|
|
|
Cryorig H7 CPU KølerDen tyske producent Cryorig er kendt for deres kølere af høj kvalitet. Jeg har tidligere anmeldt en af deres kølere, som var venligt sponsoreret af Froggaming, da de bruger Cryorig kølere i deres systemer. Det er også tilfældet denne gang, hvor jeg skal kigge på den Cryorig H7 køler.
Lad os starte med indpakningen. Selve kassen er printet med fine illustrationer og specifikationer på ydersiden.
Inde i kassen finder vi selve køleren med monteret blæser, kølepasta, beslag til montering og brugervejlening. Der er også ekstra clips til en ekstra blæser, hvis man skulle have behov for at køre med to blæsere.
De tekniske specifikationer. Som man kan læse, så er de fleste sokler understøttet fra både Intel og AMD. Køleren har en TDP på 140W, hvilket er lige i underkanten til min CPU, men vi ser hvordan den klarer sig. Derud over, har den en blæser, som kører op til 1600 RPM og som har et støjniveau på 25 dBA. Alt i alt ser de tekniske specifikationer nu ganske lovende ud. Heatsink Specification
Fan Specification
What's In The Box
Lad os kigge på køleren. Cryorig er kendt for, at lave ganske nydelige kølere, Det gælder også for denne, som er i aluminium med sort top.
Kølefinnerne har forskellige strukturer. På bagsiden er de lige, og på forsiden er de formet som en slags bikube design. Det viser jeg om lidt. Der er mulighed for at sætte en ekstra blæser her på bagsiden til et push-pull setup.
Toppen er afsluttet med en lækker tyk aluminiums profil. Enderne på kølerørene er usynlige, hvilket er super fedt. De er sjældent særlig pæne i sin rå form.
Blæseren er en nydelig Cryorig blæser, som har gummi på hjørnerne. Det giver dæmpning af vibrationer fra blæseren over til køleprofilen. Man kan se bikube designes på kølefinnerne bag blæseren på dette billede.
Vi kan se her, hvorfor denne køler ikke kan aftage mere end 140W i TDP. Den har kun 3 kølerør til at flytte varmen fra blokken til kølefinnerne. Havde den haft 2-3 mere, tror jeg den havde været mere effektiv. Vi kan også se det specielle beslag, som jeg kun har set hos Cryorig. De to vinger er monteret på kølehovedet, og kan flyttes så de passer de angivne sokler. Det er super smart.
Lad mig få monteret køleren, så vi kan teste. Køleren monteres omvendt i forhold til de fleste andre kølere. Denne køler monteres nemlig fra bagsiden af bundkortet. Først forberedes beslaget med de lange skruer som stikkes igennem beslaget.
Så stikkes skruerne med beslaget igennem bundkortet, og plastik bøsningerne sættes over skruerne.
Til sidste skrues køleren fast ved hjælp af skruerne på bagsiden af bundkortet. Det er super smart med de vinger man kan justere efter hvilken sokkel man skal montere på. Det gør monteringen ret nem, da man ikke skal styre så mange ting.
Efter montering af blæseren på køleren, kan man se hvor meget frirum der er imellem blæser og RAM. Og der vil ikke bliver nogen problemer lige meget hvilken RAM type man vælger.
Det samme gælder for første PCIe slot, som også går fint fri af køleren. Så der er rigeligt med plads til bagplade på grafikkort.
Tid til test. Min testprocedure er ganske simpel, da jeg ofte synes andre anmeldere skyder over målet med dybe og ikke mindst MEGET belastende test metoder. Min metode er ment for den almindelige bruger, som gerne vil vide, om køleren passer til det grund setup man nu har. Hardware:
Software: Procedure:
Rumtemperatur: ~25 grader. Grafen viser ret tydeligt, at køleren kommer til kort, når jeg skruer helt op for varmen. Det var nu også ventet, da den jo er opgivet til 140W TDP, og min CPU er opgivet til 220W TDP. Køleren klarer sig dog ganske fint frem til de 165W, hvilket også er helt naturligt, da producenterne gerne giver lidt luft fra hvad deres produkter faktisk kan klare og så til det der bliver opgivet. Det eneste 'problem' jeg har med Cryorig H7 er faktisk blæseren. Den begynder at larme forholdsvis meget, når man kører den op på 100%, hvilket måske kan komme til at genere nogen.
Hvad er min vurdering. Cryorig H7 er en pæn køler, og den holder hvad den lover i forbindelse med ydelsen. Man skal ikke bruge denne køler til overclocking, for det er den simpelthen ikke kraftig nok til. Monteringen af køleren er omvendt af andre kølere, men det gør faktisk ikke så meget. Man finder hurtigt ud af hvad man skal gøre, og der er ikke nogen små løse dele der kan falde af hele tiden, da både skruer og beslag er holdt fast. Så det er nemt og ligetil. Støj: Jeg tester jo altid mine kølere med maksimal effektivitet. Så blæseren kører altid på 100% hastighed. Normalt plejer det ikke betyde det vilde, da blæserne er blevet så støjsvage, at det ikke er værd at nævne. Men denne køler larmer dog så meget, at jeg lige vil nævne det. Det kan være det er lige meget når man først har køleren i et kabinet med sider og det hele på. Men når den står i det fri og suser, så hører man den ret tydeligt. Pris: Prisen ligger i skrivende stund på omkring 270 DKK, hvilket er ganske fint for en køler af denne kaliber. Man får en flot køler med god køleevne til prisen. Den holder hvad den lover. Vurderingen: Når jeg ligger det hele sammen, plusser og minusser, så kommer jeg frem til en flot sølv stjerne vurdering. Skulle Cryorig H7 have haft det sidste op til guld, så skulle blæseren have været mere støjsvag. Jeg kan ikke kritisere hverken effektiviteten eller monteringen, som begge er som de skal være. Læs mere om Cryorig H7 her: |
|
|||||||||||