Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Paracon VIPER Gaming Mus


CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Paracon VENOM Gaming Mus


KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Vis alle
2017-05-07 10:25English version

Paracon ARMA Gaming MusSå er det blevet tid til en helt ny producent på bloggen. Paracon er også en ny producent på markedet, og jeg har fået lov til, at kigge på deres ting.

I den første anmelde skal jeg kigge og føle på deres ARMA mus. Musen er plug'n'play, hvilket vil sige den ikke skal have nogle drivers eller noget for at fungere.

 

Paracon Logo

 

Lad os tage et lille kig på indpakningen.

Packaging

 

Indpakningen er faktisk ret sparsom. Blå og sort er gennemgående i Paracon indpakningerne, og man kan roligt sige det er meget afdæmpet. Man kan se musen igennem plastikken på fronten, og specifikationer som features er listet op både foran og bag på kassen.

Indhold:

Normalt ville jeg lave en lille liste med indholdet i kassen, men da kassen udelukkende indeholder musen, og intet andet. Ser jeg ingen grund til det.

Vi hopper videre til de tekniske specifikationer.

Som man kan se på specifikationerne, er musen driverless. Den er bygget omkring en Avago sensor, som faktisk er ganske fin. Med en DPI på hele 2000 burde de fleste gamere kunne tilfredsstilles.

Af tekniske specifikationer, kunne jeg godt have tænkt mig at vide, hvilke switche musen er bygget op om, og hvor hurtig responstid der kan forventes på musen. Jeg har sendt forespørgslen videre til leverandøren.

  • Sensor: Avago Optical
  • DPI: 800 / 1200 / 1600 / 2000
  • Knapper: 7
  • Lys: Pulserende Blå, Lilla, Rød (Skifter med DPI indstillingerne)
  • Forbindelse: USB
  • Kabel: 1,5 m Stofkabel

 

Lad os straks komme videre, og se nærmere på musen. 

Paracon ARMA All

 

Selve musen er udført i plastik, og designet til palm grip. Den er ergonomisk designet, så hånden ligger godt og fingrene hviler på de dertil indrettede hylder.

Som man kan se, er musen med flere forskellige strukturer på overfladen. Alle aftegninger lyser op i den farve der nu passer til den aktuelle DPI indstilling man bruger.

 

Paracon ARMA Front

 

Der er hele 7 knapper på musen, men disse kan desværre ikke programmeres. Der er selvfølgelig højre og venstre museknap her foran. Knapperne er belagt med soft touch materiale, så man har en god fornemmelse. Der er også en knap i scrollhjulet, som er gummibelagt. Til sidst er der en knap at skifte DPI indstilling med.

 

Paracon ARMS Left Side

 

På venstre side af musen finder man tommelfingerknapperne til frem og tilbage. Underligt nok, er det den forreste knap der er tilbage og den bagerste der er frem. På pegefingerknappen er der yderligere en knap, den er som standard dobbeltklik, hvilket er meget praktisk placeret. På den måde kan man spare nogle klik på sin normale skydeknap.

 

Paracon ARMA Right Side

 

På højre side af musen er der ingen knapper, men til gengæld er der ergonomiske fingerhylder, så hånden og ikke mindst fingrene hviler når de ikke bruges. Bemærk også, at siderne er lavet i ru hård plast, og ikke med soft tough materiale. Umiddelbart har Paracon gjort hvad de kunne for, at man skal kunne holde godt fast på musen, og ydermere holdt et lækkert design på musen.

 

Paracon ARMA Back

 

Bag på musen finder vi et Paracon logo, som lyser op i den respektive farve på musen. Bagenden er beklædt i soft touch materiale, hvilket er super lækkert.

 

Paracon ARMA Sensor

 

Under musen finder vi 3 store glidepuder, som sikrer at Paracon ARMA glider let og ubesværet hen over de fleste overflader. Det er også herunder vi finder den optiske Avago sensor, som lyser blåt når musen er sat til. Det blå lys bemærker man dog ikke, da det jo er under musen, men det skinner dog op igennem scrollhjulet, som jeg vil vise under lyssektionen.

 

Paracon ARMA Cable

 

Til sidst et billede af det fine kabel. Det er holdt i farver sort og blå, som også er kendetegnet på indpakningen. for enden af kablet finder vi et godt kraftigt USB stik, som er guldbelagt for god forbindelse hver gang man sætter musen til. Længden på kablet er faktisk meget passende til de fleste behov.

 

Lad os kigge på lyset.

Lyset i musen pulserer / breather i den farve der nu passer til den DPI man kører med, hvor Slukket er 800 DPI, Rød er 1200 DPI, Blå er 1600 DPI og Lilla er 2000 DPI.

Jeg kunne måske godt have ønsket mig, at 800 DPI også havde haft en farve.

 

Paracon ARMA Light Back Right Paracon ARMA Light Left Side

 

Som man kan se på billedet nedenfor, så skinner lyset fra sensoren igennem i scrollhjulet. Det giver en lidt sjov farvekombination, men ser faktisk ret sejt ud. Selve sensoren lyser ret kraftigt, når man vender musen om. Men det er jo ikke noget man vil opdage til hverdag.

