Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Anmeldelse
Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Pro 4 køler


Anmeldelse
Paracon VENOM Gaming Mus


Anmeldelse
KIWI Design HTC VIVE Tilbehør


Anmeldelse
be quiet! Silent Base 601 kabinet


2018-02-14 15:00English version

Reeven NAIA AIO KølerSå er det blevet tid til anmeldelse, og denne gang skal jeg kigge på en vandkøler fra Reeven ved navn NAIA.

 

 

Reeven er en ukendt producent her i Danmark og norden, men jeg har fået æren af at anmelde flere af deres ting med stor fornøjelse. Jeg håber de kommer til norden, for så er jeg sikker på de vil få en varm modtagelse.

 

Lad os kigge lidt på indpakningen og indholdet i pakken.

Man modtager køleren i en fin kasse i typiske Reeven farver, som er sort og gul. Uden på kassen er foto lignende print af køleren og listet specifikationer op.

 

Reeven NAIA

 

Inde i kassen ligger det hele fint pakket i en formstøbt karton holder.

 

Reeven NAIA

 

Indholdet til denne køler er ret omfattende. Man får udover beslag til alle nutidens cpu'er også farver og ekstra vand. Så man kan efterfylde køleren hvis det skulle være nødvendigt. Vi kigger lidt nærmere på indholdet i gennemgangen.

 

Reeven NAIA

 

Indhold:

 • Reeven NAIA 240mm CPU Køler
 • 2 stk. 120 mm blæsere
 • Beholder med ekstra vand
 • Fan splitter til blæserne
 • Rød, Grøn og Blå farve til vandet
 • PSU startstik med stik til pumpe
 • Beslag til alle nutidens CPU'er
 • Brugervejledning og garanti beskrivelse

 

Så skal vi lige kigge på specifikationerne.

Som man kan se, passer denne køler til alle nye sokler. Der er også nogle gamle imellem, men vi må jo iogså indrømme, at de helt gamle ikke er relevante mere.

Blæserne er et par 120mm blæsere, som kører med op til 1600 RPM, hvilket er ganske fint. De ser heller ikke ud til, at larme så meget.

Pumpehastigheden er ikke noteret, men jeg kan oplyse om, at den er 2600 RPM, hvilket ikke er voldsomt meget i forhold til andre.

 • Model Number: RW-2401
 • Socket:
  INTEL: LGA 115x / 1366 / 2011(V3) / 2066
  AMD: AM2(+) / AM3(+) / FM1 / FM2(+) / AM4 / TR4 (Upgrade Kit required!)
 • Overall Dimension: (W)272 x (H)52 x (D)120 mm (with fan)
 • Fan Dimension: 120 x 120 x 25 mm
 • Fan Speed: 300(+300/-100)~1600(±10%) RPM
 • Air Flow: 16.93~90.28 CFM
 • Static Pressure: 0.003~0.08 inch H?O
 • Noise Level: 6.5~30.9 dBA
 • Weight (with Fan): 1,290g

 

Reeven NAIA

 

Skal vi så ikke tage et kig på sagerne.

De to blæsere der følger med, ser nu ret standard ud. De har dog sleevede ledninger, så de fremstår fine og sorte samt 4 polet PWM stik.

 

Reeven NAIA

 

Med i pakken finder man en PSU starter, som tænder for PSU, og giver strøm til et 3 polet blæserstik. Det er beregnet til, at teste køleren med, når den er monteret. På den måde slipper man for, at tænde for hele sit system, hvis nu der er en lækage i køleren.

Der er også de 3 farver, som man kan blande op som man har lyst, og en lille pipette som man kan bruge til at suge vand op med når man skal have farve i. Praktiske værktøjer må man sige.

 

Reeven NAIA

 

Her har jeg taget farverne ud på hvidt papir, så man kan få en ide om hvordan de ser ud fortyndet.

 

Reeven NAIA

 

Så er der monteringsbeslag i solidt metal og kølepasta.

 

Reeven NAIA

 

Til sidst en pose med blæserskruer. Reeven har ikke tage imod milimeter gevind, som mange andre producenter ellers er begyndt at gå over til. Det skal nok komme.

 

Reeven NAIA

 

Så er der pumpe hovedet, som er ret kraftigt. På toppen er et flot logo af aluminium. Slangerne er af den hårde type, nogle kan lide det, andre kan ikke.

 

Reeven NAIA

 

På siden af pumpe hovedet finder vi en vand port, hvor man kan efterfylde eller tømme eller sågar hælde farve i. Det er ret smart.

 

Reeven NAIA

 

Selve kølefladen er fin blank og stor, så den passer til alle CPU'er.

 

Reeven NAIA

 

Så er der radiatoren, som har et fint firkantet design. Ingen runde ender eller noget her.

 

Reeven NAIA

 

Også radiatoren har en vandport, så man kan lufte systemet ud eller efterfylde det. Det er dejligt, at Reeven har tænk på den slags.

 

Reeven NAIA

 

Slange tilslutningerne er dækket af gummi kapper. Det føles og ser ret robust ud.

 

Reeven NAIA

 

Så er vi kommet til testen.

Inden vi går igang, skal køleren jo monteres. Bagpladen forberedes med gevindstænger, som holdes fikseret af en gummi skive.

 

Reeven NAIA

 

Gevindstængerne stikkes igennem hullerne i bundkortet, hvorefter der monteres nogle nylon bøsninger. Det er vigtigt man vender dem rigtigt, da de centrerer gevindstængerne i hullerne i bundkortet med små kraver.

 

Reeven NAIA

 

Så skrues det øverste beslag på med nogle finger møtrikker, og det hele spændes så hårdt man nu kan. 

 

Reeven NAIA

 

Til sidst monteres kølehovedet. Bemærk, at jeg måtte vende beslaget i forhold til billedet herover, da slange tilslutningerne ikke kunne vende den anden vej. Det skal man lige teste inden man monterer kølepasta, så man ikke skal gøre det to gange på grund af fejlmontering.

 

Reeven NAIA

 

Testen:

Software:

Af software har jeg valgt at bruge Prime95, da den belaster processoren til bristepunktet. Det viser den absolut største belastning man kan udsætte sin køler for. Prime95 bliver kørt med indstillingen 'Small FFT' som skulle give den største varme udvikling, og belaster rammene mindst.

Til måling af temperaturer har jeg valgt at bruge HWinfo64, som er et glimrende værktøj til den slags. Temperaturerne er målt efter en opvarmnings tid på typisk 10 minutter ved luft kølere og 30 minutter ved vand kølere. Så skulle køleren gerne være stabiliseret og varm, og målingen burde kunne foretages.

AMD setup:

 • CPU: FX-9590 (TDP=220W)
 • RAM: 8GB

 

Fremgangsmåde:

Alle mine kølere bliver testet med blæsere på 100% omdrejninger. Det har jeg valgt for at vise mine læsere, hvor meget køleren maksimalt kan køle. Jeg er klar over, at det larmer en del, men forhåbentligt skulle man ikke have behovet for at køre med blæseren på 100% under normale forhold.

Grafen viser såkaldte DELTA temperaturer. Det betyder, at jeg har trukket rum temperaturen fra målingerne. På den måde kan alle sammenligne resultatet uden at skulle regne på mine resultater.

Resultat:

Som man kan se, klarer denne køler sig ganske glimrende. Den larmer heller ikke vildt meget med blæserne på 100%, hvilket også betyder meget for mange. Normalt vil man dog justere blæserne automatisk, så det burde være sjældent de kommer helt derop i længere tid.

 

Reeven NAIA

 

Lyset:

Lyset i kølehovedet er som standard hvidt. Men kan jo som skrevet tidligere, farve væsken i flere forskellige farver, og mulighederne er mange hvis man blander farverne. Nydeligt ser det i hvert fald ud synes jeg.

 

Reeven NAIA

 

Hvad er dommen (Konklusion).

Jeg har i min tid testet en del forskellige kølere, og denne hører til i den gode ende. Reeven laver generelt gode produkter, og har også gjort det i dette tilfælde.

Pumpen er helt støjsvag, den bemærker man slet ikke. Blæserne siger lidt, men jeg synes faktisk ikke det er overdrevet, når man tænker på andre blæsere. Det er nogle gode produkter.

Man kan diskutere, om man kan lide slangerne hårde eller bløde. Nogle har ikke tillid til, at de hårde slanger holder i længden, men jeg har nu ikke set nogle problemer med dem. Producenterne bruger jo det de mener er bedst.

Jeg synes til gengæld det er lidt uheldigt, at man ikke kan vende kølehovedet som man har lyst. Det kan være man kan det på et Intel setup, men da jeg har et AMD setup, vil jeg ikke vide det. Man skal i hvert fald lige tænke over det, hvis man har et AMD setup med AM3+ sokkel, som jeg har.

Lyset og mulighederne på den front med denne køler er super lækker. Man kan lige give den det sidste touch i sit setup, som man nu ønsker. Fordelen er, at væsken bliver gennemfarvet, og det giver måske en federe effekt, end hvis det bare havde været lyset der skiftede. Bagdelen er derimod, at det er ret krævende at skifte farve. Så man skal være ret sikker på man vælger den rette farve.

Både pumpe og radiator har porte, så man kan udlufte, og efterfylde vand. Det er ret lækkert, og ikke noget man normalt der på denne slags AIO kølere. Det er skønt at Reeven har tænkt lidt videre for deres kunder.

Ydelsen på køleren fejler jo ikke noget, den ligger fint på højde med de andre jeg har testet, hvilket er rigtig fint.

Så kommer vi til det kryptiske, for man kan jo ikke finde prisen på denne køler her i norden, og det ser faktisk ud til, at Reeven har trukket sig helt fra det europæiske marked. Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af at erfare, da jeg synes de laver nogle rigtig fede produkter.

Jeg har været i udlandet og kigge, og fundet køleren på Amazon. Her kan den erhverves for 112USD, som i dagens kurs er 680 DKK. Men hvis man importerer den slags, skal man betale told også, så det skal man lige have i baghovedet inden man bestiller. de 680 DKK er dog en ganske fin pris.

Min vurdering af denne køler med de småting jeg har fundet, giver den en flot GULD stjerne. Jeg synes umiddelbart ikke, at de småting jeg har fundet trækker ned i forhold til alle de ekstra ting man får med i denne pakke. Reeven har gjort det godt med deres NAIA køler.

Læs mere om Reeven NAIA her.

 

Reeven NAIA GOLD Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto

Andre

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer


HwT: TP-Link LB120 Smart Pærer


HwT: TP-Link Smart Home Plug HS-100


HwT: UE WonderBoom Højttaler


HwT: Razer BlackWidow Chroma v2


Valve ændrer gave systemet