Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Enermax T.B.RGB Blæser Kit


Anmeldelse
Fantech MP44 Gaming Mousemåtte


Anmeldelse
Cherry MW4500 Trådløs Ergomus


Anmeldelse
Fantech MVP861 Combo Gaming Set


Anmeldelse
SilverStone RL07 ATX Kabinet


Anmeldelse
Fantech X11 DareDevil Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY Stream 3.0 tastatur


Anmeldelse
ACER Predator Galea 500 Headset


Anmeldelse
CRYORIG C7 Lavprofil Køler


Anmeldelse
ACER Predator Cestus 500 Gaming Mus


Anmeldelse
be quiet! Straight Power 11 PSU


2017-07-12 12:00English version

Reeven Ouranos CPU Køler (RC-1401)Så er det blevet tid til en køler test. I disse varme tider, er det vigtigt at kunne holde sin processor kølig. Det kan man eventuelt gøre med denne Reeven Ouranos, som jeg har fået tilsendt.

 

Reeven Logo

 

Jeg har før haft testet Reeven produkter, og de plejer faktisk at være ret gode. Jeg vil vise i denne artikel, om dette stadig holder stik. Du kan læse min anmeldelse af Reeven Justice køleren ved hjælp af linket under dette afsnit. Reeven er ikke så kendte her i Danmark, men det vil jeg bestemt gerne hjælpe med at lave om på. 

Anmeldelse af Reeven Justice hos Tweak.dk

 

Lad os komme i gang, og tage et kig på indpakning og indholdet.

Reeven Ouranos kommer i en fin kasse. Kassen har masser af illustrationer og specifikationer printet på ydersiden. Så man er ikke i tvivl om hvordan produktet ser ud, eller hvordan det virker ved købet.

 

Reeven Ouranos Packing

 

Inde i kassen finder vi foruden køleren og blæseren diverse tilbehør. Der er beslag til diverse standard sokler, monterings clips til to blæsere, så man kan køre push-pull system og en hastigheds dæmper til blæseren. En manual er der selvfølgelig også, som er fyldt med fine illustrationer om monteringen.

 

Reeven Ouranos Content

 

Indhold:

 • Reeven Ouranos Køler
 • reeven Coldwin 14 blæser
 • Monterings clips
 • Monterings beslag til AMD og Intel
 • Brugervejledning
 • Hastigheds dæmper til blæser

 

Las os starte med at kigge på blæseren.

Reeven har tilsendt mig en ekstra Coldwing 14 blæser, så jeg kan teste køleren med to blæsere. Den ankommer i en fin lille blister pakke, så man kan se blæseren. Der er også diverse specifikationer på pakken.

 

Reeven Coldwing14 Packing

 

Inde i kassen finder man en RPM dæmper, en pose med skruer og en pose med gummi ophæng. Så kan man montere blæseren til dit kabinet, og ydermere i vibrations dæmpende ophæng. Det er lækkert nok.

 

Reeven Coldwing14 Content

 

Blæseren er holdt i typisk Reeven design i gul og sort. Det er kendetegnet ved Reeven produkter generelt, så man skal have et setup hvor de farver kan bruges hvis man går op i den slags. Men nydeligt ser det bestemt ud.

 

Reeven Coldwing Front

 

Bag på blæseren sidder en label med modelnummer og lidt specifikationer. Blæseren er en 140 mm blæser, men med monteringshuller for 120 mm blæser.

 

reeven Coldwing14 Back

 

Kablet på blæseren har sleeve med sort net. Det ser ganske nydeligt ud. Jeg kunne godt have tænkt mig, at ledningerne havde været sorte i stedet for farvede. Men det er småting.

 

reeven Coldwing14 Cable

 

De tekniske specifikationer.

Bemærk, at denne køler også passe til de nye AMD AM4 sokler. Så man kan altså bruge denne køler til Ryzen. Det kræver dog, at man bestiller det nye monterings beslag hos Reeven. Det er dog gratis.

Opbygningen af denne køler er også lidt speciel, da den er bygget op omkring 2 forskellige størrelser heatpipes. Der er hele 4 x 6 mm heatpipes og 2 x 8 mm heatpipes.

 • Model Number: RC-1401Socket:
  INTEL: LGA 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011 / 2011-V3
  AMD: AM2 / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1 / FM2 / FM2+ / AM4 (Upgrade Kit required!)

 • Overall Dimension: (W)143 x (H)161 x (D)95mm
 • Fan Dimension: 140 x 140 x 25mm

 • Heatpipe: Ø6mmx4 + Ø8mmx2

 • Fan Speed: 300~1700(*300~1300)RPM

 • Air Flow: 16.3~92.4(*16.3~69.9)CFM

 • Static Pressure: 0.002~0.091(*0.002~0.048)inchH2O

 • Noise Level: 5.8~36.4(*5.8~24.7)dBA

 • Weight (with Fan): 1030g

 

Skal vi ikke kigge på køleren.

Allerede ved udpakningen fornemmer man, at det er kvalitet vi har med at gøre. Køle finnerne er lavet i ret tyk aluminium og profilen er rigtig flot.

 

reeven Ouranos

 

Top pladen er skåret fint ud, og umiddelbart lidt tykkere end de andre finner. Der er et nydeligt Reeven logo skåret i den.

 

Reeven Ouranos

 

Rørene er bukket fint ud fra den stor aluminium blok der spændes fast til bundkortet. Alle rørene er nikkel belagte, hvilket ser rigtig flot ud.

 

Reeven Ouranos

 

Som man kan se, er selve køle blokken placeret skævt i forhold til profilen. Det gør, at blæseren kan monteres uden at komme i vejen for ram eller andre ting. Så hele profilen med 1 blæser bliver så godt som kvadratisk. Man fornemmer også tydeligt på dette billede, at de to midterste rør er tykkere end de andre.

 

Reeven Ouranos

 

Fladen imod processoren er helt plan og glat. Man kan næsten spejle sig i den.

 

Reeven Ouranos

 

Så er det blevet tid til, at montere blæsere på køleren.

Sådan ser blæseren ud med begge blæsere monteret. Det er en voldsom klods man skal montere på sit bundkort, da køleren med en enkelt blæser på vejer over 1000 g.

 

Reeven Ouranos

 

Som man kan se, har de små monterings clips lige fat i kanten af køle profilen. Blæserne sidder ret godt fast, når de er monteret.

 

Reeven Ouranos

 

Der en forsænkning ud for blæser vingerne. Det gør, at der ikke kommer så meget støj fra vingerne når de er tændt.

 

Reeven Ouranos

 

Som man kan se her, er kølehovedet monteret lidt skævt. Blæseren til højre fylder ekstra, og den vil man så have ud over VRM modulerne på bundkortet.

Hvis man kun har en blæser på køleren, vil det være blæseren til venstre, og så vil kølehovedet faktisk være i center af den samlede køler.

 

Reeven Ouranos

 

Så er det tid til montering, så vi kan komme i gang med testen.

Beslaget til bagsiden skal forberedes. Gummi skiverne holder gevind pindene på plads, så de ikke ryger af eller bliver trykket væk under montering.

 

Reeven Ouranos Bracket

 

De stikkes igennem hullerne i bundkortet, hvorefter man monterer akryl afstands stykker over gevind stængerne.

 

reeven Ouranos Mounting

 

Til sidst monteres beslaget på over siden med møtrikker. Bemærk at gevind hullerne skal vende rigtigt, så køleren bliver monteret rigtigt. Det er irriterende hvis man skal lave det om inden man kan montere køleren.

 

Reeven Ouranos Mounting

 

Reeven har vedlagt en lille nøgle man kan spænde det hele fast med.

 

Reeven Ouranos Mounting

 

Monteringsbeslaget lægges på kølehovedet. Der er små hakker der gør, at det ikke kan glide nogen steder. Det ligger dog løst.

 

Reeven Ouranos Bracket

 

Så monteres det hele fast på bundkortet. Og man kan bagefter montere blæserne. Skruerne spændes i bund, så der er ikke meget at tage fejl af. Man skal bare spænde til man ikke kan mere.

 

Reeven Ouranos Mounting

 

Det ser ud til, at der er rigeligt med fri plads til grafikkort. Hvis man skal have et kort i det første PCIe slot, så kan det godt være det kommer til at knibe lidt. Jeg ville i hvert fald være bekymret for kortslutning, med mindre printet har bagplade på som beskyttelse.

 

reeven Ouranos PCIe Space

 

Ram modulerne kan også kun lige være der. Bemærk jeg bruger ram moduler uden køleprofil. Hvis der var køleprofil på, er jeg ikke helt sikker på det ville være sundt for ram soklen. Køleren vil formodentlig trykke på rammene. Det kan være det er forskelligt fra bundkort til bundkort, så det skal man lige være sikker på inden man køber køleren.

 

reeven Ouranos RAM Space

 

Skal vi så komme i gang med testen.

Lyd testen:

Før vi går i gang med stress testen, har jeg lavet en lille lyd test af blæserne alene og monteret på køleren. Det er der kommet en lille video ud af, som i kan se her.

 

 

Jeg har lavet dBA målinger med min mobiltelefon. Som man kan se på resultaterne, så larmer 2 blæsere selvfølgeligt mere end en. Men som man også kan se og ikke mindst høre på videoen, så lyder det forskellige om blæseren er monteret på køleren eller ej. I dette tilfælde synes jeg faktisk, at lyden af en blæser monteret på køleren i forhold til blæseren alene lyder bedre. Men det er jo en smagssag.

 

  

Stress testen:

Alle mine kølere bliver testet med blæsere på 100% omdrejninger. Det har jeg valgt for at vise mine læsere, hvor meget køleren maksimalt kan køle. Jeg er klar over, at det larmer en del, men forhåbentligt skulle man ikke have behovet for at køre med blæseren på 100% under normale forhold.

Setup:

Jeg bruger følgende setup til mine tests, og har kan clocke min processor op til 4,7GHz. Alle overclocks foregår med auto funktionen i bundkortet, da det faktisk klarer det ganske fint.

 • Processor: Intel i7 4790K (TDP=88W)
 • Ram: 2x4GB Kingston Hyper Beast
 • Lager: 240GB Intel M2 SSD
 • Bundkort: MSI Z97A Gaming 6

Software:

Af software har jeg valgt at bruge Prime95 uden AVX, da den belaster CPU på en mere naturlig måde. De nye versioner af Prime95 kan også bruges, men der skal man huske at slå AVX fra, så man får en mere naturlig belastning af CPU'en.

Til måling af temperaturer har jeg valgt at bruge HWinfo64, som er et glimrende værktøj til den slags. Temperaturerne er målt efter en opvarmnings tid på typisk 10 minutter ved luft kølere og 30 minutter ved vand kølere. Så skulle køleren gerne være stabiliseret, og målingen burde kunne foretages over en 2 minutters periode efter opvarmningen.

Målingerne:

Blæser RPM: 1700

Som man kan se, performer køleren ret godt. Man kan mest af alt sammenligne denne køler i forhold til størrelsen med Cooler Master EVO 612 køleren

4,7GHz virker ikke til, at være noget problem for denne køler. Der er en lille forskel imellem 1 og 2 blæsere, så jeg ville køre med 2 blæsere, hvis jeg skulle køre med stort overclock hele tiden, eller hvis jeg havde en meget kraftig CPU.

 

 

 

Vil man se en liste og resultater med samtlige luft kølere jeg har testet, kan man finde listen på linket herunder:

http://www.monberg.dk/pics/General/fantest_air.jpg

 

Min ærlige mening.

Jeg er stor fan af Reeven. Fra min første test af deres kølere, har jeg synes at de laver nogle gode og ikke mindst lækre produkter. Det virker til at være i rigtig god kvalitet.

Det gælder bestemt også for denne køler, og den yder jo også som man kan forvente. Den køler selv en større overclock ned til nogle ok fine temperaturer.

Blæseren der følger med er også lavet i et lækkert design, og nogle skarpe farver. Det er selvfølgelig en smagssag, om man kan lide gul og sort sammen. Men det ved man jo det er inden man køber det. Blæseren virker bestemt også som om den er lavet i god kvalitet, og den yder bestemt også rigtig godt.

Man kan desværre ikke købe Reeven produkter her i Danmark. Så hvis man skal have Reeven, så skal man en smut forbi Tyskland og bestille det. Man finde forhandlerne på den tyske Amazon.de. Reeven Ouranos kan købes for lige under 40 EUR plus levering. Det er omregnet lige under 300 DKK, hvilket faktisk er en ganske fin pris for denne køler.

Min vurdering af denne køler lander på en flot guldstjerne. Køleren yder som den skal, og som man kan forvente. Man får ekstra ting med i form af ekstra clips til montering af ekstra blæser, og RPM dæmpning til blæseren, hvis man ikke vil have den kører så hurtigt. Ikke nok med det, så er den rigtig flot udført, så den pynter i kabinettet når du sidder og kigger igennem vinduet i siden.

Læs mere om Reeven Ouranos her.

Guld Star Rating

 
Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet


HwT: Razer Ornata CHROMA Tastatur


HwT: Blue YETI Mikrofon