 

Paracon ARMA Scroll Wheel Light Paracon ARMA Sensor Light

 

Hvordan er musen så i brug.

Jeg er normalt ikke vant til grebet på sådanne en mus, da jeg ikke er vant til den slags ergonomi greb. Jeg plejer at have langefingeren på scrollhjulet, og ringefingeren på højre museknap, så jeg har altså 3 fingre oven på musen, og ikke 2 som denne mus er beregnet til.

 

Gaming og daglig brug:

Musen er faktisk rigtig lækker i daglig brug, og jeg har nu brugt den et par dage i træk, så det giver vel omkring 20 timers brug.

Til gaming er den også rigtig fin, da man jo kan skifte DPI indstillinger som det passer en. Det gør at man kan justerer sin DPI alt efter hvad spil man spiller, og hvor hurtig reaktion man har behov for på musen. Skal man skyde som snigskytte nytter det jo ikke at musen står på 2000 DPI, så kan man hurtigt med et par tryk skifte til 800 som er mere passende til den slags.

Jeg fandt hurtigt ud af, hvor meget jeg egentlig benytter tommelfingerknapperne i hverdagen. Paracon skal IKKE have ros for, at have byttet rundt på den funktion, men man kan vel vænne sig til alt. At afvige fra den standard er dog ikke noget jeg vil give ekstra point for, tværtimod.

 

Ergonomien:

Efter lidt tilvænning begyndte jeg faktisk at nyde at bruge musen. Grebet er som skrevet i starten, et andet end det jeg er vant til. Men det tog mig max et par timer før jeg var ret tilpas med at holde anderledes.

Om det nye greb er grunden, eller om det bare er mig, skal jeg lade være usagt. Men jeg havde faktisk lidt problemer med at løfte musen fra underlaget. Det gør man tit når man spiller, for lige at korrigere musens position på musemåtten. Det føles som om musen glider, på grund af det hårde plastik, og at man ikke har rigtig fat på musen med lille- og ringe-fingeren. Jeg er ret sikker på, at det havde været en smule anderledes, hvis overfladen havde været med den gummiagtige soft touch overflade, i stedet for ru hård plastik.

Hvis man IKKE løfter musen, er dette jo ikke noget problem, og der er ergonomien i musen rigtig god. Hånden hviler fint på musen, og fingrene ligeså

 

Lyset:

Lyset er faktisk ganske fint i denne mus. Det er afdæmpet, og ikke for kraftigt. Jeg kan godt lide, at det indikerer hvilken DPI indstilling man bruger, så har man det som en guideline, nu der ikke er nogen driver eller noget andet til at fortælle det.

Det eneste rigtige minus ved lyset er, at Paracon har valgt, at 800 DPI skal være slukket lys. Jeg synes måske godt de kunne have tilføjet en grøn farve, det ville passe til de andre farver. Det er dog ikke noget der betyder noget for funktionen, så det får heller ikke nogen betydning i min vurdering. Men jeg synes dog det skulle nævnes.

 

Geekunit har lavet en lille video, der viser lyseffekterne.

 

Min mening.

Det er faktisk en ganske glimrende mus Paracon har lavet. Den reagerer som den skal, og sensoren virker til at være rigtig stabil. Jeg skulle lige vænne mig til det nye greb, men hvis man bruger den slags greb i forvejen, er jeg sikker på man bliver glad for musen med det samme.

Ergonomien er rigtig god, fingre og hånd hviler fint på musen. Overfladen gør, at man ikke glider rundt på den.

Funktionsmæssigt gør den jo også som den skal, men at bytte rundt på tommelfingerknapperne er altså lidt underligt. Hvorfor skal fremad være den bagerste knap, og tilbage være den forreste knap. Det virker underligt og ulogisk.

Lyset og aftegningerne i musen er rigtig fede. Det afdæmpede pulserende lys gør, at musen ser rigtig sej ud når den står på musemåtten og venter på du tager fat i den. Dog vil jeg også her lige nævne, at jeg synes det er et lidt underligt valg, at lyset skal være slukket ved 800 DPI. Hvorfor har man og ikke lige valgt en farve mere, det kan næppe have kostet nogle penge.

Prisen ligger under 300 DKK, den er nemlig nede på 299 DKK. Det er en fin pris for musen, hvis man lige tager højde for de ting jeg har nævnt ovenfor.

Min bedømmelse af musen bliver en fin 5 stjernet rating. Der er simpelthen for mange underlige ting eller fejl om man vil til, at jeg kan give denne mus metal. Vi kan håbe på, at musen eventuelt kan firmware opdateres, så knapperne på siden bliver byttet tilbage til standard, og 800 DPI får en farve i lyset. Det ville få musen op på en Bronze rating. Men indtil da, må den undvære metallet. 

 

5 star rating

 

 

Læs mere om Paracon ARMA her.

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet