Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Paracon VIPER Gaming Mus


CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Paracon VENOM Gaming Mus


KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Vis alle
2016-09-29 00:00English version

ROCCAT Skeltr tastaturSå er det blevet tid til en ny anmeldelse, og hvordan kan man gøre det bedre, end med en nyhed fra ROCCAT.

 

 

ROCCAT Skeltr er et gaming tastatur for både mobile enheder og for computeren. Det har indbygget Bluetooth forbindelse og forlænger af USB samt lydstik fra computeren. RGB lyset på tasterne og i siderne er med til at sætte det sidste prik over i'et, så læs videre, hvis du synes dette lyder interessant.

 

ROCCAT logo

 

Hvem er ROCCAT:

ROCCAT er en tysk producent, som laver meget forskelligt gaming tilbehør som blandt andet headsets, tastaturer og mus. De har typisk en lidt anderledes og innovative tilgang til deres produkter, og ofte tilbyder deres produkter features, som man ikke ser hos andre producenter.

 

De tekniske specifikationer:

 • 3 programmérbare tommelfingertaster
 • 5 programmérbare makrotaster
 • Easy-Shift[+]™ med EasyZone på 20 taster
 • ROCCAT® Talk™
 • Multimediefunktioner
 • Bluetooth V3.0
 • 1.8m flettet USB-kabel
 • 512kB hukommelse + 32-bit Arm IC
 • 1000Hz signalfrekvens
 • Membrantaster
 • SYSTEMKRAV
  Windows® 7 64 Bit, Windows® 7 32 Bit, Windows® 8, Windows® 10
  Internet connection for driver installation
  USB 2.0 Port
 • Pris: 1495 DKK

 

Indpakning og indhold i kassen:

ROCCAT er super gode til det med markedsføring. Det betyder, at de laver alt hvad der skal til for, at man får det rette indblik i deres produkter. Derfor har jeg valgt, at bruge deres unboxing video i dette afsnit, da jeg simpelthen ikke kan gøre det bedre selv.

Bemærk den lækre håndledsstøtte i videoen. Den giver en rigtig god støtte, og har gode gummifødder på bagsiden. Så selv med håndledsstøtten, står tastaturet rigtig godt fast på bordet.

 

 

Supplerende, giver jeg her et par billeder af det forskellige tilbehør.

Der er et lille lydkabel med, som man kan bruge til sin mobile enhed, samt et USB kabel, ligeledes til mobile enheder. 

Der er 4 stik på kablet fra tastaturet, og de er desværre ikke guld belagt. Det kunne jeg ellers godt have ønsket mig, specielt til lyden, som kræver en rigtig god forbindelse for ikke at begynde at knase med tiden.

 

Tilbehør Stik

 

Gennemgang:

Så skal vi vist have et nærmere kig på tastaturet. Selve tastaturet er med membran taster, hvilket betyder at det ikke larmer så meget når man trykker på det. De fleste gamere nu om dage, foretrækker et mekanisk tastatur, hvilket jeg også selv har. Men disse membrantastaturer larmer unægteligt en del mindre end selv MX Cherry RED taster. Så skal man ud i en decideret modificering, hvis man skal have et støjsvagt mekanisk tastatur.

 

Forside Underside

 

På undersiden er der, som man kan se ovenfor, hele 6 store gummifødder. Så tastaturet rykker sig ikke nogen steder i kampens hede. Fødderne man kan folde ud, har også gummi, hvilket man ofte ser de ikke har. Så det skal ROCCAT have kredit for, at de har tænkt på det.

 

Sammenklappet Udfoldet

 

Bag på tastaturet er så alle stikkene som man bruger til, at forbinde sit tilbehør til. Der er en ekstra USB port, som er direkte videreført fra det ene stik på kablet, og to lydstik, som man sætter direkte til sit lydkort. Alle stik er fint mærket op og farvet i de tilhørende farver.

 

USB stik Lydstik

 

Så er der selve layoutet på tastaturet. Her er både multimediataster og macrotaster. Man får hele 8 dedikerede macrotaster pr. profil. Udover det, er der også multimediataster og genvejstaster til diverse standardfunktioner i Windows.

Alle ekstrafunktionerne på multimediataster og programtaster ligger under en Fn tastekombination, så der er altså ikke nogen dedikerede taster til dette. Og så har ROCCAT lavet den ene Windowstast om til deres eget logo, men den er stadig windowstast. Nydeligt serfghkljud.

 

Multimediataster Programtaster Funktionstast
ROCCAT tast Macrotaster Macrotaster

 

Mobil tilslutning:

Som nævnt tidligere, har tastaturet stor integration med mobile enheder. Man kan sågar bruge tastaturet som tastatur til sin mobile enhed. Indtil videre er det Android der er understøttet, men ROCCAT arbejder på både Windows mobile og iOS.

I venstre hjørne af tastaturet er der knapper til mobile opkald. Så hvis man har forbundet sin mobile enhed til tastaturet, kan man faktisk bruge sit headset til at snakke i telefon med. Det er super smart.

I højre hjørne er forbindelsestasten, og tasten til at åbne ROCCAT Swarm softwaren med, som er den software man skal bruge til dette tastatur. Når man trykker på tasten med tastaturet, skifter man imellem at bruge ROCCAT Skeltr på enten computeren eller sin mobile enhed. Det er også ret smart og nytænkende.

 

Telefontaster Forbindelsestaster

 

ROCCAT har lavet en lille video om, hvordan man tilslutter og bruger sin mobil med Skeltr tastaturet. Og som man kan se, er det ret simpelt.

 

 

ROCCAT Swarm:

ROCCAT har lavet en fælles software til deres produkter, som de kalder Swarm. Det er en samlet platform, som man kan bruge på både computer og mobile enheder.

Installationen gik nemt og uden problemer, og tastaturet fik opgraderet sin firmware ved opstart.

I softwaren på computeren sætter man alle indstillingerne for selve tastaturet, og her er virkelig en masse ting man kan indstille. Man har også muligheden for, at styre alle lyszonerne, da man har 5 lyszoner i alt. I siden af tastaturet er der 2 lyszoner i hver side, og så er der selve tasterne der har en lyszone. Så man kan altså ikke programmere hver enkelt tast med sin egen lyseffekt, som man kan på andre RGB tastaturer.

 

Settings Keys
Light Connect

 

ROCCAT mobil Swarm:

En hurtig gennemgang af selve Swarm appen til mobilen. Den giver oversigt over belastningen selve computeren, og hvilke spil der er installeret på den osv.

Første gang man starter Swarm op på mobilen, skal man scanne efter den enhed man vil have forbindelse til. Forbindelsen til Swarm kan kun foregå igennem Wi-Fi forbindelse, så det skal man lige sikre sig, at man har først.

Efter scanning, kommer de computere op, som kører Swarm, og så vælger man den enhed man vil forbinde til.

 

Opstart Vælg Swarm

 

Når man har forbundet til computeren, får man en del forskellige muligheder i appen.

Menupunktet 'Hjem' er selve grundsiden. Den giver mulighed for, at styre multimediafunktioner på computeren, og så giver den lidt overblik over belastningen af computeren.

Overvågning er decideret beregnet til overvågning af belastningen af computeren. Som man kan se, mangler der nogle ting, og det er nok fordi, ROCCAT ikke har lavet AMD understøttelse i Swarm endnu. Man kan stemme om hvad man ønsker i fremtiden i appen under 'Næste funktioner'. Og her kan man ønske større understøttelse af andre enheder.

Så er der indstillingerne, hvor man kan indstille selve appen

Skeltr værktøjer er decideret værktøjer til tastaturet, husk at Swarm understøtter flere forskellige hardware enheder. Herinde kan man se tastestatistikker, om hvor hurtigt man taster, og om der er tastefejl. Jeg går ud fra, at det er når man sletter lige efter man har indtastet, eller noget i den stil.

Til sidst er der menupunktet software, hvor man faktisk kan starte diverse programmer og spil, direkte fra mobilen. Det er i teorien rigtig smart, men Swarm tyder ikke på, at understøtte scanning af Uplay og Origin. Lidt en skam og halvhjertet, men man kan håbe på at det kommer.

 

Menu Hjem Overvågning
Indstillinger Værktøjer Spil og Programmer

  

Min mening:

Jeg sammenligner ROCCAT Skeltr med mit Ozone Strike Pro med Cherry MX Red taster.

Der er blevet spillet en del, skrevet artikler og surfet på nettet.

Jeg må indrømme, at jeg er ret glad for dette nye tastatur fra ROCCAT. Det er blødt og dejligt at skrive på, og larmer ikke i forhold til et mekanisk tastatur. Nogle vil sige, at membrantastatur er noget skidt, og man skal gå efter et mekanisk tastatur. Jeg er af en lidt anden indstilling, da jeg mener man skal gå efter det tastatur der passer til en. Tastaturer og teknologien nu om dage gør, at selve tasterne holder fint til brugen fra en dedikeret gamer. Det er efter min mening udelukkende et temperament spørgsmål.

Udover det får man jo den spændende mulighed for, at forbinde sin mobile enhed sammen med tastaturet og computeren. Så man får en slags symbiose imellem flere forskellige enheder. Det er umiddelbart ikke noget jeg har set før, og synes bestemt det er noget ROCCAT skal arbejde videre med. Mange snakker om streaming osv., så hvis man kunne spejle skærmbilledet, køre streaming over mobilen, eller bruge en mindre tablet, og eventuelt bruge den som sekundær skærm i stedet for at have to computerskærme. Kunne det blive rigtig fedt.

Alt ser ud til, at virke upåklageligt på dette tastatur, og det er yderst behageligt at sidde med, ikke mindst takket være håndledsstøtten, som virkelig kommer til sin ret. Der er ikke ubehagelige buk i håndledene, og man kan nemt hvile håndledet på støtten. Det er lige som det skal være.

Alt i alt, kan ROCCAT Skeltr sagtens anbefales. Der er stadig nogle ønsker til softwaren, som understøttelse af AMD grafikkort i overvågningen, og understøttelse af Uplay og Origin spil i Softwaredelen. Men grundlaget er der helt sikkert, ROCCAT skal bare i gang med at udvikle softwaren.

Jeg har fundet tastaturet hos en dansk leverandør til 1495 DKK. Jeg synes måske prisen er lidt i den høje ende, specielt når man tænker på, at softwaren ikke er helt som den skal være. Vi må håbe, at ROCCAT får arbejdet godt og grundigt med softwaren, hurtigst muligt.

Link til prisen.

Jeg giver ROCCAT Skeltr hele 3 stjerner, og håber de får rettet op på alle de problemer jeg har fundet her i min test. De har ingen undskyldninger for ikke at gøre det.

Klik på badget for, at se ratingsystemet.

3 stjerner

 

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet