Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Paracon VIPER Gaming Mus


CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Paracon VENOM Gaming Mus


KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Vis alle
2017-07-19 12:00English version

be quiet! Silent Loop 240 CPU Kølerbe quiet! er tilbage med en køler, som jeg skal kigge og lytte til. Silent Loop er deres serie af vandkølere, som spænder fra 120 mm op til 360 mm. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres 240 mm køler.

 

be quiet! logo

 

be quiet! har lavet en lille intro video til deres Silent Loop kølere, som jeg gerne lige vil vise jer. Video fortæller normalt mere end jeg kan skrive i en artikel, så vi starter med videoen.

 

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se på de tekniske specifikationer, så kan denne køler klare op til hele 350W. Så den burde faktisk kunne klare det meste, også med overclock. Den har 2 Pure Wings blæsere, som sørger for airflow samt beskyttelse imod knæk på slangerne. Det er også værd at bemærke, at denne køler understøtter den nye AM4 sokkel, hvilket vil sige den er Ryzen kompatibel.

be quiet! har en MEGET specificeret liste af tekniske detaljer, men der skal du til deres hjemmeside for at læse den.

Link til be quiet! Silent Loop 240 hjemmeside.

 • Dimensions radiator, incl. fan (H x W x D), (mm): 277 x 124 x 55
 • Total weight (kg): 1,349
 • Socket compatibility
  Intel®: LGA 775 / 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011(-3) Square ILM / 2066
  AMD™: AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+)
 • Maximum power capacity (W TDP): 350
 • Backplate Mounting: ?
 • Fan model, number: 2x Pure Wings 2 | 120mm PWM
 • Pump type: reverse-flow pump
 • Pump speed (rpm): 2,200
 • Pump connector: 3-pin
 • Tube length: 390
 • Bend-protection tubes: ?
 • Refill port: ?

 

Lad os se hvad man får med i pakken.

Man modtager køleren i en nydelig kasse i typisk be quiet! design. Der er fine illustrationer af produktet uden på, samt tekniske specifikationer på bagsiden. Man er ikke i tvivl om, hvad man køber.

 

be quiet! Silent Loop 240 Box

 

Når man åbner kassen, ser man tydeligt det hele er pakket ned i en lækker formstøbt holder. Alt er pakket fint i plastikposer for, at undgå skrammer og ridser.

 

be quiet! Silent Loop Open Box

 

Pakken er komplet. Der er blæsere, beslag, brugervejledning og kølepasta. Det hele er klar til montering lige med det samme. De forskellige poser er mærket op til hvilken sokkel indholdet er beregnet til. På den måde undgår man at bruge noget forkert.

 

be quiet! Silent Loop Content

 

Indhold:

 • be quiet Silent Loop 240 Køler
 • 2 x Pure Wings 120mm blæsere
 • Blæser fan splitter
 • be quiet! kølepasta
 • Poser med beslag og skruer
 • Monteringsvejledning

 

Så er det vist tid til, at kigge på herligheden.

Lad os starte med, at kigge på blæserne. Det er to Pure Wings 120mm PWM blæsere. Blæserne kører med en maksimal hastighed på 2000 RPM, og har et støjniveau på lige knap 37 dbA ved fuld hastighed. Det vil dog være sjældent man kommer ud for, at der er behov for fuld hastighed, så det skal man ikke lade sig skræmme af.

 

be quiet! Silent Loop Pure Wings

 

Selve køleren er en lækker sort lakeret køler med nogle gode tykke slanger på. Der er en metalspiral omkring slangerne, som forebygger at slangerne knækker selv ved skarpe buk.

 

be quiet! Silent Loop Cooler

 

Blæserne monteres på køleren med skruer, og som de fleste nye kølere, er der brugt millimeter gevind. Det er dejligt, at man er gået bort fra det anderledes UNC gevind, og over til millimeter gevind. På den måde kan man skifte skruerne hvis man skulle have behov for det.

 

be quiet! Silent Loop Screw Holes

 

Jeg har på mange vandkølere førhen set, at selve slangetilslutningerne har været utrolig tynde, og virket skrøbelige. Det er ikke gældende her, hvor slangetilslutningerne er stor og robuste. Dog passer det glimrende til resten, så det er ikke for voldsomt.

 

be quiet! Silent Loop Tube Mounting

 

Pumpe hovedet har slangerne ind i toppen, og en fin plade i aluminium med et be quiet! logo på toppen. Ganske nydeligt og diskret, præcis som vi kender det fra be quiet!

 

be quiet! Silent Loop Pump head

 

Hvis vi kigger på selve kølefladen, så bliver det ikke meget finere. Det er lige før man kan bruge det som spejl, så blankpoleret er det. Det kan kun blive en success.

 

be quiet! Silent Loop Cold Plate

 

Til sidst er der stikket til selve pumpen, som er et 3 polet blæser stik. Kablet er sleeved, da man formodentligt kommer til at se det en smule.

 

be quiet! Silent Loop Pump connector

 

Så er det blevet tid til montering.

Først samler man beslagene på selve pumpe hovedet. Det gør man ved, at glide metal holderen ind i en slidse fra hver side på selve hovedet og klikke dem sammen. Derefter monterer man skruer sammen med fjedre og møtriker, så de sidder på beslaget. 

be quiet! Silent Loop Mounting

 

Så skruer det hele sammen, man bruger beslaget bag på bundkortet, og gevind stykkerne kommer ud igennem skrue hullet i bundkortet. Det er ganske simpelt. Man kan spænde det hele rimelig fast med fingrene, for så at efterspænde med en skruetrækker.

