde 2,2 meter

 

Skal vi så kigge på varen.

Vi hopper direkte til det, og kigger her på headsettet monteret på mit kunsthoved. Som før nævnt er det den grønne udgave af headsettet jeg har modtaget, og det laves også i rød og blå. Så man burde kunne finde et der passer til sit setup.

 

Paracon SONA

 

Headsettet sidder ganske fint til hovedet, og vejer ikke særlig meget. Så der er umiddelbart ingen ubehag ved at have det på.

 

Paracon SONA

 

Ørekopperne har fine markeringer og et nydeligt Paracon logo på sig. Jeg synes umiddelbart det ser godt ud med den kraftige grønne farve, det giver lidt liv til omgivelserne.

 

Paracon SONA Earcup 

 

Paracon kunne godt have valgt, at lave hele headsettet i plastik. Men det har de valgt ikke at gøre, men derimod bruge lidt metal og stål også. Det er bestemt en god ting, og giver headsettet indtrykket af kvalitet. Selve hovedbøljen er lavet med stålbøjler inden i, og med forholdsvis blød gummi på ydersiden. Der er ingen hovedpude, men med lidt justering gør det ikke noget. Selve justeringen er trinløs.

 

Paracon SONA

 

På højre ørekop sidder mikrofonen. Den har en kraftig aflastning, men er dog udført i en meget tynd gummibeklædt svanehals. Den virker lidt slatten når man justerer på den, men den bliver umiddelbart hvor man sætter den. Hvis den skulle rykke sig lidt, er den hurtig lige at justere op på plads igen.

Kablet til selve headsettet er lavet i silikone, og har ligeledes en kraftig aflastning på selve ørekoppen.

 

Paracon SONA Microphone

 

Som man kan se, er der et lille hul på mikrofonens yderside. Det plejer at være tegn på, at mikrofonen har støjdæmpning. Så det bliver spændende at høre i testen længere nede, om den fjerner eller reducerer støjen fra omgivelserne.

 

Paracon SONA Microphone

 

Som skrevet tidligere, er dette headset et 'over-ear' headset, så det skulle dække ørerne helt. Det gør det bestemt også, og jeg har ellers ikke små ører. Hullet i ørekoppen måler 6-6,5 cm på højeste led, ørepuden måler omkring 10 cm på ydersiden.

Puderne på ørekoppen gætter jeg på er lavet i memory skum, eller bare i fast skumgummi. Lige meget hvad, så sidder de fint på ørerne, og skaber ikke nogen form for ubehag. Heller ikke selvom jeg bruger briller.

 

Paracon SONA Ear-cup

 

Så er der en lille samling billeder af fjernbetjeningen, som sidder omkring 60 cm nede på ledningen fra headsettet. På den finder man en knap til, at tænde og slukke for mikrofonen. Samt en volumen kontrol. Bag på den er der en lille clips, så man eventuelt kan sætte den fast på tøjet. Clipsen er dog meget lille og stram, så man skal nærmest glide den over en kant på tøjet. Anvendelsesmulighederne vil nok være lidt begrænsede.

 

 Paracon SONA Remote Paracon SONA Remote Paracon SONA Remote

 

For enden af ledningen finder vi et par stik til computer. Der er et grønt og et lyserødt stik, som er de farver man bruger til henholdsvis højttaler og mikrofon. Stikkene er både markeret med farve og piktogram, så man kan ikke tage fejl om, hvilket stik der er til hvad. Stikkene er belagt med guld, så man er sikker på en god forbindelse hver gang.

 

Paracon SONA Connectors

 

Hvordan er headsettet så i brug? 

Jeg har brugt headsettet over nogle dage for, at få en fornemmelse af hvordan det er i brug i længere tid. Der er blevet spillet computer og lyttet til musik til den store guldmedalje.

 

Komfort:

Dette headset sidder faktisk ret godt på hovedet. Det vejer ikke særlig meget, så derfor tynger det ikke særlig meget på hovedet. Det klemmer tilpas i bredden på mit hoved, så det sidder ret godt fast, uden at give ubehag efter længere tids brug.

Det kan for nogen være en ulempe, at headsettet er af den lukkede type, så ørerne ikke kan ånde så godt. Det kan give fugtige og varme ører efter længere tids brug, men det er generelt ikke noget jeg har problemer med. Det samme gælder med ørepuderne, som er beklædt med læder.

Hovedbøjlen har ikke nogen pude, hvilket for nogen også vil føles underligt. Men hvis man lige giver sig tid til at justere headsettet når man tager det på, er det ikke noget problem. Det kunne dog have været rart med en pude på hovedbøjlen. 

 

Lyden:

Umiddelbart synes jeg, at dette headset spiller helt fint. Det er langt fra det bedste jeg har hørt, men bestemt heller ikke det dårligste. Der er en rimelig bund i lyden/bassen uden den bliver for dominerende. Mellemtonen følger også nogenlunde med, men diskanten mangler. Det er desværre en tendens man hører på mange headsets, hvor producenterne glemmer detaljerne i lyden.

Problemet med manglende diskant kan være, at man ikke kan høre detaljerne i lyden når man hører musik. Musikken bliver en flad fornemmelse, og mangler liv.

Det samme gælder når man så spiller computer. Så mangler detaljerne også her, og det kan i nogle tilfælde være ødelæggende for spillet. Hvis man ikke kan høre de små lyde som svage fodskridt, eller en der lader sin pistol på den anden side af væggen.

Når det så er sagt, så kan man ofte justere sig ud af det, lyden jeg forklarer her er grundlyden, hvor jeg ikke justerer eller bruger andre hjælpemidler til at forbedre lyden. Så headsettet har bestemt ikke tabt, men grundlyden trænger til finjustering.

 

Mikrofonen:

Jeg har lavet et par optagelser med mikrofonen, så man kan høre hvor god den er.

Første optagelse er en ganske almindelig stemmeoptagelse uden baggrundsstøj hvor man kan høre, at mikrofonen faktisk optager min stemme ganske fint. Jeg synes den er så klar og tydelig, som den nu kan blive.

 

 

Næste optagelse er med baggrundsstøj, hvor en højttaler står foran mig under min skærm og spiller musik ved rimelig lydstyrke. Som man kan høre er min stemme stadig tydelig, men der er stadig noget baggrundsstøj med i optagelsen. Umiddelbart fjerner mikrofonen den baggrundsstøj den kan, og man kan til slut i optagelsen høre, hvordan den faktisk skruer op for baggrundsstøjen efter jeg stopper med at tale. Det virker som det skal.

 

 

 

Så er vi kommet til min vurdering.

Når man tænker på, at dette er et lavpris produkt. Så klarer dette headset sig faktisk ganske glimrende. Der er ingen tvivl om, at man går på kompromis med lidt ting, men til gengæld kan man så i skrivende stund erhverve sig dette headset for sølle 150 DKK.

Farven er fræk, og headsettet virker faktisk rimelig robust bygget på trods af prisen. Ledningen er tilpas lang, og der er en lille fjernbetjening på den, som er positive ting ved dette produkt.

Af negative sider er så desværre, at der ikke er nogen pude på hovedbøjlen. Det gør, at man skal være lidt påpasselig med justeringen inden man sætter sig. Så man ikke bliver øm i hovedbunden.

Lyden i headsettet er som sagt heller ikke det bedste jeg har hørt, men det er ganske hæderligt til prisen. Og eftersom man i de fleste drivere kan justere lyden, vil jeg mene at de fleste kan justere sig til den lyd de nu ønsker på den måde.

Jeg vælger at give headsettet en flot Bronze stjerne. Headsettet gør det faktisk ganske godt, men er lige i den billige ende. Det gælder både med hensyn til lyd og komfort.

Læs mere om Paracon SONA her.

Bronze Star Rating
Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet


HwT: Razer Ornata CHROMA Tastatur


HwT: Blue YETI Mikrofon