 

be quiet! Silent Loop Mounting

 

Der er rigeligt med fri plads omkring CPU soklen, når man bruger denne køler. Den fylder jo ikke mere end selve soklen, så der er plads til RAM med køle profiler på, og grafikkort med bagplader.

 

be quiet! Silent Loop Mounting

 

Jeg stødte på et lille, men dog ret irriterende problem. Den lille gevindbøsning på bagpladen sidder løst. Så når man prøver at skrue hovedet fast, kan man godt komme til at skubbe den ud af gummi holderen. Det er lidt uheldigt. Jeg klistrede ikke bagpladen fast, hvilket nok gør, at jeg ikke har kunnet styre det hele ordentligt. Så jeg kan kun anbefale man bruger de klistermærker der sidder på bagpladen, og klisterer den fast inden man monterer køleren. På den måde kan man styre og støtte det hele når man samler det. be quiet! kunne dog nok have gjort, så de ikke kunne falde ud.

 

be quiet! Silent Loop Mounting Problem

 

Så er det da blevet tid til en test.

Jeg synes først vi lige skal have en lille lytte test. Jeg har lavet en lille film, hvor jeg har lavet lydoptagelser af støjen på køleren. Alle tests er foretaget med blæserne på fuld hastighed, altså 2000 RPM.

Da pumpen ikke har nogen bemærkelsesværdig støj i forhold til, har jeg valgt at undlade denne. Den er så godt som støjfri.

Støjen er målt på 30cm afstand med en mobil app. Det er ikke specielt præcist, men det giver en lille antydning af, hvor meget det larmer i forhold til hinanden. Og alle mine tests er lavet på samme måde, så man kan sammenligne mine tests med hinanden.

 

be quiet! Silent Loop Pure Wings 120mm be quiet! Silent Loop 240 Noise

 

Stress testen:

Alle mine kølere bliver testet med blæsere på 100% omdrejninger. Det har jeg valgt for at vise mine læsere, hvor meget køleren maksimalt kan køle. Jeg er klar over, at det larmer en del, men forhåbentligt skulle man ikke have behovet for at køre med blæseren på 100% under normale forhold.

Setup:

Jeg bruger følgende setup til mine tests, og har kan clocket min processor op til 4,7GHz. Alle overclocks foregår med auto funktionen i bundkortet, da det faktisk klarer det ganske fint.

 • Processor: Intel i7 4790K (TDP=88W)
 • Ram: 2x4GB Kingston Hyper Beast
 • Lager: 240GB Intel M2 SSD
 • Bundkort: MSI Z97A Gaming 6

Software:

Af software har jeg valgt at bruge Prime95 uden AVX, da den belaster CPU på en mere naturlig måde. De nye versioner af Prime95 kan også bruges, men der skal man huske at slå AVX fra, så man får en mere naturlig belastning af CPU'en.

Til måling af temperaturer har jeg valgt at bruge HWinfo64, som er et glimrende værktøj til den slags. Temperaturerne er målt efter en opvarmnings tid på typisk 10 minutter ved luft kølere og 30 minutter ved vand kølere. Så skulle køleren gerne være stabiliseret, og målingen burde kunne foretages over en 2 minutters periode efter opvarmningen.

Målingerne:

Blæser RPM: 2000

Som man kan se, så klarer Silent Loop 240 sig jo ganske glimrende. Der er ikke en banebrydende forskel fra de to andre, men de er jo også bygget over samme størrelse, altså 240mm radiator med 2x120mm blæsere. Så performance burde i store træk være den samme.

 

Graph 

 

Min mening.

Så er det blevet tid til, at vurdere og tænke over testen af be quiet! Silent Loop 240 køleren.

Der er ingen tvivl om, at jeg stadig er fan af be quiet!. De formår altså at lave nogle produkter der virker godt OG ser godt ud. Jeg elsker det diskrete udseende på deres produkter. Det giver mig et personligt indtryk af en utrolig kvalitet og effektivitet. Jeg mildt sagt, elsker be quiet! produkter.

Denne køler er bestemt ingen undtagelse. Den er diskret i udseende, og performer minimum som forventet. Den gør det overbevisende.

Jeg elsker, at be quiet! har valgt nogle gode solide slange tilslutninger. Det ligner noget som er beregnet til at blive brugt. Det samme med deres løsning på at forebygge knæk på slangen. En metal spiral omkring den tykke gummi slange. Det ser fedt ud.

Det eneste minus jeg har ved denne køler er, at gevind bøsningerne sidder løst på bagpladen. Det er lidt uheldigt at man kan komme til at skubbe dem ud af holderen, og de derved kan smutte bag bundkortet i kabinettet, eller blive væk. Det bør be quiet! kigge lidt på at forbedre.

Man kan købe denne køler på nettet til omkring 1000 DKK, og jeg er sikker på de penge er givet godt ud. Man kan sikkert finde noget der er billigere, og yder lige så godt. Men jeg er sikke rpå, at be quiet! laver en kvalitet der holder i mange år frem.

Ud fra alle de kommentarer jeg har ovenfor, vælger jeg at give denne køler en flot SØLV stjerne vurdering. Det gør jeg fordi den lige mangler det sidste for at komme op på guld. Havde beslaget bag på været i orden, og de gevind bøsninger siddet fast, og måske prisen en anelse mindre. Så havde det været en guld vurdering.

Læs mere om be quiet! Silent Loop 240 her.

Silver Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet